QUOTE(Perkune @ 2011 05 12, 15:20)
O kodėl manot kad jus turėjo kviesti į "testamento skaitymą" jeigu jame nesate minimos. Mano tėvas irgi buvo parašęs testamentą (turėjo 2 vaikus), tačiau testamentu viską paliko konkrečiai vienam asmeniui. Mūsų irgi niekas nekvietė, nes ir neturėjo kviesti kadangi testamente nebuvome įrašyti. Kiek suprantu mirus asmeniui, kreipiamasi į priklausantį notarą, kuris Hipotekoje Testamentų registre patikrina ar nėra testamento. Jeigu yra, žiūrima pas kurį notarą buvo tvirtintas ir ieškoma būtent tų asmenų kurie įvardinti testamente. Be to visiškai gali būti kad močiutės sesers dukra turėjo testamentą kaip sakoma "ant rankų", nes patvirtinus testamentą vienas egzempliorius lieka pas notarą, kitą atiduoda.
Nežinau ar palikimo atsiradimo dieną buvote nepilnametė, tuomet tikriausiai turėjote teisę į vadinamąją "privalomąją palikimo dalį".
Be to kiek žinau, yra kažkoks vadinamasis testamentų saugojimo terminas. Jeigu abejojate ar toksai iš vis buvo, pabandykite kreiptis į notarą, kad patikrintų Hipotekoje ir išimtų kopiją. Aišku tai kainuoja.
Nežinau ar palikimo atsiradimo dieną buvote nepilnametė, tuomet tikriausiai turėjote teisę į vadinamąją "privalomąją palikimo dalį".
Be to kiek žinau, yra kažkoks vadinamasis testamentų saugojimo terminas. Jeigu abejojate ar toksai iš vis buvo, pabandykite kreiptis į notarą, kad patikrintų Hipotekoje ir išimtų kopiją. Aišku tai kainuoja.
Taip tada as jau buvau pilnamete mano seserys dar ne. O klausimu man kilo del to testamento nes dar budama gyva mociute sakydavo kad viska kas yra bute visa savo turta ir santaupas as paliksiu tau tai yra man kaip pilnametei o veliau pasidalinsiu su seserim. Apie testamenta ji nekalbejo kad jau yra ji jau parasiusi. Jei butu parasiusi tikrai butu man pasakiusi. Pries mirti ji sunkiai nesirgo tiesiog operacija , koma ir viskas.
Kad suzinoti as zinau kad tai man kainuos bet as noriu isiaiskinti pagaliau kas ir kaip.