Įkraunama...
Įkraunama...

Šilauogės

kas kiek laiko reikia šilauoges laistyti rūgščiu vandeniu? kas savaitę, kas mėnesį?
Atsakyti
QUOTE(neferite @ 2011 06 11, 20:23)
sveiki,nusipirkau medelyne snd silauogiu sias veisles chipewa(lenkiska),darow ir nelson,nors jau ir paveluotai,bet noreciau suzinoti ar geros sios veisles,kokias rekomendavo tokias emiau,nesusigaudau nieko jose,tik po to atradau  tema:)
prisipirkau durpiu silauogesm ir mulcio pusu.Galvoju iskast duobe 60cm ant triju metru plocio,isdesiu duobe mulciu ir dar pamaisysiu su durpem ir susodinsiu kas 1m,turiu 3 sodinukus,o durpiu turiu  1vnt-150l ir 2vnt po 80l,biski daugoka gavosi,kaip ant triju,tai galvoju visus 3m vientisai ir isbarstyt durpes.ar teisingai galvoju?paprotinkit mane,aciu.

darow ir nelson yra velyvos. Mes jau kalbejome, kodel pas mus nerekomenduojama sodinti velyvu... Gerai jei vasara tokia kaip dabar - sauletya ir apie 30 laipsniu, bet jeigu bus lietinga ir 20-23, vargu ar sulauksite saldaus gero derliaus... Cia Lietuva - cia lietus lyja...
Chippewa kazkodel pas mus nelabai populiari. Gal todel, kad zemesnis krumas (1-1.2) ir mazesnis derlius, o gal turi kokiu nors kitu trukumu, nzn....
Jeigu dar sodinsite, rekomenduociau rinktis daugiau Lietuvoje patikrintu ankstyvesniu veisliu - Spartan, Patriot, Toro etc.....
Papildyta:
QUOTE(diasaja @ 2011 06 12, 05:34)
kas kiek laiko reikia šilauoges laistyti rūgščiu vandeniu? kas savaitę, kas mėnesį?

Visai nelaistau... ir mano giminaiciai, kurie augina, nelaisto... ir auga silauoges jau eile metu kuo puikiausiai. Svarbiausia nepatingeti pamulciuoti kiekviena rudeni rugscia durpe...
Google ivedziau paieska apie silauogiu laistyma rugsciu vandeniu, tai apie si procesa informacija pateikiama tik sitame forume... nei vienoj rimtoj literaturoj nerasite apie toki reikalavima ar rekomendacija... bobuciu ismislai... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MRD: 12 birželio 2011 - 07:21
QUOTE(neferite @ 2011 06 11, 21:23)
o durpiu turiu  1vnt-150l ir 2vnt po 80l,biski daugoka gavosi,kaip ant triju,tai galvoju visus 3m vientisai ir isbarstyt durpes.ar teisingai galvoju?paprotinkit mane,aciu.

Mes kasem duobes mazdaug 50 cm gylio ir 90 cm plocio, tai i viena duobe 'suejo' 150 lt durpiu plius puse karucio spygliu plius puse karucio pjuvenu, taip kad nemanau kad pas jus didelis kiekis tu durpiu, cia tik taip atrodo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2011 06 12, 09:12)
darow ir nelson yra velyvos. Mes jau kalbejome, kodel pas mus nerekomenduojama sodinti velyvu... Gerai jei vasara tokia kaip dabar - sauletya ir apie 30 laipsniu, bet jeigu bus lietinga ir 20-23, vargu ar sulauksite saldaus gero derliaus... Cia Lietuva - cia lietus lyja...
Chippewa kazkodel pas mus nelabai populiari. Gal todel, kad zemesnis krumas (1-1.2) ir mazesnis derlius, o gal turi kokiu nors kitu trukumu, nzn....
Jeigu dar sodinsite, rekomenduociau rinktis daugiau Lietuvoje patikrintu ankstyvesniu veisliu - Spartan, Patriot, Toro etc.....
Papildyta:

Visai nelaistau... ir mano giminaiciai, kurie augina, nelaisto... ir auga silauoges jau eile metu kuo puikiausiai. Svarbiausia nepatingeti pamulciuoti kiekviena rudeni rugscia durpe...
Google ivedziau paieska apie silauogiu laistyma rugsciu vandeniu, tai apie si procesa informacija pateikiama tik sitame forume... nei vienoj rimtoj literaturoj nerasite apie toki reikalavima ar rekomendacija... bobuciu ismislai... biggrin.gif

susinervavau,noriu nusipirkt kitas veisles,ar jus is Kauno,atlekciau nusipirkt snd is jusu veisles?
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2011 06 12, 09:12)

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilauogė* @ 2011 05 23, 20:59)
Mes turim Vilniuje blush2.gif

pernai pas jus pirkome - visos gražiai prigijo ir jau uogyčių buvo, vaikas vis tykojo, kada prinoks wub.gif tik šiemet po sunkios žiemos jos visai nežydi - gal žinote, kas gali būti?
Atsakyti
QUOTE(MisKaprizas @ 2011 06 13, 15:21)
pernai pas jus pirkome - visos gražiai prigijo ir jau uogyčių buvo, vaikas vis tykojo, kada prinoks  wub.gif  tik šiemet po sunkios žiemos jos visai nežydi - gal žinote, kas gali būti?

mūsų irgi kažkodėl nežydi, tik vienas krūmelis iš kokių 12 mažai žydi, o pernai pirmi metai buvo ir jau žydėjo ir uogų buvo.
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2011 06 13, 16:45)
mūsų irgi kažkodėl nežydi, tik vienas krūmelis iš kokių 12 mažai žydi, o pernai pirmi metai buvo ir jau žydėjo ir uogų buvo.

Gal todel ir nezydi, kad pirmametem leidot uogas augint. rekomenduoja pirmais metais neleisti zydeti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2011 06 13, 15:45)

Tai ir atsakete i savo klausima... pernai buvo pirmi metai ir su uogomis, t.y. pernai mazi krumeliai augino uogas ir... buvo per silpni, kad rudeni sukrautu ziedinius pumpurus kitiems metams. Paprasciausiai nualinote jaunus krumelius uogomis, nereikia duoti zydeti maziems krumams. As ir antrais metais po pasodinimo dar isretinu ziedus...
Atsakyti
Dar galejo ir pasalti krumeliai per siu metu pavasarines salnas.
Mum siais metais teko isretint krumelius. Kadangi ziema buvo daug sniego, islauze sakas ir labai daug krumu teko stipriai apkarpyt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šilauogė*: 15 birželio 2011 - 11:38
O aš per šalnas senom striukėm iš vakaro "apvilkdavau" o ryte nuimdavau- tai pilnos uogu .bet mano jau kokie 7 metai krūmam
Atsakyti
QUOTE(Karosė @ 2011 06 15, 12:34)
O aš per šalnas senom striukėm iš vakaro "apvilkdavau" o ryte nuimdavau- tai pilnos uogu .bet mano jau kokie 7 metai krūmam

o geras, o iki pat žemės dengdavote ar tik viršų kur žiedai, prašom plačiau biggrin.gif

ar storos striukės?
Atsakyti