Sveiki,
mano mama nusprendė surašyti testamentą ar paskirti turtą vaikams, iškilo daug klausimų, vartant įstatymus- ne ką supratau, o pažadėjau išsiaiškinti, gal padėsit?
tai štai.
Mano mama išsiskyrusi su mano Tėvu,
įsigijo nekilnojamo turto savo vardu (namą ir sklypą Kauno rajone)
Turta įsigijo savo vardu. Po kurio laiko ištekėjo antrą kartą ir jos dabartinis vyras gyvena toje pačioje valdoje. per 15 Vedybinio gyvenimo metų, jie susilaukė dar 2 sūnų.
Jos
dabartinis vyras iš pirmos santuokos turi 2 jau suaugusius vaikus, kuriuos materialiai remia.
Gyvendami kartu- žinoma darė remontus, renovavo namą, praplėtė ūkinius pastatus.
Mama, būdama silpnos sveikatos, iš savo pozicijos nori išsiaiškinti, kokią teisę i paveldėjimą turi jos vaikai Aš ir bendri vaikai su antruoju vyru? ar į turtą gali pretenduoti jos sutuoktinio vaikai iš pirmos santuokos?
šiame skyrelyje radau apie paveldėjimo ketvirtąją dalį sutuoktiniui, jei vaikų daugiau- tai dalinama iš bendro skaiciaus.
Tuo atveju- kokios teisės šiuo atveju Vyro- disponuoti paveldėtu (ar jam priklausančiu turtu) ?
Šiuo atveju aš į turto paveldėjimą nepretenduoju, bet kaip paprasčiau būtu sutvarkyti šį reikalą teisiškai, kad nekilnojamasis turtas liktų mano brolių (šiuo metu jie nepilnamečiai) nuosavybe?
Ar įmanoma sutuoktiniams (dar gyviems esant) perleisti turtą vaikams?
gal verta jį "dovanoti" oficialiai.
kokios mano mamos teisės disponuoti turtu? Jei jį isigijo prieš vedybas? ar ji gali elgtis savo nuožiūra jei jos sutuoktinis norėtų turtą dalinti ir savo vaikų iš pirmosios santuokos šeimoms?
gal tas turtas jau skaitosi kartu užgyventas? o jei vertinti turtą, tai žinoma jo pirkimo kaina buvo juokinga, palyginus su dabartine.
ėch, net pati susipainiojau. Padėkit kas galit tai suprasti...