kunigunda78, o jei ne paslaptis, kokia Tavo specialybė ir išsilavinimas, čia mano smalsumui patenkinti?
Papildyta:
Ira dar, jei ne paslaptis, kokiais argumentais pagrįstum teiginį, kad EA nereikia, ir netgi negalima (kaip iš kategoriško tono susidariau vaizdą) laikyti vėsiai?
QUOTE(ypata @ 2009 09 14, 19:54)
kunigunda78, o jei ne paslaptis, kokia Tavo specialybė ir išsilavinimas, čia mano smalsumui patenkinti?
Papildyta:
Ira dar, jei ne paslaptis, kokiais argumentais pagrįstum teiginį, kad EA nereikia, ir netgi negalima (kaip iš kategoriško tono susidariau vaizdą) laikyti vėsiai?
Papildyta:
mano specialybe ne forumo reikalas, o issilavinimas - 2 aukstojo mokslo diplomai, persiprasau, bet kopiju tikrai neketinu cia ideti, kad kazkam kazka irodyciau, to man visai nereikia, nes nuo to ju kiekis nepakinta. Bet tai tikrai nieko bendra su medicina neturintys diplomai, taciau tai neuzkerta kelio man dometis, gilintis ir konsultuotis su ismananciais savo sritis zmonemis
Laikyti vesiai, nereiskia laikyti saldytuve, tai viena, o antra, naturaliai didzioji dauguma augaliniu ir EA yra isgaunami siltuose krastuose ir ten niekas ju nelaiko saldytuvuose, kad ir to paties kokosu aliejaus, kuri pas mus dauguma, vos tik jis kiek paskysteja, nesa ji i saldytuva, nors jo yprastine busena ir buna skysta. Aliejams zymiai labiau kenkia temperaturu pokyciai (juk nebuna visada taip, kad pamtum indeli is saldytuvo ir per kelias sekundes ten viska atmatuotum, sulasintum ir vel atgal kistum, vis tiek tas produktas ilgiau ar trumpiau buna skirtingose temperaturose), nei nelaikymas vesiai, tai neretai skatina oksidacija, bakteriju dauginimasi, pvz. avokadu aliejus padetas i saldytuva automatiskai praranda visas savo gerasias savybes, nes jis sukieteja ir viskas kas naudinga nuseda i nuosedas, o jau paskui, ji atsildzius, plak neplakes, tos gerosios medziagos is nuosedu atgal nesugris . + saldytuvai paprastai buna iki +8, tad juose gali tiesiog buti per salta, o zmones juk neperka atskirai saldytuvu ir aliejams, tad kai kuriems maisto produktams aukstesne temperatura tiesiog gali netikti, o EA jau per salta -todel saldytuvas tikrai nera gera vieta jiems laikyti.
Turiu puiku pvz. su skystu vit. E is vaistines -ji butent reikia laikyti vesiai +8-+15- tai galiu pasakyti, kad tokiu budu laikomas aliejus tiesiog prasmiro labai greitai, nors jo galiojimas dar toli grazu negreit turejo baigtis. Sesuo pirko beveik tuo pat metu ir laike kambaryje - jis iki siol neturi to baisaus kvapo, galiojimas nepasibaiges. Pati nusipirkau nauja vit. E pakuote ir laikau kambario temperaturoje - viskas puiku, nors daznai ji atidarineju, jokio kvapo. Vienintelis skirtumas - jis nera laikomas saldytuve. Todel man SAM taisykles joks autoritetas, nes as turiu savo zinias ir gyvenimiska patirti
Kiek zinau pvz. Femina Bona prekiauja tikrai gerais austru STYX eteriniais aliejais, bet saldytuve ju irgi nelaiko. Matyt, gamintojas nenurode laikyt.
