Įkraunama...
Įkraunama...

Šilauogės

Tai rūgštinti galima ir nepilant visokių chemijų... Aš du kartus per metus - rudenį bei pavasarį - pribarstau pušų spyglių ir pjuvenom užmulčiuoju.. taip ir drėgmę sulaiko, nes joms tai būtina. O prieš sodinant nepagailėjau laiko ir pinigų paruošti jiems žemę-kasėm su vyru gilias ir dideles duobes, pylėm daug rūgščių durpių...
Atsakyti
Ateinu pasiguost verysad.gif nugraužė šuo nedidelį,poros metų senumo krūmelį doh.gif liko tik keli trumpi stabarai..kažin ataugins naujas šakas ar teks atsisveikint g.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 03 06, 11:33)
Ateinu pasiguost  verysad.gif  nugraužė šuo nedidelį,poros metų senumo krūmelį  doh.gif  liko tik keli trumpi stabarai..kažin ataugins naujas šakas ar teks atsisveikint  g.gif

aš Jūsų vietoje palaukčiau tikrojo pavasario 4u.gif manau, turėtų išleist naujų šakelių - juk šaknys tai sveikos liko, o ir ne iki pat žemės nugraužtos šakelės. Nepraraskit vilties - juk iškast ir išmest visada spėsit mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*TAU* @ 2011 03 06, 14:10)
aš Jūsų vietoje palaukčiau tikrojo pavasario 4u.gif manau, turėtų išleist naujų šakelių - juk šaknys tai sveikos liko, o ir ne iki pat žemės nugraužtos šakelės. Nepraraskit vilties - juk iškast ir išmest visada spėsit mirksiukas.gif  4u.gif

drinks_cheers.gif Turėtų tikrai užauginti šakelių, juk tikriausiai dar ir durpėmis buvo mulčiuotos rolleyes.gif
Atsakyti
Dar ir nesiruošiu raut...tik labai pasiguost norėjau smile.gif Ačiū už palaikymą friends.gif
Apdėjau dabar plastikinėm dėžėm,dar po malkos gabalą ant viršaus,kad padūkėlė nesugalvotų dėžės pasinešiot doh.gif Pavasarį reiks mini tvorelę daryti,nes šalia dar auga senesni,dideli krūmai...Gerai šuo namie,bet kol jaunas tai tiek bėdos pridaro... lysvėse vien pėdos doh.gif

Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 03 06, 13:33)
Ateinu pasiguost  verysad.gif  nugraužė šuo nedidelį,poros metų senumo krūmelį  doh.gif  liko tik keli trumpi stabarai..kažin ataugins naujas šakas ar teks atsisveikint  g.gif

Tikrai labai gaila,bet turėtų atželti,nepergyvenk labai mirksiukas.gif nors mane tai irgi kartais šuns zbitkės iki ašarų priveda ypač kai pradeda bėgioti ratais po braškių lysves doh.gif

Atsakyti
QUOTE(GIZZI5 @ 2011 03 06, 13:39)
  nors mane tai irgi kartais šuns zbitkės iki ašarų priveda ypač kai pradeda bėgioti ratais po braškių lysves doh.gif

Tai jau tikrai,kartais rimtai supykdo cool.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 03 06, 15:44)
Tai jau tikrai,kartais rimtai supykdo  cool.gif

Reikės rinktis - šuniui daryti vojerą arba augalus apsaugoti, kad nebūtų pykčių ir nuostolių rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 03 06, 15:07)
Reikės rinktis - šuniui daryti vojerą arba augalus apsaugoti, kad nebūtų pykčių ir nuostolių rolleyes.gif

