Sveikos mergaites
Jau apie metus turiu duonkepe, daug eksperimentavau, daug kepiau ir pagaliau išmokau iškept tikrą juodą duoną. Pasirodo labai paprasta viskas, tik kepimas vyksta ne duonkepeje, o orkaitėje.
JUMS REIKĖS
1 kg miltų (kvietinių ir ruginių miltų mišinys lygiom dalim);
0,75 l vandens;
1 v.š. druskos;
5 v.š. cukraus;
3 v.š. sauso salyklo, arba pakeli salyklo (jo galima nusipirkti parduotuvėje, ieškokite ruošinio naminei girai pasidaryti);
kibiriukas raugo (0,75 l)
1 v.š. sausų mielių
RAUGO GAMINIMAS:
Paimkite švarų indą, įpilkite į jį apie du valgomus šauktus šilto vandens iš čiaupo ir ruginių miltų šaukštą, išmaišykite bei palikite parūgti. Vėliau kartokite kartokite tokia procedūrą, kol prisipildys indas: 1 v.š. šilto vandens, 1 v.š. ruginių miltų. ir taip kas 4 valandas, siūlau keletą kartu vandenį pakeisti kefyru - bus skanesnė duona.
KEPIMAS:
Į indą dedame 300 g miltų mišinio, druską, cukrų, mieles, užplikytą ir atvėsusį salyklą (užplykome vandeniu 0,75 l) ir paliekame nakčiai šiltoje vietoje rūgti. Ryte sudedame likusius miltus, išmaišome, sudedame į kepimo forma išteptą aliejumi, paliekame valandai pakilti. Skardą dedame į įkaitusią orkaite ir kepame apie pusantros valandos 160-170 laipsnio temperatūroje. Iškepusios duonos paviršių švelniai apšlakstykite verdančiu vandeniu, arba aptepkite juo, kaip kam patogiau.
Po šios procedūros duonos paviršius per 10 minučių suminkštės.
SĖKMINGO KEPIMO, IR SKANIOS DUONOS
Netingėkit pasipasakot kaip sekės ir pasidalinkit recepto patobulinimais
QUOTE(Junda @ 2010 01 05, 23:17)
Na, vertime negaliu rašyti 'pagerintojas', nes tai prieštarauja kalbos taisyklėms. Mačiau dar vartoja priedai duonai, tai man visai tiko.
Turbūt bus per vėlu, bet gal tiktų tešlos gerinimo priedas/ tešlos gerinamasis priedas?
Merginos, gal kas turi duonkep Moulinex bread baguette ? Gal turite instrukciją anglų, ar vokiečių kalba? Prie duonkepės buvo įdėta visai ne ta instrukcija internete niekur nerandu.
Ir dar vienas klausimėlis ar galima duonkepėje kepti duoną su raugu?
Ir dar vienas klausimėlis ar galima duonkepėje kepti duoną su raugu?
QUOTE(Di72 @ 2010 01 19, 10:46)
zinoma kad galima tik ilgiau reikia kildinti, as palieku nakciai
QUOTE(dzhina @ 2010 01 19, 11:51)
zinoma kad galima tik ilgiau reikia kildinti, as palieku nakciai
As tik vakar nusipirkau duonkepe. Tai dar nelabai zinau kaip daryti. Tai kaip suprantu reikia sudeti visus produktus ir ijungti programa su atidejimu? Ar reikia paciai viska sumaisyti ir tada tik sudeti i duonkepe?
Jus nepykit del kvailu klausimu
Perskaičiau visą temą, bet niekur neradau atsakymo į klausimą: gal kas žinote apie duonkepes, skirtas ruginei duonai kepti arba kur galima įsigyti tokį modelį, kuris turėtų specialias menteles ruginei tešlai maišyti? Turiu Mulinex duonkepę, ji neblogai maišo kvietinę tešlą, tačiau ruginės visiškai neišmaišo. Pasidariau ruginio raugo, rankom išminkius ruginių miltų tešlą išeina labai skani juoda duona, daug skanesnė nei iš parduotuvės. Bet didžiulė problema - kaip minkyti ruginę tešlą. Gal kas žinote ar turite duonkepę ruginei duonai kepti, labai prašau, atsiliepkite ir patarkite.
Ši tema skirta mašinoms, o atsakymus apie patį duonelės kepimą rasite ČIA.
Kantriai perskaitykite bent tris paskutines temas..
Taigi aš ir klausiau apie tai, kur įsigyti tokią duonos kepimo mašiną, kuri galėtų paruošti ir iškepti ruginę duoną. Kiek žiūrėjau parduotuvėse, visos duonkepės pritaikytos kepti kvietinę duoną.
Kantriai perskaitykite bent tris paskutines temas..
Taigi aš ir klausiau apie tai, kur įsigyti tokią duonos kepimo mašiną, kuri galėtų paruošti ir iškepti ruginę duoną. Kiek žiūrėjau parduotuvėse, visos duonkepės pritaikytos kepti kvietinę duoną.
QUOTE(Kvarcas @ 2010 01 25, 14:03)
Taigi aš ir klausiau apie tai, kur įsigyti tokią duonos kepimo mašiną, kuri galėtų paruošti ir iškepti ruginę duoną. Kiek žiūrėjau parduotuvėse, visos duonkepės pritaikytos kepti kvietinę duoną.
http://www.amazon.co...r...9557&sr=8-3
Mes pirkom tokią ir iš čia. Komplekte yra mentelė ruginei tešlai ir jau mėnesį laiko kepam ruginę ir kvietinę duoneles. Dar ir Kenwood kai kurie modeliai turi, bent jau BM450 tai tikrai...
QUOTE(Ragainė @ 2010 01 25, 14:51)
http://www.amazon.co...r...9557&sr=8-3
Mes pirkom tokią ir iš čia. Komplekte yra mentelė ruginei tešlai ir jau mėnesį laiko kepam ruginę ir kvietinę duoneles. Dar ir Kenwood kai kurie modeliai turi, bent jau BM450 tai tikrai...
Mes pirkom tokią ir iš čia. Komplekte yra mentelė ruginei tešlai ir jau mėnesį laiko kepam ruginę ir kvietinę duoneles. Dar ir Kenwood kai kurie modeliai turi, bent jau BM450 tai tikrai...
Ačiū Ragainei už atsakymą . Manau, kad jis aktualus ne tik man, bet ir kitiems, kurie ketina įsigyti duonkepę. Paskubėjau nusipirkti, o paaiškėjo, kad su mano Mulinex'u įmanoma kepti tik kvietinę duoną. Tiksliau, jos mentelės neišmaišo ruginės tešlos. Taigi, galiu patarti, kad kai pirksite, gerai pagalvokite, kokios duonkepės Jums reikia. Pavyzdžiui, man nesvarbu, kiek joje yra programų - 12 ar 14. Daug svarbiau, kad duonkepė galėtų kepti ruginę duoną.
sveikos,
noriu pirkt duonkepe bomann cb 593 ( senukuose). bet nerandu, ar turi teslos minkymo funkcija, gal kas turit ir galit pasidalint patirtim? aciu
noriu pirkt duonkepe bomann cb 593 ( senukuose). bet nerandu, ar turi teslos minkymo funkcija, gal kas turit ir galit pasidalint patirtim? aciu
QUOTE
noriu pirkt duonkepe bomann cb 593 ( senukuose). bet nerandu, ar turi teslos minkymo funkcija, gal kas turit ir galit pasidalint patirtim?
Čia apie ją viskas parašyta.
www.azon.lt/out/pictures/files/CB%20593_595.pdf