QUOTE(nuvet @ 2011 09 21, 17:36)
Reikia pagalbos ismananciu zmoniu.
Situacija tokia:
Pries 8 metus mociute paliko testamenta mano vardu, uzrasius kad jai priklausanti turto dalis atitenka man. Senelis dar gyvas. As tuomet buvau nepilnametis ir nieko nesitvarkem, nes gerai sutarem su seneliu, situacija dabar kita ir noriu susitvarkyt savo palikima.
Orginalas testamento pamestas bet tuomet buvo padaryta kopija ir ja turiu.
Nusiunciau registruota laiska i priklausancia pagal gyvenama vieta notarine su uzklausa surasti mano palikima pagal varda pavarde mociutes ir gyvenama vieta.
Gavau atsakyma kad nieko panasaus nera.
Bet rankose laikau orginalo kopija kur aiskiai parasyta kas kam ir ka paliko notaro patvirtinta dokumenta.
Mama po mirties pati savo akim mate pas notare visus dokumentus.
Ar cia eiline notaru afiora ir reik kreiptis i teisma ar neranda palikimo dokumentu todel kad tuo metu kai buvau nepilnametis ju nesusitvarkiau. Kai kalbejau su advokatu anksciau kai dar nebuvau gaves atsakymo is notarines, man jis pasake kad nera skirtumo susitvarkes as ar ne, palikimas yra palikimas patvirtintas notaru ir jus turi but archive.
Situacija tokia:
Pries 8 metus mociute paliko testamenta mano vardu, uzrasius kad jai priklausanti turto dalis atitenka man. Senelis dar gyvas. As tuomet buvau nepilnametis ir nieko nesitvarkem, nes gerai sutarem su seneliu, situacija dabar kita ir noriu susitvarkyt savo palikima.
Orginalas testamento pamestas bet tuomet buvo padaryta kopija ir ja turiu.
Nusiunciau registruota laiska i priklausancia pagal gyvenama vieta notarine su uzklausa surasti mano palikima pagal varda pavarde mociutes ir gyvenama vieta.
Gavau atsakyma kad nieko panasaus nera.
Bet rankose laikau orginalo kopija kur aiskiai parasyta kas kam ir ka paliko notaro patvirtinta dokumenta.
Mama po mirties pati savo akim mate pas notare visus dokumentus.
Ar cia eiline notaru afiora ir reik kreiptis i teisma ar neranda palikimo dokumentu todel kad tuo metu kai buvau nepilnametis ju nesusitvarkiau. Kai kalbejau su advokatu anksciau kai dar nebuvau gaves atsakymo is notarines, man jis pasake kad nera skirtumo susitvarkes as ar ne, palikimas yra palikimas patvirtintas notaru ir jus turi but archive.
Pirma, notarai "afioru" nedaro, nes neturi tam laiko. Antra, palikimą reikia priimti per 3 mėnesius nuo palikimo atsiradimo dienos. Kreiptis reikia pagal mirusiojo paskutinę deklaruotą gyvenamąją vietą (notarų rūmų svetainėje nurodyta koks notaras kokią teritoriją aptarnauja). Kadangi terminą palikimui priimti praleidote, Jums reikia kreiptis į teismą su prašymu atstatyti terminą palikimui priimti. Su teismo nutartimi kreipiatės į notarų biurą, parašote prašymą priimti palikimą ir prašote išduoti paveldėjimo liudijimą pagal testamentą. Notaras patikrins ar mirusiojo asmens vardu buvo rašytas testamentas, ir jeigu taip, nukreips pas reikiamą notarą, kuris išduos testamento dublikatą.