Įkraunama...
Įkraunama...

NORO virusas

QUOTE(Jonozmona @ 2008 12 23, 14:29)
4u.gif truputį nuraminai del užsienio medicinos, nes pavasarį planuojam važiuoti..aš žinau, kad virsuą bet kur gali pagauti, bet svarbu, kad laiku pagalba būtų suteikta...

mes po šito įvykio ir supratom, kaip svarbu pasirinkti tinkamą draudimą, iki tol tai nesirūpindavom tuo, o šį kartą tiesiog reikėjo savo agentūros atstovui paskambint, ir jis viską vidurnakty sutvarkė ir nieko mokėt nereikėjo, nes spec sutartis su ligoninėm, beje, privačiom buvo. gal todėl ir aptarnavimas buvo ir tyrimus visus naktį paėmė, niekas nelaukė net ryto thumbup.gif

šiap tik dėl tyrimų, tiai žinok, geriau vaiko nevežti, o gali į savo polikliniką kakutį nunešti tyrimams arba dar greičiau i privačia, kokį Nortway centrą, ir atsakymai manau greičiau bus...
kitą kartą, tai jau poros dieną namie nežinioj nebūsiu, iš karto vešiu tyrimus

tai vat, kad tada po kelionės panika buvo, dar žali tėveliai buvom, nežinojom kur savaitgalį kreiptis. dabar jau protingesni blush2.gif

bet mano dukrytė tai sunkiia atsigauna, pavargus tokia atrodo, zyzliukė, valgyti ne viską galima, tai sunku...
geriam gerąsiais bakterijas, bet va daviau mišinuko nakčiai, tai pabudo naktį rekdama, besiraitydama, matyt pilveli skaudejo, nes išpustas buvo siaubingai...

sako po viduriavimų ir per viduriavimus rieikia vengti pieno produktų...tai dabar ir bijau ką duoti

jo, venkit pieno pora savaičių, kiek tik įmanoma, beje MP ir rūgščius - jogurtus ir pan. tai galima ir reikia , ir gerąsias bakterijas būtinai. . sunku ir mums buvo po tų kelių dienų pasirgimo, išryškėjo visos mūsų bėdos -ir disbakteriozė, ir alergijos, ir fermentų trūkumas doh.gif atrodo 4 dienelės, o pridirbo tiek, kad va jau daugiau kaip metia praėjo, o vis dar neišsrebiam verysad.gif
Atsakyti
Sveikutės,nesekiau temos,gal aš čia truputi ne į temą,bet norėčiau pasiteirauti,kaip persirgus noro ar roto virusu,dezinfekuoti patalpas,grindis,žaisliukus.Girdėjau,kad virusai jautrūs chloro junginiams,bet juo dezinfekuoti bijau,nes mažiukas viską kišasi į burnytę,neramu,kad gali apsinuodyti. g.gif Kažką girdėjau apie paviršių valymą sodos tirpalu.Jei tai tiesa,kokiu santykiu ji skiedžiama? ax.gif Gal yra kokių saugesnių būdų? Dėkoju už atsakymus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivavit @ 2009 01 23, 09:37)
Sveikutės,nesekiau temos,gal aš čia truputi ne į temą,bet norėčiau pasiteirauti,kaip persirgus noro ar roto virusu,dezinfekuoti patalpas,grindis,žaisliukus.Girdėjau,kad virusai jautrūs chloro junginiams,bet juo dezinfekuoti bijau,nes mažiukas viską kišasi į burnytę,neramu,kad gali apsinuodyti. g.gif  Kažką girdėjau apie paviršių valymą sodos tirpalu.Jei tai tiesa,kokiu santykiu ji skiedžiama?  ax.gif  Gal yra kokių saugesnių būdų? Dėkoju už atsakymus  mirksiukas.gif

jeigu gautumėte medicininio spirito- būtų super knygutes, žaislus valyti..
o jei nea, pasidarykite stiprų sodos tirpalą: na maždaug geras šaukštas ant stiklinės vandens ir plaukite... 4u.gif
Atsakyti
Nors savo simptomais jis labai panašus į Roto virusąNoro virusas yra gerokai lengviau persergamas.