QUOTE(susidomejus @ 2009 09 14, 20:33)
Kiek zinau pvz. Femina Bona prekiauja tikrai gerais austru STYX eteriniais aliejais, bet saldytuve ju irgi nelaiko. Matyt, gamintojas nenurode laikyt.
todel, kad niekas ant EA ir neraso, kad juos reikia laikyti saldytuve, nurodymas buna laikyti vesiai, o jau kas kaip supranta, ar nustato, taip tas ir daro ir dar kitus "pamoko"
Tai gal vaistines kitokiais prekiauja. Pvz. Eurovaistinej esu macius Naujosios Barmunes, dar kazkokius rusiskus ar ukrainietiskus. Jie nera brangus, gal ju laikymo salygos kitokios, gal jie ne tokie gryni, nes nebrangus, gal todel juos reikia saldytuve laikyt.
Kuria cia diena ziurejau filma KVEPALAI. Baisus filmas, bet profesine prasme labai idomus.
Kuria cia diena ziurejau filma KVEPALAI. Baisus filmas, bet profesine prasme labai idomus.
QUOTE(kunigunda78 @ 2009 09 14, 18:26)
Laikyti vesiai, nereiskia laikyti saldytuve, tai viena,
Laikyti vėsiai, vaistinėje reiškia laikyti vėsiame šaldytuve, apie kurį jau rašiau aukščiau. Ir jeigu vaistininkė taip pataria, tai ji tiesiog gerai atlieka savo pareigą. Iš tikro savo namuose gali laikyti kad ir po pagalve, arba pvz. jei "ilgametė patirtis" sako, kad supozitorijas (žvakutes liet.) geriau suvalgyti arba deginti, o ne susikišti į tą dalį, kur baigiasi nugara (kaip pataria vaistininkai) - nieks to nedraudžia daryti...
Taip pat aktyviai galima kreiptis į gamintojus ir jų atstovus, kad jie blogai ženklina savo produktus ir neteisingai nurodo laikymo sąlygas (musėt tyčia klaidina - nori praktikių aromaterapeučių budrumą patikrinti), ir reikalauti, kad informacija būtu pataisyta.
Sakau sudiev - nebegrįšiu, nes per klaidą įsibroviau į asmeninę kunigundos78 konsultacijų temą, kur kitoms nuomonėms ne vieta
QUOTE(susidomejus @ 2009 09 14, 20:48)
Tai gal vaistines kitokiais prekiauja. Pvz. Eurovaistinej esu macius Naujosios Barmunes, dar kazkokius rusiskus ar ukrainietiskus. Jie nera brangus, gal ju laikymo salygos kitokios, gal jie ne tokie gryni, nes nebrangus, gal todel juos reikia saldytuve laikyt.
jokios kitokios, ant visu EA buna uzrasyta "laikyti vesiai", o musu "vaistininkes" tiesiog nesugeba mastyti blaiviai ir nesuvokia, kad jie vaistinese laiko produktus uzdarytus, ne karta nepradarytus, nuolat toje pacioje temperaturoje, todel pagal SAM reikalavimus ir laiko juos saldytuve, bet eiliniam zmogui, kuris nusiperka produkta vartojimui tokios salygos jau nebetinka, bet juk SAM apie tai "vaistininkems" nepranesa, nes ir patys tuo nesidomi -todel kaip ta "vaistininke" gali tokia info suteikti vartotojui, jei jos ziniu lygis yra atitinkamas .
Kadangi perku tik sertifikuotus ir tikrai kokybiskus aliejus -tai ant nei vieno nebuvo uzraso, kad laikyti +8-+15 temperaturoje - niekas temperaturos neakcentuoja, ir juolabiau niekas neraso apie saldytuvus. Turiu gausybe EA ir juos laikau kambario temperaturoje, ir net yra teke naudoti EA, kuriu galiojimas jau buvo oficial pasibaiges, taciau jie nesugedo, nes nei dirgino, nei kitokiu pasaliniu poveikiu nepasireiske,tas pats ir su augaliniais aliejais, bet jei buciau juos laikius saldytuve, tai jau senai butu teke ismesti.
