Apie NORO virusą plačiau čia.
QUOTE(laperla @ 2007 02 17, 15:06)
Sveikos mamytes.patarkit prasau ka man daryti .Ketvirtadienio nakti mano mazyle istisai veme,tik iminga ir vemia,taip pat du kartus suviduriavo bet zaliu vandenuku.Is ryto nulekem i poliklinika-(mes gyvenam londone),tai miltuku skysciams sureguliuot,surus tokie ir daugiau nieko,taip pat tyrimams megineli paeme ir liepe namo eiti ,bet kad ji jau antra diena nieko nevalgo,matau kad nori sako niam niam,bet kip prisikisa tuoj meta ir verkia.Gal cia ir yra panasus virusas,bet kad jie cia atlaidziai ziuri ..
Ka man daryti,mergyte istisai miegelio nori,silpnute man tokia ..o gal kviesti greituke? Na nzn,nes jie i mane ziuri kaip i kvaile ko cia taip pergyvenu
Ka man daryti,mergyte istisai miegelio nori,silpnute man tokia ..o gal kviesti greituke? Na nzn,nes jie i mane ziuri kaip i kvaile ko cia taip pergyvenu
Labuka,sestadieni mano dukryte atsikele su 37.8temperatura ir nuo ryto pradejo viduriuoti ir taip istisa diena,ant nakties temperatura pakilo net iki39.5 ir pora kartu veme,tada kvietem greitaja,bet deja nieko mums naujo nepasake daktaras,dave nuo temperaturos(Nurofen)ir dar liepe gerti toki druskos tirpala ,,Dioralyte BLACKCURANT,,,kadangi jis nelabai skanus gali trupti maisyti su juoduju serbentu sultimis.Kadangi manoji nieko nevalge ir negere,tai teko ligonineje po 5 ml ir kas 5min per prievarta su svirkstu svirksti vaistukus.ir pamatytumet,kaip stebuklas,isgerus apie 100ml ji atsistojo ir pradejo vaikscioti.Daktaras sake nesijaudinti jei ji vis dar viduriuos ir nieko neims i burna,tiesiog tai turi praeiti savaime,organizmas turi issivalyti.Stai dabar jau 5diena kaip gydomes ,vis dar kartas nuo karto paviduriuoja,bet manau taip greita tai nepraeina.parasyk kaip jums sekasi pagyti?sekmes ir geros sveikateles
Ačiū visoms mamytėms, kad pasidalinote patirtimi kovojant su šia bjauria liga
Greičiausiai mes sirgome ne noro virusu, nes visiškai nekarščiavome ir nebuvo jokių pilvo skausmų. Gydytojai tik spėjo, kad gali būti noro virusas, bet Šiauliuose jo nenustatinėjo.
Mažoji viduriavo net dvi savaites, savaitę pragulėjom ligoninėj su lašinėm. Jau buvau puolusi į neviltį, nežinojau ko griebtis. Viena slaugytoja seniai dirbanti infekciniame skyriuje patarė duoti gerti džiovintų obuolių kompoto. Per parą laiko viduriavimas aprimo. Pabandykit, gal ir kitiems vaikiukams padės
Greičiausiai mes sirgome ne noro virusu, nes visiškai nekarščiavome ir nebuvo jokių pilvo skausmų. Gydytojai tik spėjo, kad gali būti noro virusas, bet Šiauliuose jo nenustatinėjo.
Mažoji viduriavo net dvi savaites, savaitę pragulėjom ligoninėj su lašinėm. Jau buvau puolusi į neviltį, nežinojau ko griebtis. Viena slaugytoja seniai dirbanti infekciniame skyriuje patarė duoti gerti džiovintų obuolių kompoto. Per parą laiko viduriavimas aprimo. Pabandykit, gal ir kitiems vaikiukams padės
Mes taip pat susirgom šiuo virusu,namuose būdamos netekom labai daug skysčių pasidarė dukriukas vangi,miegodavo tik ir vemdavo,atlikus tyrimus,šlapime rado acetono 2+, išvažiavom į Santariškes ir dvi naktis lašino lašalinę,po antro karto,acetono liko tik pėdsakai ir mažoji jau pati geria skysčius,apetitas dar nelabai geras,bet jau matosi,kad visai kitas vaikas Dabar namuosse geriam skysčius.