Kogero augalus teks saugot,nes šuo ne voljerinis smile.gif plius dar jauna mergina,su amžium sako visi proto įgauna biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*TAU* @ 2011 03 03, 20:53)
na, žemę bet kokių atveju turėsit keist, t.y. kast duobę ir pilt rūgščių durpių, nes kitokioj žemėj šilauogės skurs, o jei ir augs krūmai, tai uogų nelabai bus.. O dėl vietos - tai gali būt saulėta ar pusiau pavėsis ax.gif Veislės buvo kažkada anksčiau aprašytos - panaršykit ankstesnes temas 4u.gif

dekui, paziurinesiu 4u.gif
Atsakyti

QUOTE(madmuazele @ 2011 03 04, 09:49)
Tai rūgštinti galima ir nepilant visokių chemijų... Aš du kartus per metus - rudenį bei pavasarį - pribarstau pušų spyglių ir pjuvenom užmulčiuoju.. taip ir drėgmę sulaiko, nes joms tai būtina. O prieš sodinant nepagailėjau laiko ir pinigų paruošti jiems žemę-kasėm su vyru gilias ir dideles duobes, pylėm daug rūgščių durpių...

Teisingai. Receptu pilnas internetas. Skaitykite tikra literatura. Maziausiai klausykite ka sako bobutes... kazkas kefyru rugstina, kazkas citrinos rugsti pila, kazkas obuolius supuvusius apdeda. Jeigu norite puviniu uzkresti soda, klausykites tu receptu, o as skaitau ka rimti zmones rimtoje literaturoje raso ir sitoje vietoje nieko nesutaupysi. Jeigu butu galima supuvusiais obuoliais parugstinti dirva arba sodinti i supuvusi mesla, kaip kazkas kaluse, tai ar moketume tokius pinigus uz sodunukus ir uogas. Norite pigiai auginti, sodinkite serbentus. O dar maziau klausykite ka sako marketuose cheminiu preparatu pardavejai, net neabejokite - jie mokes savo preke ikisti. Geras pardavejas ir sniega ciukciui ziema parduos.
Buvau vietinese ir Lenkijos silauogiu plantacijose... visur auginimo technologija vienoda ir nera ko dviracio isradineti. Mulciuojama viena ar du kartus per metus rugscios durpes ir medienos (spygliu, senu pjuvenu ar zieves) atlieku misiniu. Tokiu budu ir rugstinama nuolat dirva.

QUOTE(Almita @ 2010 10 04, 14:39)
Sveikos.Pirmi metai kaip pasisodinome šilauogės krūmeli,ir dar kelis žadame sodinti,bet va,kad ta durpė pirkti reikia,brangiai atsieina.Norėjau paklausti,ar tiktu sodinti i 2-3m gerai susikompostavusi mėšla? Ten jau kaip durpės tokios, tas mėšlelis  biggrin.gif

Papildyta:
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Is to gero kad ir kaip butu gaila durpes niekad neiseis. Sudas yra sudas ir nei durpe nei vaskas is jo nesigaus... juo labiau 4 PH...

QUOTE(MELDA @ 2010 09 27, 10:03)
kaip tų krūmų augimą paskatinti, kažkokie nupiepę, nors pasodinti buvo teisingai, jau dvi žiemas pas mus žiemojo, o uogų po 5 nuo krūmo  verysad.gif

Papildyta:
Jeigu dirvos PH tinkamas ir ligu nera, ne per slapia vieta ir pakankamai sauleta, tai matau tik viena problema - silpna sodunuka. Bet koks augalas, budamas labai silpnas gali dar ne viensu ir ne du metus "gaivaliotis", kol galiausiai arba visai nusibaigia, arba atsigauna. O tokiu augalu galima labai greitai isigyti. Daug kas susizavi didesniais krumais, neitardami ir nematydami, kad tai gali buti 4-5 metu uzskurdes krumas, paskutiniu metu gaves didele azotiniu trasu doze ir todel isleides 1 ar du didesnius uglius. Anksciau jau buvau aprases tokio augalo tolimesni likima po persodinimo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MRD: 16 kovo 2011 - 23:14
QUOTE(MRD @ 2011 03 17, 01:12)

thumbup.gif Mulčiuoju durpėmis ir uogas visada užaugina smile.gif
Atsakyti