duonkepe
aparatas, veikiantis kas 2-3 dienas, o svenciu metu ir dazniau
pries perkant, siulyciau pameginti duona kepti orkaiteje, ir paziureti, ar tokia megs jusu seima, nes jei is principo jums skani pirktine, tai duonkepe stoves be darbo.
Tos, kurios susipyke su kulinarija ir indu plovimu - nebijokite, darbo daug nebus, o plauti ten irgi nelabai yra ka
Renkantis duonkepe is esmes reikia atsakyti i kelis klausimus:
kokio svorio duonytes man reikia (4 asmenu seima, kai namie - 2 vaikai) - uztenka iki kg (nes skaniausia juk sviezia duona, kepaliukas suvalgomas per kokias 3d)
Ar man reikia laiko atidejimo? (jei esate labai uzsiemusi ir niekaip negalite nutaikyti duonos isemimo laiko po mazdaug 3val - rinkites su atidejimo f-ja - uzsistatysite, kada jums patogu, tik svarbu prisiminti, kad ne kiekviena tesla gali uzstatyti su sia f-ja, o neigudus ir neatradus tinkamo recepto, gali ir is vis nieko neiseiti )
ar jums reikalinga papildoma f-ja, tokia, kaip - marmaledo gamyba
Is esmes uztenka 3 pagrindiniu f-ju - Normal, Pilno grudo, Baltos duonos, bei reikalingos - teslos minkymo (puikiai paruosia mieliniu pyragu/bandeliu, koldunu teslas), tik kepimo (ja naudodami galite papildomai paskrudinti kepini, kepti pvz sodos kepinius...)
Visi papildomi priedai kelia ir kaina, kaip, beje, ir vardas. Puikiai kepa ir bevardes duonkepes, juo labiau, kad visai parduodamai buitinei technikai pagal LR istatymus suteikiama 24men garantija, nesvarbu ka sako prekiautojai
aparatas, veikiantis kas 2-3 dienas, o svenciu metu ir dazniau
pries perkant, siulyciau pameginti duona kepti orkaiteje, ir paziureti, ar tokia megs jusu seima, nes jei is principo jums skani pirktine, tai duonkepe stoves be darbo.
Tos, kurios susipyke su kulinarija ir indu plovimu - nebijokite, darbo daug nebus, o plauti ten irgi nelabai yra ka
Renkantis duonkepe is esmes reikia atsakyti i kelis klausimus:
kokio svorio duonytes man reikia (4 asmenu seima, kai namie - 2 vaikai) - uztenka iki kg (nes skaniausia juk sviezia duona, kepaliukas suvalgomas per kokias 3d)
Ar man reikia laiko atidejimo? (jei esate labai uzsiemusi ir niekaip negalite nutaikyti duonos isemimo laiko po mazdaug 3val - rinkites su atidejimo f-ja - uzsistatysite, kada jums patogu, tik svarbu prisiminti, kad ne kiekviena tesla gali uzstatyti su sia f-ja, o neigudus ir neatradus tinkamo recepto, gali ir is vis nieko neiseiti )
ar jums reikalinga papildoma f-ja, tokia, kaip - marmaledo gamyba
Is esmes uztenka 3 pagrindiniu f-ju - Normal, Pilno grudo, Baltos duonos, bei reikalingos - teslos minkymo (puikiai paruosia mieliniu pyragu/bandeliu, koldunu teslas), tik kepimo (ja naudodami galite papildomai paskrudinti kepini, kepti pvz sodos kepinius...)
Visi papildomi priedai kelia ir kaina, kaip, beje, ir vardas. Puikiai kepa ir bevardes duonkepes, juo labiau, kad visai parduodamai buitinei technikai pagal LR istatymus suteikiama 24men garantija, nesvarbu ka sako prekiautojai
QUOTE(Alliza @ 2009 04 06, 15:15)
Labai noriu duonkepes vien tik del teslu minkymo, kurio negaliu pakesti ir po kurio virtuve visa baisi buna Gal uzmatete kokiu nors akciju?
