mes taip pat vakar grizom is santariskiu.Buvo taip: ketvirtadienio nakti mazius isveme ir suviduriavo.Jis niekad nevemia, todel itartinai paziurejau ir pasiguldziau salia saves.Uzmigo , bet kaip ir visada buvo irzlus, muistesi, uzmigo.Visa diena prastai valge(o labai jau didelis megejas pavalgyti).Nakti ismiegojo labai gerai.Bet diena buvo prasta: valge siek tiek.Kita nakti vel isveme...sunerimau...pasikalbejau su daktare.Ji pasake, kad esant siokiam tokiam apsinuodijimui- tai gali testis...na diena praejo taip pat...neveme, bet jautesi silpnai.valge laaaabai mazai. vel naktis praejo gerai, ir ir sekanti nakti isveme du kart ir jau ryte vos rankytes pakele ciupau vaika ir nulekiau i santariskes....oi oi oi...kiek asareliu mamytem kainuoja mazyliu ligos...tris paras atgulejom po lasalinem. vaikas dar buvo silpnas,nors liepe vaziuoti namo.pradzioje issigandau, kad nesusitvarkysiu...per silpnas...bet kai atvaziavau namo- vaika tarytum pakeite kas: guvesnis ir linksmesnis pasidare!Gydytojai ir personalas- FANTASTISKI, esu labai jiems dekinga uz demesi ir profesialuma.
Mes irgi persirgom šiuo virusu. Iš pradžiu dukrytė vemė visą naktį, po to sunūs sunegalovo irgi visą dieną stipriai vėmė. buvo savaitgalis, į gydytojus nesikreipėm, savo iegom gydėmės. Po to ir man pasidarė bloga. Vaikai pradėjo viduriuoti, daviau smektos ir pasveiko. Praėjo gal savaitė ir dukra vėl suviduriavo darželyje, net 8 kartus. vėl daviau Smektos ir susitvarkė. Dabar kiekvieną dieną duodu po pusę pakelio Smektos, nes kitaip viduriuoja. Aš dėl to nerimauju, kada gi susitvarkys žarnynas? Ir dar labai keista kad kartu su išmatom yra daug gleivių.
Geriam geras bakterijas Lineksą.
Suprantu kad reikėjo kreiptis į medikus, bet išpradžių uždelsėm, o dabar tikuosi kad savaime viskas susitvarkys.
Pati esu medike, ir gal per daug pasikliauju savo jegomis, dėl to paprastai medikų vaikai dažniau ir sunkiau serga.
Geriam geras bakterijas Lineksą.
Suprantu kad reikėjo kreiptis į medikus, bet išpradžių uždelsėm, o dabar tikuosi kad savaime viskas susitvarkys.
Pati esu medike, ir gal per daug pasikliauju savo jegomis, dėl to paprastai medikų vaikai dažniau ir sunkiau serga.
mamytes o kokiu budu juo susergama ,tai uzkrecema? ir kokiu budu?
Sveikos mamytes.patarkit prasau ka man daryti .Ketvirtadienio nakti mano mazyle istisai veme,tik iminga ir vemia,taip pat du kartus suviduriavo bet zaliu vandenuku.Is ryto nulekem i poliklinika-(mes gyvenam londone),tai miltuku skysciams sureguliuot,surus tokie ir daugiau nieko,taip pat tyrimams megineli paeme ir liepe namo eiti ,bet kad ji jau antra diena nieko nevalgo,matau kad nori sako niam niam,bet kip prisikisa tuoj meta ir verkia.Gal cia ir yra panasus virusas,bet kad jie cia atlaidziai ziuri ..
Ka man daryti,mergyte istisai miegelio nori,silpnute man tokia ..o gal kviesti greituke? Na nzn,nes jie i mane ziuri kaip i kvaile ko cia taip pergyvenu
Ka man daryti,mergyte istisai miegelio nori,silpnute man tokia ..o gal kviesti greituke? Na nzn,nes jie i mane ziuri kaip i kvaile ko cia taip pergyvenu
QUOTE(laperla @ 2007 02 17, 16:06)
Sveikos mamytes.patarkit prasau ka man daryti .Ketvirtadienio nakti mano mazyle istisai veme,tik iminga ir vemia,taip pat du kartus suviduriavo bet zaliu vandenuku.Is ryto nulekem i poliklinika-(mes gyvenam londone),tai miltuku skysciams sureguliuot,surus tokie ir daugiau nieko,taip pat tyrimams megineli paeme ir liepe namo eiti ,bet kad ji jau antra diena nieko nevalgo,matau kad nori sako niam niam,bet kip prisikisa tuoj meta ir verkia.Gal cia ir yra panasus virusas,bet kad jie cia atlaidziai ziuri ..
as manau kad kviesk greituke ,jei matai kad vaikutis silpsta nedelsk ,kuo greiciau kreipsies tuo greiciau sveikatele sugryz ,ir lietuvoje taip ziuri i mamas kurios nerimauja kai vaikutis serga ,bet manau tai naturalu
QUOTE(grazina37 @ 2007 02 17, 15:14)
as manau kad kviesk greituke ,jei matai kad vaikutis silpsta nedelsk ,kuo greiciau kreipsies tuo greiciau sveikatele sugryz ,ir lietuvoje taip ziuri i mamas kurios nerimauja kai vaikutis serga ,bet manau tai naturalu
Didelis dekui ,radau numeri lietuves daktares,pirma ja bandysiu pasikviest,ziuresiu ka ji sakys,o po to greituke
QUOTE(laperla @ 2007 02 17, 16:54)
Didelis dekui ,radau numeri lietuves daktares,pirma ja bandysiu pasikviest,ziuresiu ka ji sakys,o po to greituke
Kaip sveikata?
