Sveki,matau yra protingu zmoniu kurie gali patart,o situacija tokia:
Esam dvi seserys,mire tevas,kad iskarto butu aisku pasakysiu,kad mano sesers jis yra tikras tevas,mano ar jis biologinis nezinau,bet pavarde jo turiu ir esu oficialiai jo dukra,ar kazkokiu atveju galetu mane atmesti kaip paveldetoja,tarkim padarius DNR,ir jei nesu biologine dukra taip kaip mano sesuo?
tai vasario men suejo trys men,pas notara kreipemes,viskas tvarkoj,mus atstovauja advokate,nes turtas nemazas,imones akcijos ir keli zemes sklypai,du is ju su namu,kita savaite pas notara paimsim jau Teises paveldejimo liudijima,(berods taip vadinasi),testamento nera,pagal istatyma,ir palikimas tvarkomas pagal apyrasa,nes yra skolos nemenkos bankui ir tai paciai jo imonei,tai klausimukai butu tokie:
1.Kada sumokamas yra tas mokestis valstybei,ar kai gauni ta paveldejimo dokumenta ar kai turtas jau paskirstomas?
2.Jo imonei yra nemaza skola,bet tie pinigai nera registruoti kaip paskola,jis tiesiog pasirases kasos pajamu orderi,advokate sako kad mes galim issisukti nuo tos skolos,ar tikrai galima jei neatsiras dokumentu kurie patvirtintu kitaip,nes ta imone uz skola reikalauja ir arestuoti visa turta,todel ir daromas palikimas pagal apyrsa?
3.Yra dar jo ir zmona(tai ne musu su seserim mama,tai antra jo santuoka)nera zinoma ar ji kreipesi i notara dar nesuejus terminui,bet greiciausiai kaip speja ne,itaria kad jo mirties diena ji nuemus is jo saskaitu pinigus,jiegu ji nesikreipe ir mes su seserim likom tik dviese ar ji gali po kazkurio laiko atsitokejus tegu turta mes busim ir priemusios uzprotestuoti?Ta zmona turi suaugusi sunu kuri tariamai ivakino bet registre jo tokia pavarde nera,ar jis butu galimas paveldetojas?
Labai daug klausimu,nes tai tikrai labai sudetinga,bet buciau labai dekinga jei atsirastu zmogus kuris pasistenktu atsakyti,aciu isanksto
Jeigu siekdamas tikslo pakeliui pradedi stabčioti ir mėtyti akmenis į kiekvieną lojantį šunį, tai tikslo niekada nepasieksi. (F.Dostojevskis)