Įkraunama...
Įkraunama...

Mirus artimajam

QUOTE(marka100 @ 2010 02 22, 12:18)
Pas notara teises paveldejimo dokumenta turetumem paimti jau kita savaite,visus musu su seserim reikalus tvarko advokate,ir sakykit kodel musu atveju netaikomas mokestis valstybei,kuo isskirtinis musu atvejis?
Jis savo pavarde man daves nuo gimimo,mano gimimo liudijime jis oficialiai yra mano tevas.
Del jo zmonos ji buvo ir laidotuvese,is banku yra atejes rastas kad ta diena kai kriminalistai uzregistravo jo mirti ta diena nuimti pinigai.
Del skolos imonei dabar gavus ta dokumenta is notaro ji(advokate) perduos imonei kad yra nauji paveldetojai,kiek zinau bus rengiamas akcininku susirinkimas per  kuri bus sprendziama tos skolos likimas,jo akciju procentas yra 35%,ar jie gali reikalauti uz skola atiduoti akcijas?Skola yra 320tukst. litu
Atleiskit jei as gal taip neaiskiai,bet milijonas minciu galvoj 4u.gif

mokesčio valstybei nebus, nes pagal LR Paveldimo turto įstatymą, paveldimo turto mokesčiu neapmokestinami mirusiojo asmens vaikai, sutuoktinis, tėvai, anūkai, seneliai, globėjai, rūpintojai, broliai ir seserys.
Remiantis Jūsų gimimo liudijimu, jis yra jūsų tėvas.
dėl akcijų ir skolų komentuoti nieko negaliu, nebe mano kompetencija biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute85 @ 2010 02 22, 14:17)
mokesčio valstybei nebus, nes pagal LR Paveldimo turto įstatymą, paveldimo turto mokesčiu neapmokestinami mirusiojo asmens vaikai, sutuoktinis, tėvai, anūkai, seneliai, globėjai, rūpintojai, broliai ir seserys.
Remiantis Jūsų gimimo liudijimu, jis yra jūsų tėvas.
dėl akcijų ir skolų komentuoti nieko negaliu, nebe mano kompetencija  biggrin.gif

Aisku,lb aciu uz atsakymus,ar tikrai tai ne tik zodziai,ir tikrai nenoriu pasirodyt nedekinga,bet matosi kad nsnekat tik megejiskai,ar jus dirbate teisininku pasaulyje?
Ir gal jeigu taip,tai gal teko susidurti su sia advokate http://www.advoco.lt/?item=pradv&subit...=6037&lang=
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marka100: 22 vasario 2010 - 21:17
Kokio dydzio mokestis mokamas notarui už pareiškimo apie palikimo priėmimą arba apie palikimo atsisakymą patvirtinimą? buvau radus info kad 10-50lt, bet sumokejom 82lt g.gif

Gal zinote kokio dydzio mokestis mokamas notarui uz paveldejimo liudijimo isdavima i nekilnojama turta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnir: 30 kovo 2010 - 21:14
QUOTE(agnir @ 2010 03 30, 21:52)
Kokio dydzio mokestis mokamas notarui už pareiškimo apie palikimo priėmimą arba apie palikimo atsisakymą patvirtinimą? buvau radus info kad 10-50lt, bet sumokejom 82lt g.gif

Gal zinote kokio dydzio mokestis mokamas notarui uz paveldejimo liudijimo isdavima i nekilnojama turta?

1.Praeita savaite sumokejau 55litus.O Jums isdave kokinors popieriuka?Man tai nieko.Dabar mastau,kad nieko negavau-tai vos ne,kad niekur nesikreipiau.Ar ir Jums liepe pasiskabint po 3menesiu? g.gif

2.Dar nezinau.
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2010 03 31, 01:19)
1.Praeita savaite sumokejau 55litus.O Jums isdave kokinors popieriuka?Man tai nieko.Dabar mastau,kad nieko negavau-tai vos ne,kad niekur nesikreipiau.Ar ir Jums liepe pasiskabint po 3menesiu? g.gif

2.Dar nezinau.

1. mums isdave LIUDIJIMA kad uzvesta paveldejimo byla, ant jo parasyta kad sumokejom 20lt+2lt, realiai sumokejom 82lt. Liepe kreiptis po 3men ax.gif
Atsakyti
QUOTE(agnir @ 2010 03 31, 12:59)
1. mums isdave LIUDIJIMA kad uzvesta paveldejimo byla, ant jo parasyta kad sumokejom 20lt+2lt, realiai sumokejom 82lt. Liepe kreiptis po 3men ax.gif

Tai idomu kodel man nedave,tik sau pasiliko doh.gif ,ant to lapo buvo uzrasyta,kad sumoketa 50litu +2ar3lt.(tiksliai nepamenu,bet irgi "nesuejo galai ant keleto lituku"
Reiks ryt eit ieskot Liudijimo i Notaru biura.
Atsakyti
Tas liudijimas labai svarbus -tikrai turejo isduot, su tuo liudijimu galima rinktis visus kitus reikalingus dokumentus per tuos tris men ir net galima valdyti ta turta su tuo liudijimu .
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2010 03 31, 23:19)
Tai idomu kodel man nedave,tik sau pasiliko  doh.gif ,ant to lapo buvo uzrasyta,kad sumoketa 50litu +2ar3lt.(tiksliai nepamenu,bet irgi "nesuejo galai ant keleto lituku"
Reiks ryt eit ieskot Liudijimo i Notaru biura.

