Tai rūgštinti galima ir nepilant visokių chemijų... Aš du kartus per metus - rudenį bei pavasarį - pribarstau pušų spyglių ir pjuvenom užmulčiuoju.. taip ir drėgmę sulaiko, nes joms tai būtina. O prieš sodinant nepagailėjau laiko ir pinigų paruošti jiems žemę-kasėm su vyru gilias ir dideles duobes, pylėm daug rūgščių durpių...
Ateinu pasiguost nugraužė šuo nedidelį,poros metų senumo krūmelį liko tik keli trumpi stabarai..kažin ataugins naujas šakas ar teks atsisveikint
QUOTE(@asta @ 2011 03 06, 11:33)
Ateinu pasiguost nugraužė šuo nedidelį,poros metų senumo krūmelį liko tik keli trumpi stabarai..kažin ataugins naujas šakas ar teks atsisveikint
aš Jūsų vietoje palaukčiau tikrojo pavasario manau, turėtų išleist naujų šakelių - juk šaknys tai sveikos liko, o ir ne iki pat žemės nugraužtos šakelės. Nepraraskit vilties - juk iškast ir išmest visada spėsit
QUOTE(*TAU* @ 2011 03 06, 14:10)
aš Jūsų vietoje palaukčiau tikrojo pavasario manau, turėtų išleist naujų šakelių - juk šaknys tai sveikos liko, o ir ne iki pat žemės nugraužtos šakelės. Nepraraskit vilties - juk iškast ir išmest visada spėsit
Turėtų tikrai užauginti šakelių, juk tikriausiai dar ir durpėmis buvo mulčiuotos
Dar ir nesiruošiu raut...tik labai pasiguost norėjau Ačiū už palaikymą
Apdėjau dabar plastikinėm dėžėm,dar po malkos gabalą ant viršaus,kad padūkėlė nesugalvotų dėžės pasinešiot Pavasarį reiks mini tvorelę daryti,nes šalia dar auga senesni,dideli krūmai...Gerai šuo namie,bet kol jaunas tai tiek bėdos pridaro... lysvėse vien pėdos
Apdėjau dabar plastikinėm dėžėm,dar po malkos gabalą ant viršaus,kad padūkėlė nesugalvotų dėžės pasinešiot Pavasarį reiks mini tvorelę daryti,nes šalia dar auga senesni,dideli krūmai...Gerai šuo namie,bet kol jaunas tai tiek bėdos pridaro... lysvėse vien pėdos
QUOTE(@asta @ 2011 03 06, 13:33)
Tikrai labai gaila,bet turėtų atželti,nepergyvenk labai nors mane tai irgi kartais šuns zbitkės iki ašarų priveda ypač kai pradeda bėgioti ratais po braškių lysves
QUOTE(GIZZI5 @ 2011 03 06, 13:39)
nors mane tai irgi kartais šuns zbitkės iki ašarų priveda ypač kai pradeda bėgioti ratais po braškių lysves
Tai jau tikrai,kartais rimtai supykdo
QUOTE(@asta @ 2011 03 06, 15:44)
Tai jau tikrai,kartais rimtai supykdo
Reikės rinktis - šuniui daryti vojerą arba augalus apsaugoti, kad nebūtų pykčių ir nuostolių
QUOTE(jediara @ 2011 03 06, 15:07)
Reikės rinktis - šuniui daryti vojerą arba augalus apsaugoti, kad nebūtų pykčių ir nuostolių
Kogero augalus teks saugot,nes šuo ne voljerinis plius dar jauna mergina,su amžium sako visi proto įgauna
QUOTE(*TAU* @ 2011 03 03, 20:53)
na, žemę bet kokių atveju turėsit keist, t.y. kast duobę ir pilt rūgščių durpių, nes kitokioj žemėj šilauogės skurs, o jei ir augs krūmai, tai uogų nelabai bus.. O dėl vietos - tai gali būt saulėta ar pusiau pavėsis Veislės buvo kažkada anksčiau aprašytos - panaršykit ankstesnes temas
dekui, paziurinesiu
QUOTE(madmuazele @ 2011 03 04, 09:49)
Tai rūgštinti galima ir nepilant visokių chemijų... Aš du kartus per metus - rudenį bei pavasarį - pribarstau pušų spyglių ir pjuvenom užmulčiuoju.. taip ir drėgmę sulaiko, nes joms tai būtina. O prieš sodinant nepagailėjau laiko ir pinigų paruošti jiems žemę-kasėm su vyru gilias ir dideles duobes, pylėm daug rūgščių durpių...
Teisingai. Receptu pilnas internetas. Skaitykite tikra literatura. Maziausiai klausykite ka sako bobutes... kazkas kefyru rugstina, kazkas citrinos rugsti pila, kazkas obuolius supuvusius apdeda. Jeigu norite puviniu uzkresti soda, klausykites tu receptu, o as skaitau ka rimti zmones rimtoje literaturoje raso ir sitoje vietoje nieko nesutaupysi. Jeigu butu galima supuvusiais obuoliais parugstinti dirva arba sodinti i supuvusi mesla, kaip kazkas kaluse, tai ar moketume tokius pinigus uz sodunukus ir uogas. Norite pigiai auginti, sodinkite serbentus. O dar maziau klausykite ka sako marketuose cheminiu preparatu pardavejai, net neabejokite - jie mokes savo preke ikisti. Geras pardavejas ir sniega ciukciui ziema parduos.
Buvau vietinese ir Lenkijos silauogiu plantacijose... visur auginimo technologija vienoda ir nera ko dviracio isradineti. Mulciuojama viena ar du kartus per metus rugscios durpes ir medienos (spygliu, senu pjuvenu ar zieves) atlieku misiniu. Tokiu budu ir rugstinama nuolat dirva.
QUOTE(Almita @ 2010 10 04, 14:39)
Sveikos.Pirmi metai kaip pasisodinome šilauogės krūmeli,ir dar kelis žadame sodinti,bet va,kad ta durpė pirkti reikia,brangiai atsieina.Norėjau paklausti,ar tiktu sodinti i 2-3m gerai susikompostavusi mėšla? Ten jau kaip durpės tokios, tas mėšlelis
Papildyta:
Is to gero kad ir kaip butu gaila durpes niekad neiseis. Sudas yra sudas ir nei durpe nei vaskas is jo nesigaus... juo labiau 4 PH...
QUOTE(MELDA @ 2010 09 27, 10:03)
kaip tų krūmų augimą paskatinti, kažkokie nupiepę, nors pasodinti buvo teisingai, jau dvi žiemas pas mus žiemojo, o uogų po 5 nuo krūmo
Papildyta:
Jeigu dirvos PH tinkamas ir ligu nera, ne per slapia vieta ir pakankamai sauleta, tai matau tik viena problema - silpna sodunuka. Bet koks augalas, budamas labai silpnas gali dar ne viensu ir ne du metus "gaivaliotis", kol galiausiai arba visai nusibaigia, arba atsigauna. O tokiu augalu galima labai greitai isigyti. Daug kas susizavi didesniais krumais, neitardami ir nematydami, kad tai gali buti 4-5 metu uzskurdes krumas, paskutiniu metu gaves didele azotiniu trasu doze ir todel isleides 1 ar du didesnius uglius. Anksciau jau buvau aprases tokio augalo tolimesni likima po persodinimo.
QUOTE(MRD @ 2011 03 17, 01:12)
Mulčiuoju durpėmis ir uogas visada užaugina