kiek supratau, tai maniskis pirko is varle.lt.... pirmas minusas ka pastebejau, tai mane sunervino kad dangtyje esantys trys langeliai suskirstyti, ir kai norejau paveizet kas ten darosi, man akys susikryziavo ir as nieko nemaciau dorai kaip noreciau, tai nesupratau, kokio jie bieso nepadare vieno langelio, o ji isdalino i tris bruksnius?... kitas keistas dalykas, tai, kad kai isistvirtina kibiras kepimo, jis nevisai lygeriaciai stovi korpuso sienelem. ar ir pas jus taip?
o del receptu knygu, tai ir pas mane spaltovos yra italiska ir prancuziska, yra lietuviska instukcija, o recpetu toje instrukcijoje po viena kiekvienai programai (atrodo)... lietuvoska insturkcija isversta tragiskai, sumaisyti netgi terminai, tai as skaciau ir angliska ir rusiska varianta. o siaip visi receptai kaip supratau yra nete kenwoodo saite.
o kitas klausimas- kur perkat miltus? vilniuj kaip supratau toj parduotuvej priesais holiday inn? bet ju saite apie miltus nerandu info tik prieskoniai visokie...
QUOTE(dresin @ 2009 12 28, 00:07)
1) kokio jie bieso nepadare vieno langelio, o ji isdalino i tris bruksnius?
2) kitas keistas dalykas, tai, kad kai isistvirtina kibiras kepimo, jis nevisai lygeriaciai stovi korpuso sienelem. ar ir pas jus taip?
3) o del receptu knygu, tai ir pas mane spaltovos yra italiska ir prancuziska, yra lietuviska instukcija, o siaip visi receptai kaip supratau yra nete kenwoodo saite.
4) o kitas klausimas- kur perkat miltus? vilniuj kaip supratau toj parduotuvej priesais holiday inn? bet ju saite apie miltus nerandu info tik prieskoniai visokie...
2) kitas keistas dalykas, tai, kad kai isistvirtina kibiras kepimo, jis nevisai lygeriaciai stovi korpuso sienelem. ar ir pas jus taip?
3) o del receptu knygu, tai ir pas mane spaltovos yra italiska ir prancuziska, yra lietuviska instukcija, o siaip visi receptai kaip supratau yra nete kenwoodo saite.
4) o kitas klausimas- kur perkat miltus? vilniuj kaip supratau toj parduotuvej priesais holiday inn? bet ju saite apie miltus nerandu info tik prieskoniai visokie...
1) Stilius toks
2) Taip ir tai yra visiškai normalu Taip turi būti, nebandykit 'ištaisyti' tiesindami
3) aš jau pramokau prancūzų kalbą, kiek reik jos su tais receptais. Palygindama su rusų/anglų jau išsiaiškinau tuos receptus, pasirašiau toje knygelėje šalia lietuviškai ir viskas
Kenwood'o saitą irgi atradau
4) Kol kas "Rimi" : kvietinius pirkau rupius (1500 malimo) ir 550 D (aukščiausios rūšies balti), o ruginiai rupūs (2 kg apie 5 Lt, ekologiškų prekių skyriuje tikrai yra).
Salyklą turiu "Gera gira" (pirkau "Maximoje" už porą litų..gaminu girą , bet tiks ir duonai http://www.klingai.l...rtimentas&cat=3 )
Duonai prieskonių jau senai senai esu nusipirkusi eko parduotuvėlėje..gatavas mišinukas
Ryt važiuosiu iki "Delonos" nusipirksiu didesniais kiekiais ir savaime pigiau: raugo (nors pastačiau tiek kvietinį, tiek ruginį raugą namų gamybos), salyklo, mielių, gal dar kokių priedų
Aš kai perskaičiau šią temą rusų tinklapyje, tai man daug kas paaiškėjo ir tapo aiškiau, suprantamiau. jei suprantat rusų kalba - rekomenduoju: http://hlebopechka.r...mp;topic=8408.0
Sveikinu duonkepiu seimininkes su Naujais Metais! Geru kepiniu!
Maciau, yra tokiu, kurios duonkepe siuntesi is UK. neturiu jokio prietaiso is ten, todel nezinau.... sakykite, ar nekilo problemu del elektros itampos (ar ji vienoda UK ir LT), ar reikia adapterio jungti i el. tinkla?
Maciau, yra tokiu, kurios duonkepe siuntesi is UK. neturiu jokio prietaiso is ten, todel nezinau.... sakykite, ar nekilo problemu del elektros itampos (ar ji vienoda UK ir LT), ar reikia adapterio jungti i el. tinkla?
QUOTE(Airona @ 2010 01 03, 11:55)
sakykite, ar nekilo problemu del elektros itampos (ar ji vienoda UK ir LT), ar reikia adapterio jungti i el. tinkla?
