Įkraunama...
Įkraunama...

Aromaterapija

QUOTE(Arletė @ 2009 11 09, 22:50)
ir gerai veikia?  smile.gif  jaučias  gerai kvapas ?
Kokia AromaStone nauda? kuo jis eras? ar vertas pirkti?  biggrin.gif  blush2.gif

Gerai veikia, jaučias 4u.gif

Kokia AromaStone nauda? Man jis patinka tuo, kad saugus (neužsidegs, nenusidegins vaikai ir pan.), kad palaiko pastovią (ne per karštą) t-rą ir eteriniai aliejai nepakinta kaitinimo metu, maloniai kvėpina kambarius, bet nesvyla. Tiesiog patogu..o ar verta pirkti čia reik matyt asmeniškai apsispręsti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 11 10, 13:23)
Gerai veikia, jaučias 4u.gif

Kokia AromaStone nauda? Man jis patinka tuo, kad saugus (neužsidegs, nenusidegins vaikai ir pan.), kad palaiko pastovią (ne per karštą) t-rą ir eteriniai aliejai nepakinta kaitinimo metu, maloniai kvėpina kambarius, bet nesvyla. Tiesiog patogu..o ar verta pirkti čia reik matyt asmeniškai apsispręsti ax.gif

Idomu butu pamatyt, kas cia per daiktas g.gif
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2009 11 10, 18:04)
Idomu butu pamatyt, kas cia per daiktas     g.gif

Pas mane toks (tik 'pieno' spalvos):
http://www.kvapunama...t/produktas/53/

LT parduodami dar ir tokie (sako, kad labiau tinka visuomeninėms patalpoms, pvz. SPA centrams, kosmetologiniams kabinetams irpan., nes yra galingesni 4u.gif Nuo "Aromastone" paviršiaus EA išgaruoja pats, o šis modelis išgarina EA, t.y. pučia lengvą vėjelį rolleyes.gif ):
http://www.kvapunama...t/produktas/54/
Atsakyti
Dabar mazdaug isivaizduoju kas cia. Cia vietoj zvakeles sildomas elektra. Aciu
Atsakyti
QUOTE(china @ 2007 02 15, 13:19)
dar nusipirkau pakalnuciu, bet net neisivaizduoju, ka jos daro. nuspirkau, nes kvapas labai patinka, tai galvojau namus pakvepinsiu ax.gif

Iš pakalnučių neįmanoma išgauti eterinio alielaus, neturi jos taip vadinamu aliejuko sporų, kaip ir braškės bei žemuogės... tai ką įsigijot yra tikriausia sintetika cool.gif
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2010 04 20, 15:07)
Iš pakalnučių neįmanoma išgauti eterinio alielaus, neturi jos taip vadinamu aliejuko sporų, kaip ir braškės bei žemuogės...  tai ką įsigijot yra tikriausia sintetika  cool.gif

Tikrai 4u.gif Neįmanoma išgauti alyvų ir pakalnučių aliejaus. Taip galima patikrinti firmą ar parduotuvę, iš kurios norima įsigyti aliejų. Paklausti ar turi alyvų ir pakalnučių aliejaus. Jei atsako teigiamai - tokia įstaiga nepatartina pasitikėti.

Aš namuose kasdien kaitinu lempą. Man patinka ugnelė. Gal sudėtingiau, jei yra mažų vaikų. Tuomet tikrai tinka aromastone ir kiti prietaisai. Tik brangokas pats prietaisas.

Kai siaučia virusinės infekcijos - labai myliu citrininį arbatmedį. Juo gydau sinusitą, žaizdeles, nes jį galima tepti ant odos. Taip pat galima tepti levandų aliejų. Šie du aliejai yra saugūs, nedegina.
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2008 11 20, 00:15)
Man viena karta vanduo isgaravo, nepastebejau ir keramika truko. Sugadinau lempa, reikejo ismest.

