QUOTE(Edeja @ 2011 03 19, 18:47)
Aš irgi labai susidomėjau šilauogių sodinukais. Kovo 31 - balandžio 03 dienomis Žemės ūkio akademijoje bus paroda "ką pasėsi..". Gal "Šilauogė" dalyvaus su savo sodinukais? Mielai pirkčiau bent porą.
Parodoje šilauogėmis daug kas prekiauja
Bet kaip išsirinkti pačia pačiausia iš visos pasiulos
QUOTE(Saulyte8 @ 2011 03 19, 19:08)
Bet kaip išsirinkti pačia pačiausia iš visos pasiulos
Paieškok info apie rūšis ir po to gali rinktis. Augalų būna įvairių - didesnių ir mažesnių, brangesnių ir pigesnių
QUOTE(barboryte1971 @ 2011 03 20, 00:11)
Aš tai norėčiau pirkti iš tokio žmogaus apie kurį jau kažką esu girdėjusi ,o ne rizikuoti iš visai nežinomo juk pasitaiko ir nesąžiningų pardavėjų[jau tai patyriau avietes pirkdama].
Džiaugiuosi, kad parodoje "ant tokių nepataikau", nors lankausi ten apie 10m (kartais tenka nusivilti garsių augintojų produkcija )
seip parodoj turetu dalyvauti ukininkai ir pan....daugiausiai, gal ten neleidzia kokiu perpardavinetoju...?
O as pernai per neapsiziurejima ir gal per skupuma pasisodinau velyvas silauoges, buvau nuvaziavus i misku uredija, jie turejo po 10 litu silauogiu tai net veisles neklausus 4 krumelius paemiau, tik veliau apsiziurejau kad velyvos, ar man is ju kazin bus derliaus? Tiesa viena numire, tai jau vietoj jos pasodinau vidutinio ankstyvumo...
O as pernai per neapsiziurejima ir gal per skupuma pasisodinau velyvas silauoges, buvau nuvaziavus i misku uredija, jie turejo po 10 litu silauogiu tai net veisles neklausus 4 krumelius paemiau, tik veliau apsiziurejau kad velyvos, ar man is ju kazin bus derliaus? Tiesa viena numire, tai jau vietoj jos pasodinau vidutinio ankstyvumo...
Daivasen o kokia rusis? Pas mane irgi auga vienas velyvas, ale valgiau uogas (5 ) rugpjucio pabaigoje
O kokias silauoges pirkti sunku patarti... kadangi turiu vietos kur sodinti, tai pirkau skirtingas...
Daugelis giria "Bluecrop" silauoges. As ju turiu 2 krumus pasisodinusi.
O kokias silauoges pirkti sunku patarti... kadangi turiu vietos kur sodinti, tai pirkau skirtingas...
QUOTE(jediara @ 2011 03 19, 17:49)
Parodoje šilauogėmis daug kas prekiauja
Jediara, ar Jus irgi prekiaujate silauogiu sodinukais?
QUOTE(barboryte1971 @ 2011 03 19, 23:11)
Aš tai norėčiau pirkti iš tokio žmogaus apie kurį jau kažką esu girdėjusi ,o ne rizikuoti iš visai nežinomo juk pasitaiko ir nesąžiningų pardavėjų[jau tai patyriau avietes pirkdama].
Butent del sios priezasties, kad norėčiau pirkti iš tokio žmogaus apie kurį jau esu girdėjusi, klausiau ar dalyvaus parodoje/mugeje "Silauoge". Siam forume esu skaiciusi geru atsiliepimu apie jos silauogiu sodinukus.
QUOTE(Edeja @ 2011 03 20, 13:31)
Jediara, ar Jus irgi prekiaujate silauogiu sodinukais?
Ne , aš tik auginu keletą krūmelių ir valgau
QUOTE(jediara @ 2011 03 19, 18:20)
Paieškok info apie rūšis ir po to gali rinktis. Augalų būna įvairių - didesnių ir mažesnių, brangesnių ir pigesnių
Velgi ypac siulau atkreipt demesi i tai, kas raso. Daznai buna tiesiog padarytas vertimas is artimojo uzsienuo kalbos. Pagrindines silauogiu plantacijos yra Lenkijos pietuose - uz Varsuvos. Ten klimatas jau kitoks, todel, jeigu raso, kad veisle pakankamai atspari salciui, tai nereiskia kad tikrai taip yra su ta veisle pas mus.
Pasirenkant veisle pirmausia reikia rinktis:
1. pagal ankstyvuma (velyvos pas mus retai kada sunoksta, o jei sunoksta, tai buna rugstokos)
2. Pagal atsparuma ligoms (kas auginti ruosiasi kelis krumelius del saves) - kazin ar kas nors is megeju ruosiasi purksti kiekviena pavasaripo ir dar po kelis kartus...
3. Pagal atsparuma salciui. Pas mus daznai visdelto jos nukencia nuo to.
4. Pagal derlinguma.
Kaina, skoni ir krimo auksti palikciau kaip antraeilius dalykus.
Skonis... Hm, man ju visu panasus Ne obuolys gi... Ar labai skiriam raudonu serbentu skoni...
Aukstis. Parodoje ar turguje vargu ar rasite zemaugiu (iki 0,5 m) arba aukstaugiu (3 m.) veisliu. Pagrinde tarp 1,5 ir 2 metru.
Kaina... Sitas augalas, kitaip nei aviete, auga 25 metus. Nemanau, kad reiketu sureiksminti 3 ar 5 litu skirtuma....
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2011 03 20, 08:24)
Daivasen o kokia rusis? Pas mane irgi auga vienas velyvas, ale valgiau uogas (5 ) rugpjucio pabaigoje
Bluecrom - viena derlingiausiu ir geriausiu veisliu mums.
Is vertu demesio be Bluecrop dar paminetinos Toro, Duke, Patriot, Spartan ir dar keletas. Pasiskaitykite apie jas ir pasiklausinekite ka prekiautojai kalba - jei informacija sutampa - pirkit.