QUOTE(laperla @ 2007 02 17, 16:54)
NEJUOKAUK!!!! Greiciau kreipkis i medikus, vaikas, ypac maziukas, labai greit praranda skyscius vemdamas ir viduriuodamas, vyksta greita dehidratacija, o tai LABAI PAVOJINGA organizmui! Medikai turetu tuoj pat imtis iniciatyvos - prikabinti laseline ir pumpuoti skyscius, gliukoze, nes kitaip net nenoriu pagalvot kuom gali baigtis! Didesni vaikai bent kazkiek isgeria skysciu, jei stipriai nevemia, tai dar atsistato sioks toks skysciu balansas (tai va tokiu atveju GAL ir padetu TIK milciukai), o maziukams neigrusi atsigert, -tuoj viskas atgal... Na bet ir abejingumas ten tu mediku Londone!!! Mazyle nusividuriavus, nusivemus, silpsta, organizmas nieko nepriima, o jie - milciukus kisa! Zodziu nera!!! Kviesk greituke ir kovok del savo vaiko, jei bandys jie ten vel nusimuilinti ar kvailiu ieskot
QUOTE(grazina37 @ 2007 02 17, 16:47)
mamytes o kokiu budu juo susergama ,tai uzkrecema? ir kokiu budu?
Usikrečiama oro lašeliniu būdu. Liga gali būti kaip ir paprasčiausias gripas po to pereiti į vėmimą
QUOTE(ligitape @ 2007 02 18, 13:00)
Usikrečiama oro lašeliniu būdu. Liga gali būti kaip ir paprasčiausias gripas po to pereiti į vėmimą
Dar gyvenime taip bjauriai nesirgom... Net neisivaizduoju, kur pasigavom . Nei mes darzo lankom, nei einam i kokius prekybos centrus, ar kitus zmoniu susiburimus I parkeli pasivaiksciot, na dar i baseina... Gal ten? Bet kas bjauriausia, kad sis virusas jau kaip pasigauna i savo nagus, tai ilgai nepaleidzia Jau grize is ligonines atsigavom, jau vaikai pradejo geriau valgyt, ypac mazoji visai nupiepus liko. Ir staiga vel mane sutrauke! Visa diena paslika gulejau! Po poros dienu atsigavau, galvojau - aciu Dievui, bent vaikai neatkrito. Ir stai uzvakar vaikam vel pakilo temp., mazoji vel viduriuoja... Na bent nevemia.... Imunitetas tiek nusilpes, kad tereikia mazos infekcijos ir vel viskas is naujo.. Jau kaip pavargau nuo tos nesamones, tuoj depresija uzeis
užjaučiu,laikykis
na mums gal nebuvo tas virusas, nes mažoji viduriavo lygiai 5 dienas,ką suvalgo iš kart viduriuoja,atsisakė visiškai gert,nei arbatos,nei tų druskų. tai daktarė patarė nusipirkt tokių miltelių,kurie atstato organizme tas druskas,jos visai be skonio,į arbatą ar į pieną,ar ant maisto įberį ir jos ištirpsta, tai jai to daviau,smektos,dar gerūjų bakterijų,nu ir praėjo. gerai kad nevėmė.
na mums gal nebuvo tas virusas, nes mažoji viduriavo lygiai 5 dienas,ką suvalgo iš kart viduriuoja,atsisakė visiškai gert,nei arbatos,nei tų druskų. tai daktarė patarė nusipirkt tokių miltelių,kurie atstato organizme tas druskas,jos visai be skonio,į arbatą ar į pieną,ar ant maisto įberį ir jos ištirpsta, tai jai to daviau,smektos,dar gerūjų bakterijų,nu ir praėjo. gerai kad nevėmė.
QUOTE(sandra00 @ 2007 02 18, 20:34)
užjaučiu,laikykis
Tai va, kad maniškė princesė į burną net nenori imti jokių arbatų, jokių smectų, nieko - tik mano pienas tiesiogiai iš pieno fabriko. Valgo irgi tik kelis šaukštus ir neįkiši daugiau. Gal todel taip sunkiai ir paleidžia mus tos ligos.. Dar gerai, kad šį kart nevemia, nes butų tiesiu taikymu vėl į ligoninę Temperatūra jau nebekyla, viduriuoja mažiau, gal jau atsigausim tikiuosi galutinai...