Jau ir nebe toks viduriavimas koks buvo pirmom dienom,temperatūros neturėjom,
virusas organizme išlieka 10 dienų,nesvarbu ar pagerėjimas buvo po 2-5 dienų.
Jau ir nebe toks viduriavimas koks buvo pirmom dienom,temperatūros neturėjom,
virusas organizme išlieka 10 dienų,nesvarbu ar pagerėjimas buvo po 2-5 dienų.
As savaite su vaikais isgulejau ligoninej, nes irgi turejom si baisu virusa. Penktadieni grizom namo, o dukra ir vel suviduriavo, vakar penkis kartus, siandien jau irgi 5k., dar ryte daviau smectos tai ja isveme. vat ir nebezinau ka daryti. Baisiai bijau, kad vel nereiktu ligonines
QUOTE(Helga @ 2007 04 01, 12:26)
As savaite su vaikais isgulejau ligoninej, nes irgi turejom si baisu virusa. Penktadieni grizom namo, o dukra ir vel suviduriavo, vakar penkis kartus, siandien jau irgi 5k., dar ryte daviau smectos tai ja isveme. vat ir nebezinau ka daryti. Baisiai bijau, kad vel nereiktu ligonines
O ar geriat gerasioas bakterijas ?
Linex ar bifolac,dar yogurt kapsulės yra.
QUOTE(sraigyte1 @ 2007 04 01, 11:41)
bifoval geriam. O jus dar viduriuojat?
QUOTE(Helga @ 2007 04 01, 12:52)
bifoval geriam. O jus dar viduriuojat?
niu mes taip nebeskystai porąkart per dieną,linex kai pradėjau duoti,o bifoval kai linex sugersim duosiu. Šiandien daug jau išgėrė arbatos ir dar pietums daviau Hipp-morkų ryžių nuoviro per 2 kartus visą buteliuką su mažu šaukšteliu suvalgidinau(pediatrė mūsų patarė jį nusipirkti)
Ar stipriai jūs viduriuojat,o nevemiat/
QUOTE(sraigyte1 @ 2007 04 01, 12:42)
niu mes taip nebeskystai porąkart per dieną,linex kai pradėjau duoti,o bifoval kai linex sugersim duosiu. Šiandien daug jau išgėrė arbatos ir dar pietums daviau Hipp-morkų ryžių nuoviro per 2 kartus visą buteliuką su mažu šaukšteliu suvalgidinau(pediatrė mūsų patarė jį nusipirkti)
Viduriuoja vandenuku, veme ryte kai smecta buvau sudavus.
QUOTE(Helga @ 2007 04 01, 15:40)
Viduriuoja vandenuku, veme ryte kai smecta buvau sudavus.
Duok daug gerti,jei blogės,važiuokit į ligoninę, Stiprybės ir sveikatytės
Cituoju:"Persirgus norovirusu įgyjamas tik trumpalaikis imunitetas, todėl šia liga galima sirgti ir vėl."
p.s. mes dar kažkokio maistelio neduodam jai ir mišinuko dar neduodu,gal po kelių parų pradėsiu po truputuką daryti,viskas su vandeniu,bet jeigu ji nevalgo,tai ir neduodu,daugiau gerti duodu,na jau nuo ryto išgėrė virš 1 litro arbatos,tai pampersai kas pusvalandį pilni sysiaus , mums tai į naudą ir skysčių gauna,ir acetonas taip išsivalys,nes jo dar liko šiek tiek-pėdsakas,o juk buvo pakilęs prieš antrą lašalinę 6-8 Tai po lašalinės išsivalė,tik mažoji rehidrono nenori gerti,su švirkštu girdau,šiandien nedaug jo gavo,nes nebežinau kaip sugirdyti ir bijau,kad nevemtų nuo jo,nes ligoninėj būtent nuo tų druskų ir vėmė
mes ta bjaurastim ir serga,bet lyg jau baigiam pasveikt,maniske nuo smectos veme,tai gydomes teranoliu
QUOTE(DAIIVA @ 2007 04 01, 16:52)
mes ta bjaurastim ir serga,bet lyg jau baigiam pasveikt,maniske nuo smectos veme,tai gydomes teranoliu
O teranolis irgi nuo viduriavimo,nes maniškė irgi nenorėjo smectos-žiaugčiojo,o ir ligoninėj jos net neskyrė mums ,namie gydotės?