Laba
Mano 13 mėn. dukrytei ką tik gydytoja diagnozavo noro arba roto virusą, bet man kažkaip keista... Mums temp. jau 3 parą svyruoja tarp 38-40, numušam ir vėl užkyla, vakar vakare ir šnd ryte paviduriavo, paskaudėjo pilvą. O kiek skaičiau, noro virusui būdinga neaukšta, iki 37.8 temp ir labiau vėmimas nei viduriavimas ir visa šita prasideda tą pačią dieną ar sekančią po sukarščiavimo. Rota virusas dar baisesnis ir mum tokių simptomų tikrai nėra. Aš linkus manyti, kad mum tridienė karštinė, nors kol kas dar neišbėrė..
O gal ištikro čia toks keistas mus noro virusas užpuolė? Gal kam irgi taip buvo?
QUOTE(ingridatam @ 2006 10 14, 23:30)
buvo uzpuoles mus toks virusas, bet jau labai sunkiai valgom...valgyt matos kad nori, bet kai duodi..nevalgo...Gal cia laikinai?
labai gerai padeda nuo roto viruso Coca-cola.Labai padeda.Ir vemima ir viduriavima sutvarko.
QUOTE(Genita @ 2010 12 06, 22:28)
labai gerai padeda nuo roto viruso Coca-cola.Labai padeda.Ir vemima ir viduriavima sutvarko.
kokia dar coca cola vaikui?Jokiu budu negalima duot vaikui tokiu gerimu.
QUOTE(Genita @ 2010 12 06, 23:28)
didesnės nesąmonės nesu girdėjus
QUOTE(niunyte @ 2011 01 12, 13:08)
didesnės nesąmonės nesu girdėjus
gal ne nuo roto viruso, o nuo viduriavimo...ir tikrai ne vaikui, o suagusiam o kad padeda tai rimtai, pas mus NO gydytojai daznai suaugusiems liepe gerti cocacola kai viduriuoja
o siaip as su klausimu. gyvenam ne lietuvoje. dukryte sekmadieni suviduriavo 3k, pirmaieni 1k.tos pacios dienos vakare pradejo vemti, mazdaug kas 3h. antradieni diena nuvykome pas gyd, jis tepasake, kad dabar siaucia virusas, liepe duoti vandens mazais gurksneliais, kad nesudirgintu skranduko ir nevemtu... vakar visa diena vemem, kas 1-3h, nakti nevemem, o siandien vemem 2k. neviduriuojam. temperaturos neturi, arba labai nedaug, neleidzia visai pamatuot... labai mieguista, gyd leido valgyti tik batona, jokiu pieno produktu. mane neramina tai, kad siandien diena tik 1k slapinosi, tiesa gausiai. po nakties pampis buvo slapias... galbut mums noro virusas, nes mes labiau vemem nei viduriavom... bet nezinau, kaip labiau padeti mazylei tokia silpnute... miega kas valanda... po valanda ir daugiau, tas mieguistumas irgi neramina.. gyd cia labai atsipute, viskas jiems atrodo daug maz normalu... gal yra kam buvo panasiai?
Mums kazkoks panašus virusas buvo užpuolęs, labai padėjo pelyno arbata. Ji baisiai karti, nors po pora saukstu reiketu sugirdyti kokiu 3 k. per dieną. Nežinau ar sutapimas, bet po kelių valandu nukrito temperatura, liovėsi vėmimai, pradėjo sveikti...Sako, pelynų arbata padeda nuo visokių žarnyno virusų, net salmeneliozė gali įveikti.
laba diena. mano 2metuku sunui nakti prasidejo vemimas, ryte suviduriavo ir sukilo temperatura iki 39. dienos metu viduriavo tik du kartus, vemimo nebebuvo, o temperatura laikosi jau antra diena. geria daug arbatos ir vandens, kai numusam temperatura ir pavalgo...duodu entherolio bakteriju, bet karstis laikosi... ar cia tas noras?
Na pasiskaičius čia visokių idėjų, pasisėmiau naujų jėgų, puoliau virt razinų kompotą, nusiunčiau namiškius pirkt nestipriai gazuoto mineralinio, geriamojo jogurto (jau smectą ir gerąsias bakterijas geria vaikai, nors mažasis, tiesa, smectos - nelabai). Nenoriu ligoninių...
Bet Coca-colos neskubu pirkt nors girdėjau apie jos teigiamą poveikį žarnynui, viską ji išburbuliuoja, visus negeriečius Užsieny, kiek girdėjau, visada siūlo gert Colą ar Spraitą, kai negerai su viduriukais Bet rimtai, gerą vaistą atrado Nu kada nors bandysiu, reik gi bandymą gyvenime atlikt, tik su savim, ne vaikais
Uch, vaikai viduriuoja nedaug, ir taisosi, ypač taisosi didysis (4 m.), mažojo (1,5 m.) viduriukai dar nekokie... ir šiandien vėl vimtelėjo... eina penkta-šešta diena ligos. Na tikiuos tikiuos, greit baigsis. Tiesa, visi namiškiai irgi persirgom, tik mes su vėmimu pirmąją dieną išsisukom, o toliau - šiaip negerumas šioks toks likęs. Dabar jau visai sveiki, tik va vaikai...
