Ikalu du-tris kuolus ir apie juos apgaubiu kartu su šilauogės šakutėm , stengiuosi kad but beveik iki žemės .Mano viena tai aukštoka apie 1,60 šitai turiu adijaliuką iš skuduryno o kitos trys tai dar normalaus ūgio iki metro. Striukės nėra tokios jau storos ,bet vistiek jau buna priedanga ,šiemet ryte radau net apšarmojusias striukes nes buvo apie 6 šalčio už tai ir uogų pilnos ..nes kitaip būt nušalusios .
Parašau šilauogių augintojų pasakyti, kas mano šilauogėms netinka? Esu pradedanti augintoja, pavasarį pasodinau į durpinę žemę sumaišyta su pjuvenomis, iškasėme tranšėją ir, atrodo, padarėme viską taip, kaip buvo nurodyta literatūroje. Atrodo jos prigijo, leidžia lapelius, bet kodėl lapeliai raudonuoja, gal kokių medžiagų trūksta?
Būčiau dėkinga už patarimus.
Būčiau dėkinga už patarimus.
QUOTE(alduze @ 2011 06 22, 22:12)
Iš nuotraukos man nepanašu, kad sodinot į durpes. Ir dar. Į kokias durpes sodinot?
QUOTE(Lutpede @ 2011 06 22, 21:38)
Iš nuotraukos man nepanašu, kad sodinot į durpes. Ir dar. Į kokias durpes sodinot?
Sodinom į durpes, atvežtas tiesiai iš durpyno. Sakė aukštpelkių durpės, nes buvo rudos, netamsios ir suspaudus bėgo rudas vanduo.
QUOTE(alduze @ 2011 06 22, 20:55)
Sodinom į durpes, atvežtas tiesiai iš durpyno. Sakė aukštpelkių durpės, nes buvo rudos, netamsios ir suspaudus bėgo rudas vanduo.
tai kad nuotraukoje tai pilki grumstai voliojasi, o ne ruda durpe...
O siaip tai krumas grazus - nieko jam netruksta. Lapai raudoni kartais buna, kurios ir kada priklauso nuo veisliu... Daugiausia pries zydejima ir vasaros gale, bet gal jusu veislei budinga kitaip...
QUOTE(MRD @ 2011 06 23, 07:19)
tai kad nuotraukoje tai pilki grumstai voliojasi, o ne ruda durpe...
O siaip tai krumas grazus - nieko jam netruksta. Lapai raudoni kartais buna, kurios ir kada priklauso nuo veisliu... Daugiausia pries zydejima ir vasaros gale, bet gal jusu veislei budinga kitaip...
Ačiū už atsakymus, truputį nuraminot mane. O ten tikrai durpė, tik mažai smulkinta, kai iškasė buvo tokie dideli gabalai, kurių nebuvo galima labai susmulkinti.
As pavasari taip pat sodinau pora silauogiu krumeliu - spartan ir bluecrop. Spartan nezydejo, uogu nebuvo, auga, zaliuoja ir vargo nemato, o bluecrop labai daug ziedeliu buvo. Isskabiau, bet vistiek pasilikau 5 uogytes sunokinti. Gal tikrai klaida padariau, nes tos uoytes tai uzaugo labai dideles, grazios ir skanios, bet pats krumelis tai prasciau atrodo uz spartan, ir lapai paraudonavo... Negi cia viskas del to, kad tas kelias uogas uzaugino? Gal reiketu patresti, bet kad jau per velu man atrodo, kiek skaiciau, tai liepa paskutinis tresimas. Na tikiuosi atsigaus tas krumas. Savaitgali pafotkinsiu, parodysiu.
QUOTE(barboryte1971 @ 2011 08 05, 14:40)
Aš pavasarį sodinau šilauoges ir mano jos pradėjo raudonuoti.Klausiau pas tą augintoją iš kurio pirkau,tai sakė,kad trūksta maisto medžiagų.Patarė patrešti trąšomis šilauogėms,bet sakė šiemet lapeliai nepažaliuos o kitais metais bus žali.Bandysiu.
Esu skaiciusi, kad silauogiu lapai raudonuoja, kai joms truksta kalio, tai savasias liepos viduryje (tokias nuraudusias) palaisciau trasomis, skirtomis rugstu dirvozemi megstantiems augalams (iskaitant silauoges); tai labai atsigavo, lapai vel zali. Be to pradejo leist naujus uglius ir sakutes. Dabar bijau, kad nebuciau per velai patresus, kazin ar nepakenks ju pasiruosimui ziemai?
QUOTE(Rita25 @ 2011 08 07, 15:56)
Esu skaiciusi, kad silauogiu lapai raudonuoja, kai joms truksta kalio, tai savasias liepos viduryje (tokias nuraudusias) palaisciau trasomis, skirtomis rugstu dirvozemi megstantiems augalams (iskaitant silauoges); tai labai atsigavo, lapai vel zali. Be to pradejo leist naujus uglius ir sakutes. Dabar bijau, kad nebuciau per velai patresus, kazin ar nepakenks ju pasiruosimui ziemai?
Šilauogės ir trešiamos paskutinį kartą liepos viduryje,taip,kad viskas bus gerai.
QUOTE(GIZZI5 @ 2011 08 07, 19:28)
Šilauogės ir trešiamos paskutinį kartą liepos viduryje,taip,kad viskas bus gerai.
čia reiktų pridurt: jei naujai išleisti ūgliai spės sumedėt iki žiemos
Papildyta:
MRD, labai gražiai prigijo ir auga Tavo šilauogė - ūgliai mėsingi, sumedėję, lapai dideli, "riebūs", žali, žodžiu ačiū