Man irgi tai buvo aktualu Taigi prieš Kalėdas nusipirkome duonkepę. Mes 4-iese, visi patenkinti. Pirkome Moulinex XXL baguette, kuri turi spec. padėkliuką 4 rageliams iškepti (bet čia daugiau žaidimo vaikams, nei naudos). Receptų knygutę šiai duonkepei galima parsisiųsti iš čia kas supranta rusiškai. Galiu patarti, kad turėtų būti 2 maišymo peiliukai ir aš niekada jų neišiminėju. o kam? Funkcijų ten yra bene 14, o dažniausiai naudojamos gal 4-5. Galima užmaišyti tešlą makaronams, koldūnams, nustatyti vien tik tešlos paruošimo ar kepimo funkcijas, atidėti kepimo laiką, virti džemą. Apie duoną, kuri gavosi kaip kubiliukas sriubai - man panašiai buvo nutikę, manau, kad buvo per daug mielių, tešlą greitai pakilo, o pradėjus kepti - subliuško. Instrukcijose būna pabrėžiama, kad labai svarbu sudėti produktus tokiomis proporcijomis ir tokia eilės tvarką, kaip aprašyta. Klauskyte, gal galėsiu pagelbėti
Na as jos neturiu, bet kai sveciavomes pas mosa ji kiekviena ryta kepdavo duona. pati sake kad retai kada kepa, cia sveciu garbei. Koks modeliukas nepasakysiu pirko vokitijoje per ispardavimus . Kainos nepamenu ligu litais mokejo iki100lt. Na pas mus ju kainos zveriskos. Buvau pascius ir as, bet kai pamaciau greitai noras praejo.
dvi menteles - tik didesnems duonkepems, mazesnems - po viena, ir tos - per akis nesuprantu, kad reikia XXL kepalo neskanu man sena duona... ypac, kai turi galimybe valgyt sviezia....
QUOTE(Mrs. R @ 2009 05 10, 21:20)
dvi menteles - tik didesnems duonkepems, mazesnems - po viena, ir tos - per akis nesuprantu, kad reikia XXL kepalo neskanu man sena duona... ypac, kai turi galimybe valgyt sviezia....
Su didele duonkepe gali pasirinkti ir mažesnius (700 g) kepaliukus, a ne? Aš gi neagituoju tik už dideles, o žmonės turi žinoti apie pasirinkimą. Kiekvieną dieną vis vien neprikepsi, o didesnio kepaliuko mūsų šeimai užtenka 2-3 dienom, nespėja pasent...
Sveikos duonkepiu turetojos nusipirkau naudota duonkepe ,bet pardaveja man nieko nepaaiskino ,kaip ja naudotis ir instrukcijos nebuvo , sioj technikoj esu ziopla prasau jusu pagalbos padekit man labai aciu
as irgi pirkau Vokietijoi uz 30 euru.Labai esu patenkinta, ypac kai ir tesla koldunams minko)))
KUDLE o rusiskai skaitote???Labai daug infos internete
KUDLE o rusiskai skaitote???Labai daug infos internete
Labai aciu, MamAnna okoiam tinkle randasi info?
sveikutes,
o duonkepej bulkuciu iskept neimanoma ar tu pyragu pynuciu riesciu
o duonkepej bulkuciu iskept neimanoma ar tu pyragu pynuciu riesciu
QUOTE(Kudle @ 2009 07 01, 21:04)
Labai aciu, MamAnna okoiam tinkle randasi info?
Google reikai ivesti jusu duonkepes pavadinima ir PIRMYN!!!
Rasykite-padesiu
QUOTE(raganaite2 @ 2009 07 01, 21:52)
Imanoma tik tesla meline padaryti)Kas yra LABAI patogu, o po to reikes jums suformoti bulkutes ir iskepti orkaitei!!!