Susidomėjus, deja aromalempos konteineris buvo per mažas console.gif Gerą lempą įsigyt nėra paprasta, bet aš radau nuostabią tik už 17 Lt. Geriausiai, kad ji būtų kuo uždaresne apačia (tarkim, ne ant kojelių), kad mažiau išsisklaidytų šiluma. Taip pat neturi būti mažas atstumas tarp žvakelės ir konteinerio, kad aliejus pernelyg neperkaistų. Mano irgi viena lempa sutrūko, bet po to radau gerą ir jau metus negaliu atsidžiaugt smile.gif

Konteineris pilnas pripilamas šalto vandens, įlašinama apie 5 - 7 lašiukai aliejaus ir uždegama žvakutė. Ji dega apie 4 val. Vanduo konteineryje neturi baigtis per tą laiką. Užpūsti ir iš naujo degti negalima, nes aliejus garuoja laipsniškai - pirmiausiai išgaruoja viršutinės natos, pabaigoj lieka bazinės natos (kažkas rašė, kad kvapą jaučia tik iš pradžių, o po to jau nebe). O užgesinus ir vėl uždegus jau degs nelaipsniškai, nuo kokio vidurio, gali vykt atskilimo procesai ir nebus nieko gero (aišku ir nieko blogo nebus, bet aš kalbu apie gydomąjį aromaterapijos poveikį). Aš laikau tiek, kiek dega ta maža žvakutė. Po to likutį vandenuko išpilu, išplaunu su skysčiu indams plauti ir galima degti vėl. Čia jau pagal poreikį smile.gif

Laikyt aromaterapinių aliejų šaldytuve tikrai nereikia. Geriausia laikyt tamsoj, ne prie kokio radiatoriaus ar ant palangės, bet tamsoj, spintelėj. Kaip ir homeopatinius vaistus. Kiek vaistinėse mačiau - jie irgi nėra laikomi šaldytuvuose, o ant lentynėlių ax.gif
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Metija: 20 balandžio 2010 - 18:35
QUOTE(Metija @ 2010 04 20, 19:34)
Susidomėjus, deja aromalempos konteineris buvo per mažas  console.gif  Gerą lempą įsigyt nėra paprasta, bet aš radau nuostabią tik už 17 Lt. Geriausiai, kad ji būtų kuo uždaresne apačia (tarkim, ne ant kojelių), kad mažiau išsisklaidytų šiluma. Taip pat neturi būti mažas atstumas tarp žvakelės ir konteinerio, kad aliejus pernelyg neperkaistų. Mano irgi viena lempa sutrūko, bet po to radau gerą ir jau metus negaliu atsidžiaugt smile.gif

Konteineris pilnas pripilamas šalto vandens, įlašinama apie 5 - 7 lašiukai aliejaus ir uždegama žvakutė. Ji dega apie 4 val. Vanduo konteineryje neturi baigtis per tą laiką. Užpūsti ir iš naujo degti negalima, nes aliejus garuoja laipsniškai - pirmiausiai išgaruoja viršutinės natos, pabaigoj lieka bazinės natos (kažkas rašė, kad kvapą jaučia tik iš pradžių, o po to jau nebe). O užgesinus ir vėl uždegus jau degs nelaipsniškai, nuo kokio vidurio, gali vykt atskilimo procesai ir nebus nieko gero (aišku ir nieko blogo nebus, bet aš kalbu apie gydomąjį aromaterapijos poveikį). Aš laikau tiek, kiek dega ta maža žvakutė. Po to likutį vandenuko išpilu, išplaunu su skysčiu indams plauti ir galima degti vėl. Čia jau pagal poreikį smile.gif

