Rožės Rožės Rožės
Pagal rytiečius rožių aliejus veikia širdies čakrą, vadinasi sužadina jausmus, taigi rožės puikus afrodiziakas.
Šis aromatas padeda atsikratyti blogos nuotaikos, galvos skausmo, silpnumo pykinimo. Rožių aliejumi, o taip pat rožių vandeniu tinka prižiūrėti sausą odą, Jis jaunina, lygina raukšles, suteikia odai gražią spalvą, gydo uždegimą šerpetojimą.
Be to rožių aliejus + jazminų aliejus parfumerijos pasaulyje yra vadinama Karališkąja Pora. Ištaigingiausiais kvepalais yra laikomi tie, kurie turi dvi natas - jazminų ir rožių. Tokie - 1929m. Jeano Patou sukurti "Joy"(29,6ml jų pagaminti reikia 10 600 jazminų ir 336 rožių žiedų. Šie kvepalai laikomi vienais iš brangiausių brangiausiais pasaulyje.
Anot kosmetologų, rožių aliejumi galima sumažinti ir išsiplėtusius kapiliarus.
Rožių žiedlapiuose yra daug vitaminų A, B3, C, D ir Etaip pat bioflavonoidų, fruktozės, taninų, cinko.
Rožių arbata tinka žmonėms, sergantiems infekcinėmis ligomis, ypač šlapimo pūslės. Ji gerina virškinimą, kraujotaka. Yra ypač geras vitamino C šaltinis.
Pagal "Moteris" 2007/04
Manau visaip bus gerai. Svarbu pats aromatas. Patepus pėdas česnaku, po pusvalandžio jį pradėsite iškvėpinėti. tai įrodyta, galit pabandyt. Taigi svarbu, kad aplinkui būtų tas aromatas Aš tai eterinius aliejus naudoju darydama masažus.
QUOTE(jolita-is @ 2007 11 29, 17:07)
Manau visaip bus gerai. Svarbu pats aromatas. Patepus pėdas česnaku, po pusvalandžio jį pradėsite iškvėpinėti. tai įrodyta, galit pabandyt. Taigi svarbu, kad aplinkui būtų tas aromatas Aš tai eterinius aliejus naudoju darydama masažus.
Koks įdomus patarimas
O, pvz., levandomis irgi būtų galima tas pėdas trinti?
Šiaip tai aromaterapija man labai įdomi tema, užsisakiau keletą knygų iš amazonės, mokysiuos:)) būtų įdomų rasti gerus kursus ir pasimokyti kurį laiką
Atrodo, Femina Bona organizuoja tokius kursus. O česnaką paminėjau ne del to, kad naudoti, o kad irodyti, kad net patrynus aromatas patenka į organizmą ir aišku, kad jį veikia priklausomai nuo aromato savybių.
Labai įdomūs kursai gali būti, tik gaila, kad Kaune
http://www.feminabon...g=1&menu_id=247
winia, kokių knygų užsisakei?
http://www.feminabon...g=1&menu_id=247
[/quote]
va kokias
Advanced Aromatherapy: The Science of Essential Oil Therapy
Complete book of essential oils and aromatherapy
QUOTE(simsi @ 2007 09 13, 20:49)
Na nežinau ar į šią temą rašau ar ne, bet gal kas žinos.
Kiek žinau eukalipto eterinis aliejus padeda esant peršalimo ligoms. Tik dabar man iškilo klausimas kaip geriau jį naudoti ar pilti į aromatinę lempą ir pakvėlpinti namus ar geriau, kvėpuoti garais, ir drėkinti orą?
Kiek žinau eukalipto eterinis aliejus padeda esant peršalimo ligoms. Tik dabar man iškilo klausimas kaip geriau jį naudoti ar pilti į aromatinę lempą ir pakvėlpinti namus ar geriau, kvėpuoti garais, ir drėkinti orą?
visi variantai tinka!
jeigu nosis labai uzsikimsus, galima tiesiog tiesiai is buteliuko pakvepuoti.
einan miegoti kelis lasus ant pagalves ar antklodes uzlasinti, bet tik kelis, nes jei per daug tada tik erzins ir negalesi ramiai miegoti.
taip pat i vonia ilasinti. Tik reikia atsiminti viena svarbu dalyka, kad negalima tikru-grynu eteriniu alieju lasinti tiesiai i vandeni!!! Geriausia ilasinti kelis laselius i alieju (bet koki masazo alieju, vynuogiu seklu, saldziuju migdolu, saulegrazu ir t.t.). bet jei ir tokiu neturit, galit tiesiog i pilno riebumo piena ar tiesiog valgoma alieju.
O negalima ju grynu lasinti i vandeni nes nudegins oda, ypac pacias jautriasias jusu vietas. o jei dar oda jusu jautri, tada tikrai bus tik blogai!
Galima ir ant druskos uzpilt, ismaisyt, o tik paskui viska i vonia pilt
QUOTE(susidomejus @ 2008 11 10, 17:41)
Galima ir ant druskos uzpilt, ismaisyt, o tik paskui viska i vonia pilt
tie patys metodai galioja ir inhaliacijoms?
QUOTE(agnuta @ 2008 11 10, 17:56)
tie patys metodai galioja ir inhaliacijoms?
Inhaliacijoms - cia turi omeny, kad kvepuojant juos?
Kvepuoti galima tiesiai is buteliuko, ar uzlasinti ant nosinaites ir priglaudus kvepuoti, ir dar visokiais kitokiais budais!
Taip pat reikia paskaityti ir isitikinti ar tikru/grynus eterinius aliejus perkant. Daznai jie gali buti sumaisyti su aliejais arba prideti cheminiu kvapu. pastarieji jokios naudos neduotu, tik kvapa.
As esu pasinerus i visa tai nuo tada kai mokiausi aromaterapijos ir kitu masazu koledze.
Juos naudoju daug ir visur. Uzlasinu ant kilimo, dekoratyviniu geliu, su vandeniu sumaisau, kaip oro gaivikli, netgi plaunant grindis ar virtuves spinteles naudoju.