Sveiki,
ar kas turite praktikos dėl paveldėjimo pagal apyrašą? Norim prieš paveldint apsidrausti, kad nereikėtų atsakyti savo turtu.
Per kiek laiko anstolis turi (gali) tai padaryti? Turtas - indėliai, jokio nekilnojamojo. Ai, dar automobilis.
Kiek kainuoja šios anstolio paslaugos?
Ar yra kokia žvaigždutė, apie kurią paveldėtojai turėtų žinot, prieš pasirašant sutartį su anstoliu (gal yra kokių papildomų galimų teisių, apie kurias nutyli?)
Kokie dar niuansai gali būti?
Ar visur vienodos kainos - gal kokiam mistelyje žymiai geričiau ir pigiau tai daroma?
Laukiama visų nuomonė
QUOTE(syri @ 2014 02 24, 13:12)
Sveiki,
ar kas turite praktikos dėl paveldėjimo pagal apyrašą? Norim prieš paveldint apsidrausti, kad nereikėtų atsakyti savo turtu.
Per kiek laiko anstolis turi (gali) tai padaryti? Turtas - indėliai, jokio nekilnojamojo. Ai, dar automobilis.
Ar yra kokia žvaigždutė, apie kurią paveldėtojai turėtų žinot, prieš pasirašant sutartį su anstoliu (gal yra kokių papildomų galimų teisių, apie kurias nutyli?)
Ar visur vienodos kainos - gal kokiam mistelyje žymiai geričiau ir pigiau tai daroma?
Laukiama visų nuomonė
Laukiama visų nuomonė
Nereikia pagal apyrašą. Neekonomiška ir nepraktiška.
QUOTE(Kompetentingas @ 2014 02 24, 14:19)
Nereikia pagal apyrašą. Neekonomiška ir nepraktiška.
O jeigu palikėjas turi skolų - praktiška ir ekonomiška iš savo kišenės mokėti?
Niekada žmogus gi negali žinoti, kas ką kada buvo sugalvojęs, gal kokį kreditą pasiėmęs kas, ar ką. Galų gale, gi kiek žinoma atvejų, kai pavogiami asmens dokumentai (pametami) ir jais pasinaudojant bet kuriam pašte gi darbuotoją pakiš sutartį, kas jai . Arba dar n atvejų gali būti, kai net pats žmogus to nežino. Ar kas gali garantuoti už kito gyvenimą? Ne. Net už save ne visi žmonės atsakingi, tad ką begalvoti apie kitą.
Labai neturiu laiko skaityti, todel nepykite, jei pasikartosiu.
Mano mama nori parduoti buta. Tevas mires 2003 m. Paveldejimo niekas netvarke ir nepareiske jokiu teisiu. Vienintele tevo dukra esu as. Gal patarsite kur dabar reikia kreiptis, kad notaras leistu parduoti buta ir kokiu dokumentu reiks. Tevas daugiau jokiu vaiku neturejo, mama jo irgi jau seniai mirusi. Registru centro israse nuosavybes teise butui priklauso mano mamai.
Mano mama nori parduoti buta. Tevas mires 2003 m. Paveldejimo niekas netvarke ir nepareiske jokiu teisiu. Vienintele tevo dukra esu as. Gal patarsite kur dabar reikia kreiptis, kad notaras leistu parduoti buta ir kokiu dokumentu reiks. Tevas daugiau jokiu vaiku neturejo, mama jo irgi jau seniai mirusi. Registru centro israse nuosavybes teise butui priklauso mano mamai.
QUOTE(Tučka @ 2014 02 27, 18:07)
Jūs 10 metų nesitvarkėt paveldėjimo? Tai gal seniai jau valstybė paveldėjo
Turtas buvo bendras sutuoktinių įgytas santuokos metu? Nes jei mamos ir iki santuokos arba butas buvo - dovana, tai nėra ką ir paveldėt.
komentaras
QUOTE(syri @ 2014 02 27, 19:00)
Jūs 10 metų nesitvarkėt paveldėjimo? Tai gal seniai jau valstybė paveldėjo
Turtas buvo bendras sutuoktinių įgytas santuokos metu? Nes jei mamos ir iki santuokos arba butas buvo - dovana, tai nėra ką ir paveldėt.
komentaras
komentaras
Tai apie koki paveldejima galejo eiti kalba, jei buta mama igijo iki santuokos. 91 m. butas buvo privatizuotas. Tuomet mama jau buvo santuokoje. Visi dokumentai yra mamos vardu. Jos sutuoktinis tik gyveno tame bute ir uz nieka nemokejo... Registru centro israse taip pat savivinke yra mano mama. Nebezinau ka daryti As net nezinojau kad reikia kazkur kreiptis del paveldejimo, kai butas buvo ne mano tevo...
QUOTE(Tučka @ 2014 02 27, 23:07)
Tai apie koki paveldejima galejo eiti kalba, jei buta mama igijo iki santuokos. 91 m. butas buvo privatizuotas. Tuomet mama jau buvo santuokoje. Visi dokumentai yra mamos vardu. Jos sutuoktinis tik gyveno tame bute ir uz nieka nemokejo... Registru centro israse taip pat savivinke yra mano mama. Nebezinau ka daryti As net nezinojau kad reikia kazkur kreiptis del paveldejimo, kai butas buvo ne mano tevo...