Laikyt aromaterapinių aliejų šaldytuve tikrai nereikia. Geriausia laikyt tamsoj, ne prie kokio radiatoriaus ar ant palangės, bet tamsoj, spintelėj. Kaip ir homeopatinius vaistus. Kiek vaistinėse mačiau - jie irgi nėra laikomi šaldytuvuose, o ant lentynėlių  ax.gif
4u.gif

kaip idomu, aciu 4u.gif
Dabar nusipirkau akmenine lempa su drambliuku wub.gif
o del tu pakalnuciu ir alyvu eteriniu, tai nezinojau, labai idomu smile.gif
Atsakyti
Gal kam bus įdomu, parašysiu šiek tiek teorijos iš aromaterapijos kursų smile.gif
*Eteriniai aliejai skiedžiami su:
aliejais ir taukais
druska(į sauja paprastos nevalytos druskos įlašinti kelis lašus EA, taip gausim druską voniai, kuri puikiai ištirps vandeny ir neplaukios paviršiui)
spiritu, konjaku (galima pasigaminti puikų oro gaiviklį, į buteliuką su purkštuku įpilti šaukštą konjako ar spirito, įlašintnorimų 8 lašus EA ir ipilt 100ml distiliuoto ar virinto vandens. Citrinžolės EA-tualete naikins bakterijas ir bloga kvapa. Miegamajam galima pasigaminti kokį seksualiai nuteikiantį prieš miegą biggrin.gif Purškalui nuo erkių ir uodų naudoti citrinžolės EA)
cukrumi (jei reikia naudoti į vidų)
actas (galima pilti į skalbmašinę, kad skalbiniai kvepėtu ne lenorais, o natūtaliais kvapais. 1 šaukštas acto ir 8 lašai pasirinktų EA, pilti į skalavimo skyrelį).
*išgėrus 3 lašus eukalipto EA galima mirti, nes atsisakys kepenys.
*EA pavojingi pirmais 3 nėštumo mėnesiais ir vaikams iki 5 metų. Yra išimčių.
*EA kainos šiuo metu svyruoja nuo 8 iki 240 Lt už 5 ml
*ekologiškai išgauti EA yra žymiai brangesni ir veiksmingesni. Jų pakuotės ženklinamos tam tikrais simboliais, kurie garantuoja aukščiausią kokybę.
*kremui pagaminti reikalingi 3 komponentai: EA, hidrolato, bazės(surišėjo)
*hidrolatas - tai toks skystis, kuris lieka po EA išgavimo proceso. Taip pat labai plačiai naudojamas (kaip tonikas, makiažo valiklis...)
*Kristi Anoj pardavinėjami kvepalai ir kremai yra sintetika. Pasaulinio lygio žvaigždės kremų pirkt važiuoja į Provanca, kur babulytės pagal ju odos tipus sukuria butent joms skirtus, natūralius kremus.
Jei kažkur suklydau, tai labai nepykit, aš dar tik pradedu mokintis tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2010 04 20, 23:08)
Gal kam bus įdomu, parašysiu šiek tiek teorijos iš aromaterapijos
*ekologiškai išgauti EA yra žymiai brangesni ir veiksmingesni. Jų pakuotės ženklinamos tam tikrais simboliais, kurie garantuoja aukščiausią kokybę.
*kremui pagaminti reikalingi 3 komponentai: EA, hidrolato, bazės(surišėjo)
*hidrolatas - tai toks skystis, kuris lieka po EA išgavimo proceso. Taip pat labai plačiai naudojamas (kaip tonikas, makiažo valiklis...)
Jei kažkur suklydau, tai labai nepykit, aš dar tik pradedu mokintis  tongue.gif

Sėkmės mokinantis. Papildau tavo žinias:

*Dar veiksmingesni ir brangesni yra ne ekologiškai išgaunami EA, o laukinių augalų. Kuo sudėtingesnėmis sąlygomis auga augalas, tuo stiprenėmis savybėmis pasižymi EA.
* Manau esi praleidusi vieną komponentą. Gaminant kremą yra naudojamos dvi pagrindinės fazės - vandeninė ir aliejinė, kad jos susijungtų reikalingas kaip tu pavadinai surišėjas. Vandeninė fazė gali būti hidrolatas, distiliuotas vanduo. Aliejinė - įvairūs aliejai - jojobos, makadamijos, agurklių ir t.t. vienu žodžiu pagal veido odos būklę ar poreikį. Surišėjas - augalinis emulsiklis, emulsinis vaškas arba bičių vaškas. Nors priklauso kokios konsistencijos produkto nori. Jei pvz emulsijospavidalo, tai gali būti ir sojų lecitinas, ksantano guma ir t.t. Dar gerai būtų įdėti natūralaus konservanto, nes be jo kremas ilgai nestovės - vitamino E ir greipfrutų sėklų ekstrakto arba rozmarinų ekstrakto. EA galima dėti, galima nedėti. Šiaip dedama irgi pagal poreikį ir veido odos problemas.
* Hidrolatas, dar gali būti vadinama gėlių, augalų vandenys gali būti kaip šalutinis produktas distiliuojant augalą tam, kad išgautum eterinį aliejų (pvz. levandų, pelargonijų), tačiau gali būti ir specialiai distiliuojama vien dėl hidrolato, tokie augalai iš kurių mažai būna išgaunama EA (pvz. jazminai). Taip pat galima distiliuoti augalus, kurie neturi EA, tačiau turi medžiagų, kurios tirpsta vandenyje (pvz. dilgėlės, jonažolės). Jei hidrolatas yra kokybiškas, tai jį galima naudoti ir maisto gamyboje, piltis į vonias, daryti perplovimus, naudoti odai kaip toniką. Makiažą suniai su hidrolatu nusivalytum, ypač vandeniui atsparų tušą. Geriau su kokiu aliejuku.
Atsakyti
QUOTE(kryyste @ 2010 05 03, 22:55)
Sėkmės mokinantis. Papildau tavo žinias:

*Dar veiksmingesni ir brangesni yra ne ekologiškai išgaunami EA, o laukinių augalų. Kuo sudėtingesnėmis sąlygomis auga augalas, tuo stiprenėmis savybėmis pasižymi EA.
* Manau esi praleidusi vieną komponentą. Gaminant kremą yra naudojamos dvi pagrindinės fazės - vandeninė ir aliejinė, kad jos susijungtų reikalingas kaip tu pavadinai surišėjas. Vandeninė fazė gali būti hidrolatas, distiliuotas vanduo. Aliejinė - įvairūs aliejai - jojobos, makadamijos, agurklių ir t.t. vienu žodžiu pagal veido odos būklę ar poreikį. Surišėjas - augalinis emulsiklis, emulsinis vaškas arba bičių vaškas. Nors priklauso kokios konsistencijos produkto nori. Jei pvz emulsijospavidalo, tai gali būti ir sojų lecitinas, ksantano guma ir t.t. Dar gerai būtų įdėti natūralaus konservanto, nes be jo kremas ilgai nestovės - vitamino E ir greipfrutų sėklų ekstrakto arba rozmarinų ekstrakto. EA galima dėti, galima nedėti. Šiaip dedama irgi pagal poreikį ir veido odos problemas.
* Hidrolatas, dar gali būti vadinama gėlių, augalų vandenys gali būti kaip šalutinis produktas distiliuojant augalą tam, kad išgautum eterinį aliejų (pvz. levandų, pelargonijų), tačiau gali būti ir specialiai distiliuojama vien dėl hidrolato, tokie augalai iš kurių mažai būna išgaunama EA (pvz. jazminai). Taip pat galima distiliuoti augalus, kurie neturi EA, tačiau turi medžiagų, kurios tirpsta vandenyje (pvz. dilgėlės, jonažolės). Jei hidrolatas yra kokybiškas, tai jį galima naudoti ir maisto gamyboje, piltis į vonias, daryti perplovimus, naudoti odai kaip toniką. Makiažą suniai su hidrolatu nusivalytum, ypač vandeniui atsparų tušą. Geriau su kokiu aliejuku.

Gal esate pati darius kremuka?
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2010 05 03, 22:35)
Gal esate pati darius kremuka?

Taip esu. Jau daugiau kaip metai beveik gaminuosi sau įvairiais priežiūros priemones.
Atsakyti