Su įtampa viskas ten gerai, tik tinklo kištukas netoks, kaip pas mus, bet tai menka problema http://www.lemona.lt...item&i_id=51950
QUOTE(Ragainė @ 2010 01 03, 17:30)
Su įtampa viskas ten gerai, tik tinklo kištukas netoks, kaip pas mus, bet tai menka problema http://www.lemona.lt...item&i_id=51950
Dekui uz operatyvuma ir konkrecia info su vaizdine medziaga
QUOTE(Ragainė @ 2010 01 03, 17:30)
Su įtampa viskas ten gerai, tik tinklo kištukas netoks, kaip pas mus, bet tai menka problema http://www.lemona.lt...item&i_id=51950
Tai ne tik problema, bet turi tam tikru ir pliusu. Anglijoje griežtesni saugos reikalavimai, reikalaujama kad kiekviename kištuke butu papildomas saugiklis. Todėl sugedus gaminiui, pažeidus laida busite kiek saugesni, tiesiog sudegs saugiklis kištuke. Be to, jeigu nepatinka toks variantas galima ir pakeisti kištuką, kaina perėjimu ir kištuku panaši - apie 2 Lt.QUOTE(Airona @ 2010 01 03, 10:55)
Sveikinu duonkepiu seimininkes su Naujais Metais! Geru kepiniu!
Maciau, yra tokiu, kurios duonkepe siuntesi is UK. neturiu jokio prietaiso is ten, todel nezinau.... sakykite, ar nekilo problemu del elektros itampos (ar ji vienoda UK ir LT), ar reikia adapterio jungti i el. tinkla?
Maciau, yra tokiu, kurios duonkepe siuntesi is UK. neturiu jokio prietaiso is ten, todel nezinau.... sakykite, ar nekilo problemu del elektros itampos (ar ji vienoda UK ir LT), ar reikia adapterio jungti i el. tinkla?
Aš gana operatyviai (turint omeny, kad per šventes paštai perkrauti) gavau Panasonic duonkepes iš amazon.co.uk ir esu jom labai patenkinta (vieną dovanosiu tėčiui, kitą draugė užsakinėjo). Kištukų turėjom iš seniau.
Pasidalinsiu su jumis informacija, kad į mūsų rinką ateina duonos ir kitokių kepimo mišinių gamintojas Sonneveld. Jie pardavinės ir tokius duonos mišinius. Vėliau info bus ir lietuviškai.
Papildyta:
Gal jūs man galite paaiškinti, kas yra 'bread improver'? Kaip suprantu, jo paskirtis yra pagreitinti duonos gamybą kepyklose. Bet kaip tai lietuviškai nežinau.
http://en.wikipedia..../Bread_improver
http://www.sonneveld...lang,en_global/
Papildyta:
Gal jūs man galite paaiškinti, kas yra 'bread improver'? Kaip suprantu, jo paskirtis yra pagreitinti duonos gamybą kepyklose. Bet kaip tai lietuviškai nežinau.
http://en.wikipedia..../Bread_improver
http://www.sonneveld...lang,en_global/
QUOTE(Junda @ 2010 01 05, 21:15)
Gal jūs man galite paaiškinti, kas yra 'bread improver'? Kaip suprantu, jo paskirtis yra pagreitinti duonos gamybą kepyklose. Bet kaip tai lietuviškai nežinau.
Realiai tai yra didžioji dalis fermentų. O lietuviškai šis produktas vadinamas: 'tešlos pagerintojas'
LT pvz. galima nusipirkti (kepyklos ir perka :
http://www.panemunes...cija&cat=duonai
Apie kiekvieną galima paskaityti ir peržiūrėti sudėtį
Pvz.
"Tai daugiatikslis pagerintojas saugiam bei lengvam visų rūšių kvietinių tešlų paruošimui.
Sudėtis:
Kvietiniai miltai, dekstrozė, cukrus, kvietinis salyklas, augaliniai riebalai, askorbo rūgštis (E300), fermentai, emulsiklis (E472e)"
Dar šiek tiek pramoninės duonos kepimo paslapčių :
http://www.ktu.lt/lt...a...age=&id=935
QUOTE(Rasma @ 2010 01 05, 23:14)
Realiai tai yra didžioji dalis fermentų. O lietuviškai šis produktas vadinamas: 'tešlos pagerintojas'
Na, vertime negaliu rašyti 'pagerintojas', nes tai prieštarauja kalbos taisyklėms. Mačiau dar vartoja priedai duonai, tai man visai tiko.
QUOTE(Junda @ 2010 01 05, 23:17)
Na, vertime negaliu rašyti 'pagerintojas', nes tai prieštarauja kalbos taisyklėms. Mačiau dar vartoja priedai duonai, tai man visai tiko.
Matai, maisto pramonėje visi žiūri ne kalbos taisyklių, o pelno
Ir maisto pramonėje 'pagerintojus' visi žino kaip nuluptus ir būtent tuos terminus naudoja
Kalbos specialistai siūlo šitą gėrį vadinti prieskoniais, pagardais, tešlos kildinimo medžiagomis
Gal vertime (nežinau kam jis skirtas) ir tinka 'priedai duonai', bet maisto pramonėje jų taip tiesiog nevadina Bendrinis 'tešlos pagerintojo' pavadinimas būtų 'maisto priedas'. Bet kai tų maisto priedų yra n+k, tai Pvz. purikliai, emulsikliai, minkštintojai, pagerintojai, stabilizatoriai, tirštikliai ir t.t.
Maisto priedų duonai yra be galo daug, tai reik konkretizuoti, kai ieškai pirkti ar nori parduoti...vien terminas ' priedai duonai' nieko nesako..jais gali būti ir kmynai, ir salyklas, ir raugas, ir dažai
Pvz. dėl pagerintojų:
http://www.gereja.lt...t...4&Itemid=33
http://www.bakans.lt/index.php?id=16
http://www.salyklas....&...t=5&lang=LT