QUOTE(satanele @ 2009 03 04, 17:34)
Silauoges bandysiu nusipirkti ir auginti
kur pirkt žadi ir kokių veislių? Aš šį pavasarį irgi žadu pasisodint
QUOTE(*saulašarė* @ 2009 03 04, 19:17)
kur pirkt žadi ir kokių veislių? Aš šį pavasarį irgi žadu pasisodint
Lauksiu mugiu ,gal ten rasiu gal kuri forumiete turi pardavimui?
aš pernai pirkau 3 krūmus medelyne,lakūnų 17,Kaune,Aleksote.Labai lengva rast.Tai prašiau,kad būtų 3 rūšių,nuo ankstyvo iki vėlyvo.sodinau pavasarį,visi prigijo.Sprogsta ir pagal pumpurus matyti,kad vienas labai vėlyvas.Neapgavo .Tik,kas būtina,tai sodint rūgščią dirvą,būna pirkt skirta rododendrams,tinka.Kaimynė sodino į paprastą sodo žemę-iššąlo.O aš turiu dar 5m.krūmelį,tai iškentė labai šaltą žiemą,prieš 4 metus,nes vyras iškasė baisinę duobę ir iš ''raisto" privežė durpių.matyt tiko.auga gerai.labai skanios uogos.o tas medelynas dirba ir savaitgalį ilgai.pataria.galima pasiskambint,bet jau čia gavosi kaip reklama.adresą pasakiau
QUOTE(ditė. @ 2009 04 24, 18:12)
aš pernai pirkau 3 krūmus medelyne,lakūnų 17,Kaune,Aleksote.Labai lengva rast.Tai prašiau,kad būtų 3 rūšių,nuo ankstyvo iki vėlyvo.sodinau pavasarį,visi prigijo.Sprogsta ir pagal pumpurus matyti,kad vienas labai vėlyvas.Neapgavo .Tik,kas būtina,tai sodint rūgščią dirvą,būna pirkt skirta rododendrams,tinka.Kaimynė sodino į paprastą sodo žemę-iššąlo.O aš turiu dar 5m.krūmelį,tai iškentė labai šaltą žiemą,prieš 4 metus,nes vyras iškasė baisinę duobę ir iš ''raisto" privežė durpių.matyt tiko.auga gerai.labai skanios uogos.o tas medelynas dirba ir savaitgalį ilgai.pataria.galima pasiskambint,bet jau čia gavosi kaip reklama.adresą pasakiau
Dite, gal gali pafotkint, kaip tavo naujosios šilauogės dabar atrodo, kaip sprogsta? Pasisodinau ir aš šį pavasarį, tai toks jausmas, kad kiek tebuvo išsprogę, tiek ir dabar yra Sodinau irgi į rododendrams skirtą žemę, o ir laistau, kad nenusausėtų - šitokia saulė, o lietaus jau kuris laikas nė lašo - tai net nežinau ką ne taip darau, kad taip lėtai jie pas mane O gal tik man taip atrodo, kad lėtai, kai kiekvieną dieną einu tikrint
Beje, kokias veisles sodinai?
rašiau, kad krūmai - čia tik krūmeliai bet tik vieno naujos šakos želia, o kitų sprogsta tik pumpurai ant pernykščių šakelių. bet nenusimenu, nes taip augo ir penkiametis krūmas, kuris paskutinėj nuotraukoj. svarbu, kad gyvas krūmas, o naujų šakų ir uogų sulauksi tikrai gaila , bet neprisimenu veislių pavadinimų. jeigu kur rasiu raištelius, kur buvo ant krūmelių, - parašysiu, bet jaučiu, kad nurišau ir atsisveikinau konteinery
Ačiū, Dite, maniškiai per porą paskutinių dienų irgi pasistengė mane pradžiuginti: anksčiau stovėję vienoj būklėj dabar atrodo kaip tavo antroj nuotraukoj o vienas lyg ir žiedukus krauna Tik nežinau, ar pvz nereiktų pirmais metais žiedelius nuskinti, kad pirmiausia krūmeliai sustiprėtų, o jau antraisiais metais leist žydėt? Na, kad ir kaip ten bebūtų - svarbiausia, kad gyvi, o toliau jau žiūrėsim
Papildyta:
O tavo penkiametis krūmas iš tiesų labai gražus ir didelis Labai gražūs ir pirmieji augaliukai
Beje, aš tai jau pasimokiau, kad naujų veislių sąrašiuką reikia kur susidaryti ir viską užsirašyt, nes irgi pamirštuuuuuuuu.................
Papildyta:
O tavo penkiametis krūmas iš tiesų labai gražus ir didelis Labai gražūs ir pirmieji augaliukai
Beje, aš tai jau pasimokiau, kad naujų veislių sąrašiuką reikia kur susidaryti ir viską užsirašyt, nes irgi pamirštuuuuuuuu.................
QUOTE(ditė. @ 2009 04 29, 19:18)
dėl žiedelių,tai specai gal ir patartų nuskint,bet aš neskyniau,man norisi uogų paragaut .kad ir viena uogytė užaugs.beširdė
tai va ir man norisi tokiai beširdei pabūt šią vasarą Gi baisiai knieti sužinot, koks jų tas skonis
nemanau, kad reik skinti. Mes pirkom pernai šilauoges iš šilauogių ūkio, Varėnos rajone yra toks Dargužių kaimas, mums šalia sodybos netoli. Tai pirkom vazonuose, žydinčias. Neliepė nieko skabyti. Ir uogytės sunoko - labai labai skanios Kadangi pernai tik du krūmelius nusipirkom, šiemet pirksiu dar. Pas mus žemė - vienos durpės, tai labai šilauogėms tinka
QUOTE(ditė. @ 2009 04 24, 18:12)
O jei nepaslaptis kiek mokejai uz viena krumeli?
Man įdomu: kaip dažnai laistot ir kiek pilat ant vieno krūmelio, kai dabar taip sausa?
Papildyta:
dite, va šitoj nuotraukoj pas tave lapukų kraštukai lyg ir rausvi, pas mane irgi tokie. Kaži čia taip turi būt, ar čia jau sunerimt reiktų, gal ką ne taip darau, gal perdaug ar per mažai laistau ir krūmeliai jau pykt pradeda? Sorry, už kvailus klausimus, bet pirmąkart auginu, tai dar daug ko nežinau
Papildyta:
QUOTE(ditė. @ 2009 04 28, 19:30)
dite, va šitoj nuotraukoj pas tave lapukų kraštukai lyg ir rausvi, pas mane irgi tokie. Kaži čia taip turi būt, ar čia jau sunerimt reiktų, gal ką ne taip darau, gal perdaug ar per mažai laistau ir krūmeliai jau pykt pradeda? Sorry, už kvailus klausimus, bet pirmąkart auginu, tai dar daug ko nežinau