tikrai turejo duoti mirksiukas.gif nes net tame liudijime parasyta: liudijimas sudarytas 2 egzemplioriais, kuriu 1 paliekamas saugoti notaru biure, kitas isduodamas ipediniui ax.gif
Papildyta:
QUOTE(jurg_ili @ 2010 04 01, 10:03)
Tas liudijimas labai svarbus -tikrai turejo isduot, su tuo liudijimu galima rinktis visus kitus reikalingus dokumentus per tuos tris men ir net galima valdyti ta turta su tuo liudijimu .

taip svarbus drinks_cheers.gif nes tik su juo pvz. registru centre gali gauti dokumentus is archyvo, o su juo turta tai nelabai suvokiu kaip butu galima valdyti, nes turto tai kaip ir neturi dar bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnir: 01 balandžio 2010 - 19:21
QUOTE(agnir @ 2010 03 30, 21:52)

0.1 % nuo turto vertės.

Beje dėl liudijimo apie paveldėjimo bylos užvedimą - jis išduodamas tada, kai trūksta kažkokių dokumentų, kad įpėdiniai įvairiose įstaigose galėtų juos gauti, o jeigu įpėdiniai turi visus reikiamus dokumentus, tai liudijimas nėra reikalingas ir neišduodamas.
Atsakyti
QUOTE(pelkiu_vanda @ 2010 04 03, 22:18)
0.1 % nuo turto vertės.

Beje dėl liudijimo apie paveldėjimo bylos užvedimą - jis išduodamas tada, kai trūksta kažkokių dokumentų, kad įpėdiniai įvairiose įstaigose galėtų juos gauti, o  jeigu įpėdiniai turi visus reikiamus dokumentus, tai liudijimas nėra reikalingas ir neišduodamas.

mums isdave liudijima ir net neklause ar turim kokiu dokumentu bigsmile.gif

del 0,1% procento nuo paveldimo turto vertės, tai taip mirksiukas.gif bet kazkur notaru komentaruose skaiciau kad ne mažiau kaip 50Lt ir ne daugiau kaip 1000 Lt. Ar tikrai taip? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnir: 05 balandžio 2010 - 10:34
QUOTE(jurg_ili @ 2010 04 01, 10:03)

QUOTE(agnir @ 2010 04 01, 20:20)
tikrai turejo duoti mirksiukas.gif nes net tame liudijime parasyta: liudijimas sudarytas 2 egzemplioriais, kuriu 1 paliekamas saugoti notaru biure, kitas isduodamas ipediniui ax.gif
Papildyta:

taip svarbus drinks_cheers.gif nes tik su juo pvz. registru centre gali gauti dokumentus is archyvo, o su juo turta tai nelabai suvokiu kaip butu galima valdyti, nes turto tai kaip ir neturi dar bigsmile.gif

QUOTE(pelkiu_vanda @ 2010 04 03, 22:18)
0.1 % nuo turto vertės.

Beje dėl liudijimo apie paveldėjimo bylos užvedimą - jis išduodamas tada, kai trūksta kažkokių dokumentų, kad įpėdiniai įvairiose įstaigose galėtų juos gauti, o  jeigu įpėdiniai turi visus reikiamus dokumentus, tai liudijimas nėra reikalingas ir neišduodamas.

QUOTE(agnir @ 2010 04 05, 11:33)
mums isdave liudijima ir net neklause ar turim kokiu dokumentu bigsmile.gif

del 0,1% procento nuo paveldimo turto vertės, tai taip  mirksiukas.gif bet kazkur notaru komentaruose skaiciau kad ne mažiau kaip 50Lt ir ne daugiau kaip 1000 Lt. Ar tikrai taip? g.gif

g.gif g.gif g.gif Nieko nebesuprantu,manes net neprase turto dokumentu,kai ka turejau nusinesusi,bet net nesigilino,dalies tikrai neturiu.Sake viska sutikrins ,o likus savaitei iki 3men.termino pabaigos turiu pasiskambint notarei,tada pasakys ar kazko truksta ir uzsakys pigiausias pazymas REgistru centra(kurias per 7d.isduoda) g.gif
Nieko nesuprantu.
Ir apie ta 0,1%negirdejau,maniau kazkoks mokestis bus,bet ne pagal procentus doh.gif
Atsakyti
Cia raso
http://tm.infolex.lt...amp;strnr=5.67:

Lietuvos Respublikos civilinis kodeksas. Penktoji knyga. Paveldėjimo teisė

5.67 Paveldėjimo teisės liudijimo išdavimo terminas

1. Paveldėjimo teisės liudijimas įpėdiniams išduodamas suėjus trims mėnesiams nuo palikimo atsiradimo dienos. 2. Paveldint tiek pagal įstatymą, tiek pagal testamentą, paveldėjimo teisės liudijimas fiziniams asmenims gali būti išduodamas ir prieš sueinant trims mėnesiams nuo palikimo atsiradimo dienos, jeigu notaras turi duomenų, kad, be asmenų, prašančių išduoti paveldėjimo teisės liudijimą, daugiau įpėdinių nėra.

Pas mus tai daugiau ipediniu nera,bet gal notare nusprende patikrint ir todel nedave Paveldejimo teises liudijimo g.gif O kaip isvis jis turi atrodyt?
Atsakyti