QUOTE(Tučka @ 2014 02 27, 18:07)
Labai neturiu laiko skaityti, todel nepykite, jei pasikartosiu.
Mano mama nori parduoti buta. Tevas mires 2003 m. Paveldejimo niekas netvarke ir nepareiske jokiu teisiu. Vienintele tevo dukra esu as. Gal patarsite kur dabar reikia kreiptis, kad notaras leistu parduoti buta ir kokiu dokumentu reiks. Tevas daugiau jokiu vaiku neturejo, mama jo irgi jau seniai mirusi. Registru centro israse nuosavybes teise butui priklauso mano mamai.
Atsakysiu, 10 m darbo praktikos sitame turiu. Paveldejimui reikia kreiptis pas mirusiojo gyvenamosios vietos notara, per 3 men nuo mirties. To nepadarius dabar turite kteiptis i teisma kuris leistu pratesti termina palikimui priimti. Paskui su nutartimix mirties liudijimu ir gimimo bei santuoku liudijimais pas notara. Pries tai uzeikit pad ta notara ir paprasykit isduoti pazyma, kad nebuvo uzvesta paveldejimo byla. Ja teismui kartu su prasymu pateiksit. Prasyma teismui galiu padeti surasyti, rasykit i az.
Papildyta:
QUOTE(syri @ 2014 02 24, 13:12)
Sveiki,
ar kas turite praktikos dėl paveldėjimo pagal apyrašą? Norim prieš paveldint apsidrausti, kad nereikėtų atsakyti savo turtu.
Per kiek laiko anstolis turi (gali) tai padaryti? Turtas - indėliai, jokio nekilnojamojo. Ai, dar automobilis.
Kiek kainuoja šios anstolio paslaugos?
Ar yra kokia žvaigždutė, apie kurią paveldėtojai turėtų žinot, prieš pasirašant sutartį su anstoliu (gal yra kokių papildomų galimų teisių, apie kurias nutyli?)
Kokie dar niuansai gali būti?
Ar visur vienodos kainos - gal kokiam mistelyje žymiai geričiau ir pigiau tai daroma?
Laukiama visų nuomonė
Dabar pagal nauja tvarka vistiek is pradziu turite kreiptis i notara, jis isduos antstoliui reikalingus pateikti dokumentus. Kainuoja nepigiai, o antstoliu ikainiai vienodi, tik skiriasgi eiles zmoniu. Jeigu priimsite pagal apyrasa, atsakysite uz skolas tik mirusiojo turtu. O tas kas mire, jums apie skolas kokias minejo? Ar buvo surasytas testamentas?
Moteris turi priklausyti tam vyrui, kuris jos problemas išsprendžia, bet nesukuria naujų....VENI,VIDI,VISA. Atėjau, pamačiau, nusipirkau.Šopoholizmas pagydomas tik naujais pirkiniais. Laikinai.... Vietoj to, kad prisigerti, geriau nusipirkti kosmetikos