Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimo mašinos

Na nepamirškite, kad vėsesniu oru, ar duonkepei stovint ant pvz. palangės g.b. duonytė prasčiau keliama. Tai instrukcijose būna aprašyta.
Atsakyti
duonkepe thumbup.gif
aparatas, veikiantis kas 2-3 dienas, o svenciu metu ir dazniau clap.gif

pries perkant, siulyciau pameginti duona kepti orkaiteje, ir paziureti, ar tokia megs jusu seima, nes jei is principo jums skani pirktine, tai duonkepe stoves be darbo.

Tos, kurios susipyke su kulinarija ir indu plovimu - nebijokite, darbo daug nebus, o plauti ten irgi nelabai yra ka smile.gif

Renkantis duonkepe is esmes reikia atsakyti i kelis klausimus:
kokio svorio duonytes man reikia (4 asmenu seima, kai namie - 2 vaikai) - uztenka iki kg (nes skaniausia juk sviezia duona, kepaliukas suvalgomas per kokias 3d)
Ar man reikia laiko atidejimo? (jei esate labai uzsiemusi ir niekaip negalite nutaikyti duonos isemimo laiko po mazdaug 3val - rinkites su atidejimo f-ja - uzsistatysite, kada jums patogu, tik svarbu prisiminti, kad ne kiekviena tesla gali uzstatyti su sia f-ja, o neigudus ir neatradus tinkamo recepto, gali ir is vis nieko neiseiti sad.gif )
ar jums reikalinga papildoma f-ja, tokia, kaip - marmaledo gamyba g.gif

Is esmes uztenka 3 pagrindiniu f-ju - Normal, Pilno grudo, Baltos duonos, bei reikalingos - teslos minkymo (puikiai paruosia mieliniu pyragu/bandeliu, koldunu teslas), tik kepimo (ja naudodami galite papildomai paskrudinti kepini, kepti pvz sodos kepinius...)

Visi papildomi priedai kelia ir kaina, kaip, beje, ir vardas. Puikiai kepa ir bevardes duonkepes, juo labiau, kad visai parduodamai buitinei technikai pagal LR istatymus suteikiama 24men garantija, nesvarbu ka sako prekiautojai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alliza @ 2009 04 06, 15:15)
Labai noriu duonkepes vien tik del teslu minkymo, kurio negaliu pakesti ir po kurio virtuve visa baisi buna smile.gif Gal uzmatete kokiu nors akciju? smile.gif

Man irgi tai buvo aktualu smile.gif Taigi prieš Kalėdas nusipirkome duonkepę. Mes 4-iese, visi patenkinti. Pirkome Moulinex XXL baguette, kuri turi spec. padėkliuką 4 rageliams iškepti (bet čia daugiau žaidimo vaikams, nei naudos). Receptų knygutę šiai duonkepei galima parsisiųsti iš čia kas supranta rusiškai. Galiu patarti, kad turėtų būti 2 maišymo peiliukai ir aš niekada jų neišiminėju. o kam? g.gif Funkcijų ten yra bene 14, o dažniausiai naudojamos gal 4-5. Galima užmaišyti tešlą makaronams, koldūnams, nustatyti vien tik tešlos paruošimo ar kepimo funkcijas, atidėti kepimo laiką, virti džemą. Apie duoną, kuri gavosi kaip kubiliukas sriubai - man panašiai buvo nutikę, manau, kad buvo per daug mielių, tešlą greitai pakilo, o pradėjus kepti - subliuško. Instrukcijose būna pabrėžiama, kad labai svarbu sudėti produktus tokiomis proporcijomis ir tokia eilės tvarką, kaip aprašyta. Klauskyte, gal galėsiu pagelbėti smile.gif
Atsakyti
Na as jos neturiu, bet kai sveciavomes pas mosa ji kiekviena ryta kepdavo duona. pati sake kad retai kada kepa, cia sveciu garbei. Koks modeliukas nepasakysiu pirko vokitijoje per ispardavimus . Kainos nepamenu ligu litais mokejo iki100lt. Na pas mus ju kainos zveriskos. Buvau pascius ir as, bet kai pamaciau greitai noras praejo.
Atsakyti
dvi menteles - tik didesnems duonkepems, mazesnems - po viena, ir tos - per akis smile.gif nesuprantu, kad reikia XXL kepalo g.gif neskanu man sena duona... ypac, kai turi galimybe valgyt sviezia....
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2009 05 10, 21:20)
dvi menteles - tik didesnems duonkepems, mazesnems - po viena, ir tos - per akis smile.gif nesuprantu, kad reikia XXL kepalo g.gif neskanu man sena duona... ypac, kai turi galimybe valgyt sviezia....

Su didele duonkepe gali pasirinkti ir mažesnius (700 g) kepaliukus, a ne? smile.gif Aš gi neagituoju tik už dideles, o žmonės turi žinoti apie pasirinkimą. Kiekvieną dieną vis vien neprikepsi, o didesnio kepaliuko mūsų šeimai užtenka 2-3 dienom, nespėja pasent...
Atsakyti
Sveikos duonkepiu turetojos 4u.gif nusipirkau naudota duonkepe ax.gif ,bet pardaveja man nieko nepaaiskino ,kaip ja naudotis ir instrukcijos nebuvo , sioj technikoj esu ziopla blush2.gif prasau jusu pagalbos padekit man help.gif labai aciu 4u.gif
Atsakyti
as irgi pirkau Vokietijoi uz 30 euru.Labai esu patenkinta, ypac kai ir tesla koldunams minko)))

KUDLE o rusiskai skaitote???Labai daug infos internete rolleyes.gif
Atsakyti
Labai aciu, MamAnna 4u.gif okoiam tinkle randasi info? blush2.gif
Atsakyti
sveikutes,
o duonkepej bulkuciu iskept neimanoma ar tu pyragu pynuciu riesciu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kudle @ 2009 07 01, 21:04)
Labai aciu, MamAnna 4u.gif okoiam tinkle randasi info? blush2.gif

Google reikai ivesti jusu duonkepes pavadinima ir PIRMYN!!!
Rasykite-padesiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(raganaite2 @ 2009 07 01, 21:52)
sveikutes,
o duonkepej bulkuciu iskept neimanoma ar tu pyragu pynuciu riesciu  blush2.gif

Imanoma tik tesla meline padaryti)Kas yra LABAI patogu, o po to reikes jums suformoti bulkutes thumbup.gif ir iskepti orkaitei!!!
Atsakyti