Noro virusine infekcija dažniausiai sergama žiemą. Dėl savo simptomų ji vadinama „žiemos vėmimų liga“.
[/quote]

Mano sunus sirgo ir roto, ir noro virusu fear.gif . Pasitvirtino tai, kad noro tikrai ziema sergama, nes pries metus vasari ir susirgo. Nuo ko visiskai neaisku, nes pradzioje net itare nuo keletos braskiu is maksimos blush2.gif apsinuodijo, bet ligonineje istyre, kad noro cia. Neviduriavo, bet labai stipriai veme. Visa nakti kas pusvalandi, todel teko vaziuoti i ligonine.
Man idomu, ar persirgus noro, igyja vaikutis imunitete 1-1.5 metams, kaip kad po roto viruso?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prettiness: 23 sausio 2009 - 14:43
QUOTE(prettiness @ 2009 01 23, 14:42)
Mano sunus sirgo ir roto, ir noro virusu fear.gif  . Pasitvirtino tai, kad noro tikrai ziema sergama, nes pries metus vasari ir susirgo. Nuo ko visiskai neaisku, nes pradzioje net itare nuo keletos braskiu is maksimos  blush2.gif apsinuodijo, bet ligonineje istyre, kad noro cia. Neviduriavo, bet labai stipriai veme. Visa nakti kas pusvalandi, todel teko vaziuoti i ligonine.
Man idomu, ar persirgus noro, igyja vaikutis imunitete 1-1.5 metams, kaip kad po roto viruso?

4u.gif 4u.gif aš irgi ieškojau info apie įgyjamą imunitetą...nes paranoja lig šiolei doh.gif deja tokios info neradau ax.gif
be gera naujiena, kad ačiū Dievui, iš pažystamų tarpo neteko girdėti, kad vaikutis vėl susirgtų šituo gėriu cool.gif tikėkimės, kad turim imunitetą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jonozmona: 23 sausio 2009 - 16:33
Įtariu , jog tuo prakeiktu NORO virusu šiuo metu as susirgau , vienas vaikas ka tik persirgo , o ka tik kitas pradejo vemt.. verysad.gif
Man taip gaila tų vaikų , kai matau , jog jiems negera verysad.gif , dar pati vos paeinu , vos speju valyti grindis ...nes vaikuciai nespeja nubegt iki tualeto unsure.gif
Vienu žodžiu - baisu ir jaučiuosi klaikiai cray.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajoklė @ 2009 01 24, 21:28)
Įtariu , jog tuo prakeiktu NORO virusu šiuo metu as susirgau , vienas vaikas ka tik persirgo , o ka tik kitas pradejo vemt..  verysad.gif
Man taip gaila tų vaikų , kai matau , jog jiems negera  verysad.gif , dar pati vos paeinu , vos speju valyti grindis ...nes vaikuciai nespeja nubegt iki tualeto  unsure.gif
Vienu žodžiu - baisu  ir jaučiuosi klaikiai  cray.gif

stenkis kuo daugiau skysčių gerti ir vaikučiams duoti...
venkit gryno pieno...
gerkit gerasiais bakterijas, būtų geria, jei gertumete ir elektrolitus (rehidran, ar kitas), kurie atstato prarastų skysčių-elektrolitų pusiausvyra..
mus gyde enteroliu ir dar smecta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jonozmona @ 2009 01 24, 23:06)
stenkis kuo daugiau skysčių gerti ir vaikučiams duoti...
venkit gryno pieno...
gerkit gerasiais bakterijas, būtų geria, jei gertumete ir elektrolitus (rehidran, ar kitas), kurie atstato prarastų skysčių-elektrolitų pusiausvyra..
mus gyde enteroliu ir dar smecta 4u.gif

duodu rehydron......kas is to - viska isvemia...... cray.gif
o as, svarbiausia, isvis nevemiu , bet nuo pat ryto kankinuosi nezmoniskai, pupso tas skrandis , issiputes visas... cray.gif
Atsakyti
Šiandien nuvažiavau į budinčią vaistinę , viršūnė - vaistininkė man aiškina apuie roto virusą, tipo , juokėsi , kad paminėjau kažkokį Noro virusą....sako , tai tas pats schmoll.gif
Pradėjo siūlyti nesamones kažkokias - paracetamolį, ibuprofeną blink.gif .
Tai savo nuožiūra nusipirkau anglies , smectos, skystį atstatančių... irnesakyk.gif
Rytoj geriau nueisiu pas daktarę ir pasiklausiu konkrečiau....Vaikas vistiek sveiksta jau smile.gif
O aš pati įkaliau degtinės su pipirais blush2.gif
Atsakyti
Laba,