Nueikite į notarų biurą ir šiaip pažyma, apie konkretaus asmens turimą nekilnojamąjį turėtą, turimą turtą, kainuoja iki 10 litų. Gal susimils ją išduoti. Turėkite asmens kodą. Gal ir mirties liudijimą, nes šiaip sakys, o kas jūs tokia, kad turėtumėm asmninius dalykus sakyti. Arba n. turto registrų centre išsiimkite pažymą - jose bus viskas parašyta - ar asmuo galų gale turėjo to turo ar ne. Dar variantas - internetu galite tai pamatyti, tik reikia daugiau info suvesti (gal. pvz. buto kadastrinius duomenis), neprisimenu tiksliai. Na vistiek turit pasitikslinti, ar mirusysis turėjo ofcialiai to turto ar ne ir bus ramu.
Galų gale, į vius klausimus maloniai atsako parašius emailą ar paskambinus į notarų rūmus. Jei jau manot, kad yra reikalų su paveldėjimu (nes atėjot į šią temą), tai bent pasitikrinkite ir būsit rami su mama.
QUOTE(Tučka @ 2014 02 27, 18:07)
Atsakysiu, 10 m darbo praktikos sitame turiu. Paveldejimui reikia kreiptis pas mirusiojo gyvenamosios vietos notara, per 3 men nuo mirties. To nepadarius dabar turite kteiptis i teisma kuris leistu pratesti termina palikimui priimti. Paskui su nutartimix mirties liudijimu ir gimimo bei santuoku liudijimais pas notara. Pries tai uzeikit pad ta notara ir paprasykit isduoti pazyma, kad nebuvo uzvesta paveldejimo byla. Ja teismui kartu su prasymu pateiksit. Prasyma teismui galiu padeti surasyti, rasykit i az.
Papildyta:
QUOTE(syri @ 2014 02 24, 13:12)
Sveiki,
Laukiama visų nuomonė
Laukiama visų nuomonė
Dabar pagal nauja tvarka vistiek is pradziu turite kreiptis i notara, jis isduos antstoliui reikalingus pateikti dokumentus. Kainuoja nepigiai, o antstoliu ikainiai vienodi, tik skiriasgi eiles zmoniu. Jeigu priimsite pagal apyrasa, atsakysite uz skolas tik mirusiojo turtu. O tas kas mire, jums apie skolas kokias minejo? Ar buvo surasytas testamentas?
QUOTE(In hell @ 2014 02 28, 09:16)
Dabar pagal nauja tvarka vistiek is pradziu turite kreiptis i notara, jis isduos antstoliui reikalingus pateikti dokumentus. Kainuoja nepigiai, o antstoliu ikainiai vienodi, tik skiriasgi eiles zmoniu. Jeigu priimsite pagal apyrasa, atsakysite uz skolas tik mirusiojo turtu. O tas kas mire, jums apie skolas kokias minejo? Ar buvo surasytas testamentas?
daugmaž viską tą žinau. Ir procesas jau eina. O kainuoja nepigiai kas pagal jus - notaras ar anstolis? Nesupratau . Nes kai kalbėjau su anstoliu, neišgasdino ta kaina. Vėliau pamtysiu kaip bus realiai. Nors tiek vieniems, tiek kitiems yra nustatytos įkainių lubos, tad nelabai turi teisę "brangiai" ir paimt.
Esmė ir yra tokia, kad nieko nežinoma apie palikėjo slolas (jų gal net nėra), todėl ir daroma pagal apyrašą. Tokia apyrašo ir esmė gi .
Testamento nėra, o apie skolas ar visi pasisako šiais laikais???? Tiesiog nedarom naivuoliškai " ne ne, 100% nėra jokių niekam skolų", nes net pats kreditorius negali žinoti, kur kada kokia afera jį galėjo paliesti (kartojuos jau čia. Rašiau apie tai anksčiau).
Kaina yra priklausomai nuo to, kiek turto yra. Paveldėjimo teisės liudijimas pas notarą kainuos 0,1 proc nuo paveldimo turto vertės plius papildomos išlaidos, t. y. pareiškimo apie palikimo priėmimo patvirtinimas, vykdomojo pavedimo išdavimas, liudijimo išdavimas ir t.t. Antstolio paslaugos kainuos apie 300 litu vidutiniškai. Susumavus....
QUOTE(In hell @ 2014 02 28, 16:56)
Kaina yra priklausomai nuo to, kiek turto yra. Paveldėjimo teisės liudijimas pas notarą kainuos 0,1 proc nuo paveldimo turto vertės plius papildomos išlaidos, t. y. pareiškimo apie palikimo priėmimo patvirtinimas, vykdomojo pavedimo išdavimas, liudijimo išdavimas ir t.t. Antstolio paslaugos kainuos apie 300 litu vidutiniškai. Susumavus....
na, norato paslaugos - neišvengiamos, už ačiū nedarys, o tarkime 300 anstolio paslaugos - gi visai padori suma, turint omeny, kad čia kaip tarsi draudimo suma už tai, kad neliktum basas.
Gal zinote per kiek laiko reikia Registru centre uzregistruoti paveldeta turta? Ar nera jokio termino?