Bet Coca-colos neskubu pirkt nors girdėjau apie jos teigiamą poveikį žarnynui, viską ji išburbuliuoja, visus negeriečius Užsieny, kiek girdėjau, visada siūlo gert Colą ar Spraitą, kai negerai su viduriukais Bet rimtai, gerą vaistą atrado Nu kada nors bandysiu, reik gi bandymą gyvenime atlikt, tik su savim, ne vaikais
Uch, vaikai viduriuoja nedaug, ir taisosi, ypač taisosi didysis (4 m.), mažojo (1,5 m.) viduriukai dar nekokie... ir šiandien vėl vimtelėjo... eina penkta-šešta diena ligos. Na tikiuos tikiuos, greit baigsis. Tiesa, visi namiškiai irgi persirgom, tik mes su vėmimu pirmąją dieną išsisukom, o toliau - šiaip negerumas šioks toks likęs. Dabar jau visai sveiki, tik va vaikai...
kreipiuos pagalbos, mano sūnus nakti pradėjo vemt ir labai smarkiai. Apkaltinau maistą, nes gal nesukramtė šašlyko, bet dabar spėju kad pasigavom Noro virusą, nes vis dar pavemia.Nuo maisto gal jau skrandukas būtų išsivalęs.
Bet dar didesnė bėda, kad šendien mes atvykom į sanatoriją. Ir kiek žinau čia taip pat vaikai pavemia ir paviduriuoja
Man labai keista, kolkas neviduriuojam(net nepasidaro), bet pilvuką skauda. Nusivemia ir lyg niekur nieko vaikis linksmas, ir net valgo ir daug geria skysčių. Temperatūra 37 lygiai.
Ar tikrai tai gali būti virusas?
Kokiais dar vaistais galima padėti vaikui, ar tik smekta, gerosiom bakterijom?
Bet dar didesnė bėda, kad šendien mes atvykom į sanatoriją. Ir kiek žinau čia taip pat vaikai pavemia ir paviduriuoja
Man labai keista, kolkas neviduriuojam(net nepasidaro), bet pilvuką skauda. Nusivemia ir lyg niekur nieko vaikis linksmas, ir net valgo ir daug geria skysčių. Temperatūra 37 lygiai.
QUOTE(oksy @ 2011 05 09, 18:06)
kreipiuos pagalbos, mano sūnus nakti pradėjo vemt ir labai smarkiai. Apkaltinau maistą, nes gal nesukramtė šašlyko, bet dabar spėju kad pasigavom Noro virusą, nes vis dar pavemia.Nuo maisto gal jau skrandukas būtų išsivalęs.
jei auksta temperatura tai efferalgan(skystas paracetomolis)..... daugiau duok vandenuko kad visiskai issivalytu nes mano mazoji pries pora dienu vandeniu issiveme jau db 2 diena kaip jau nebevemia nes viska issivale.... siaip temperatura gali kilti iki 38,9 mano mazajai tiek buvo tai labai sokinejo ta temperatura. buvo snd gydytoja sake kad cia mums tik virusas jei nepraeis per savaite nes dar viduriuoja tadu nesim tyrimukus(kakuciu)....o jau siaip jau po truput geryn pradejo po truput valgyt....bet nedaug..... daugiau vandenuka,kisieliu geria.
Mano vaikas ka tik pradejo lankyti darzeli ,pirmadieni pirma karta nuejom,o antradieni nakti pradejo vemti siaubingai,bet temperaturos neturejo,daviau smectos isveme. zodziu visa nakti vargsas praveme,isbales kaip baltas lapas buvo,galvojau,kad seip gal nuo vinuogiu nes pavalge pries ienant miegoti nemazai ju.bet gi neee,pries dvi dienas ir as su vyru pradejom ziauriai vemti,krete drebulis,lyg butu temeratura,pamatavom buvo normali 36.5 ,raumenys skaudejo ziauriai,zodziu kita diena nuvaziavom i poliklinika pridavem krauja, bet gydytoja paziurejusi i analize pasake ,kad nieko blogo nemato,sako gal seip pries gripo sirgimo tokie pozymiai gali buti,as likau soke,iki sios dienos apetito neturiu,vaikas irgi nevalgo nieko.pirmadieni vesiu vaika pas gydytojus prasysiu ,kad rimtesnius analyzus darytu nes kai paskaiciau cia apie ta NORO vyrusa tai tokie pat simptomai buvo kai pas mano seima tai net bloga darosi...