O NB alieju kokybe tai man yra tikrai prasta lyginant su kokybiskais aliejais
Taip Naujosios Barmunes ir as neperku alieju, kartais perku metos, idomu, kaip su taip ukrainietiskais. Siaip perku STYX aliejukus.
QUOTE(susidomejus @ 2009 09 14, 21:48)
Is tiesu geru alieju vaistineje nerasi, as tai sveiku produktu parduotuveje perku.
QUOTE(shopmania @ 2009 10 07, 20:20)
Is tiesu geru alieju vaistineje nerasi, as tai sveiku produktu parduotuveje perku.
O kas gamintojas tu alieju? Paziureciau i tinklapi. idomu.
Sveikos, mergaitės,
Gal kuri galėtumėt rekomenduot gerų knygų lietuvių k. (ar bent ne rusų k.) apie aromaterpiją? Nuo A iki Ž jau turiu.
Dar turiu klausimą. Visi aliejai veidui tepami į šonus, o kaip tepama kaklui? Žiūriu, kažkoks suglebęs tas kaklas, jaučiu ne taip tepu, nes palygint veidas gražus, nors tą pačią priemonę naudoju.
Ir kaip ir visose temose paklausiu - gal kuri žinot, kaip naudoti mėtų eterinį aliejų? Turiu jo labai daug ir nežinau, kur dėti. Jau naudoju kūno ir veido odai (nors kiek žinau, jis odai kažkokio ypatingo poveikio neturi), garinu namie, bet jau atsibodo. Koks poveikis plaukams?
Beje, dėl smalsumo. Koks jūsų mėgstamiausias kvapas namams? Ką mieliau renkatės - smilkalus ar eterinius ir kodėl?
Gal kuri galėtumėt rekomenduot gerų knygų lietuvių k. (ar bent ne rusų k.) apie aromaterpiją? Nuo A iki Ž jau turiu.
Dar turiu klausimą. Visi aliejai veidui tepami į šonus, o kaip tepama kaklui? Žiūriu, kažkoks suglebęs tas kaklas, jaučiu ne taip tepu, nes palygint veidas gražus, nors tą pačią priemonę naudoju.
Ir kaip ir visose temose paklausiu - gal kuri žinot, kaip naudoti mėtų eterinį aliejų? Turiu jo labai daug ir nežinau, kur dėti. Jau naudoju kūno ir veido odai (nors kiek žinau, jis odai kažkokio ypatingo poveikio neturi), garinu namie, bet jau atsibodo. Koks poveikis plaukams?
Beje, dėl smalsumo. Koks jūsų mėgstamiausias kvapas namams? Ką mieliau renkatės - smilkalus ar eterinius ir kodėl?
Dažnai namai kvepia maistu ir naminiais pyragais
Turiu laaaabai daug smilkalų ,bet "neprigijo " jie pas mane... Esiu rytoij pirkti aromaterapinę lempą ( tokią kaip žvakidė) ir eterinio aliejaus.
Beja turiu klausimą : ar būna pirkti kokių įdomesnių lempų ,kad ir šviesa būtų ir eterinio aliejaus galėčiau įlašinti ( bet ten ne žvakė būtų ) nu čia su svaigau tokios gal sakau būna kas panašaus ,kaip šviestuvas?
Turiu laaaabai daug smilkalų ,bet "neprigijo " jie pas mane... Esiu rytoij pirkti aromaterapinę lempą ( tokią kaip žvakidė) ir eterinio aliejaus.
Beja turiu klausimą : ar būna pirkti kokių įdomesnių lempų ,kad ir šviesa būtų ir eterinio aliejaus galėčiau įlašinti ( bet ten ne žvakė būtų ) nu čia su svaigau tokios gal sakau būna kas panašaus ,kaip šviestuvas?