Niu va, mano mazute pries gerus 3 men. turejo roto virusa, o dabar - noro. Tai matau skirtumus...Su roto virusu ji tik karta veme, o po po keliu dienu eme viduriuoti ir kankinosi ilgokai kokias 2 savaites, bet kadangi ne daugiau nei 3 kartus per deina, tai ale ne viduriavimas.O pries kelias dienas eme vemti. Niu dave tai normaliai, kai nebeliko nieko, tai tasesi. Daviau Domistal (ar kazkaip panasiai, kad jos netampytu, viska isveme vis tiek).kai pagaliau issikankino ir nurimo, uzmigo, bet po to dar 2 dienas turejo temp. virs 38, karta net 39. Gydytoja liepe deti paracitamolio zvakutes, neduoti ibufen sirupo, nes erzina skrandi, dar leido duoti panadol sirupa, nes jis be cukraus.O pagrindinis vaistas - dieta. Tai mazei tik gerti ir daviau, juodos salzios arbatos, liepziedziu arbatos, kad temp. mustu, vandens, ramuneliu arbatos ji is viso negeria, tai atkrito.
Dar nulekiau CRB tyrima padaryt, tai parode uzdegima. Per dvi su puse dienos viskas baigesi, antra diena jau valge dziuveselius, jogurta, banana. jokiu obuoliu, sulciu, pieno.
Kai maze pasveiko, as pasigavau ta bjaurybe. Niu man praejo per para, bet temp turejau 38.
Tai va, tokia musu patirtis. Su roto virusu ji daug valge, as jos nenutempiau nuo stalo, turbut todel taip ilgai sirgo, bet visi tyrimai rode, kad visu reikalingu medziagu jai pakanka.
Tiesa, gydytoja sake, kad dbr labai jauciamas sios ligos protrukis. Manoji ir parsinese si virusiuka is darzo, nuejo 2 dienas ir se tau..

p.s. nesuprantu tevu,kurie nusivemusi vaika kita diena atveda i darzeli g.gif o po to puse grupes iskrenta. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lukne1 @ 2009 01 25, 14:53)

Mes esame roto virusu persirgę prieš 6 metus, tai kad dabar susirgome kitokiu virusu - man ir taip aišku irnesakyk.gif

Per naktį ( kol mano nabagėlis vėmė ir vėmė ) internete prisiskaičiau apie ši Noro virusą...Tai 1-2 dienų liga...Na , bet svarbu dar , kol tas jegas atgaus mano mažylis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajoklė @ 2009 01 25, 15:23)
Mes esame roto virusu persirgę prieš 6 metus, tai kad dabar susirgome kitokiu virusu - man ir taip aišku irnesakyk.gif

Per naktį ( kol mano nabagėlis vėmė ir vėmė ) internete prisiskaičiau apie ši Noro virusą...Tai 1-2 dienų liga...Na , bet svarbu dar , kol tas jegas atgaus mano mažylis unsure.gif

tikria ne 1-2 dienų liga schmoll.gif mes namie prabuvome 3 dienas, po to ligoninėje dar 6 doh.gif doh.gif netkwo duag skysčių, nes negėre absoliučiai nieko, apie valgį nekalbu, tik kiek skysčių su švirkštu sušvirkšdavau į burną 4u.gif

pasidarykit kakučio tyrimą ir bus aišku, kas 'sėdi' mirksiukas.gif

noras ir rotas- skirtingi virusai, nors simptomatika panaši...yra dar ir panašus adeno virusas...patikėkit, per savaitę santariškėse daug sužinojau verysad.gif verysad.gif

svarbiausia skysčiai, mums rekomendavo ir po to labao gelbėjo: razinų nuoviras, kompotas thumbup.gif thumbup.gif

o mums kaip sykis žvakučių nerekomendavo, nes žarnynas ir tiap sujautirntas, viduriuoja, žarnos jautrios, iššuto net vargšiukė..ir žvakučių veikiams trumpesnis, o sirupukas mums ilgiau vekdavo...

sveikit mergytės 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti