Įkraunama...
Įkraunama...

Šilauogės

Sveikutes 4u.gif Nusipirkau pirmą kartą šilauogių, ekspromtu, žemkės parodoj, pasodinom į durpes, nes pas mus labai jau molis, bet dabar tik pradėjau skaitinėti, kad gal per mažai gylio duobutėse padarėm-tik per kastuvą...kažin, ar prigis ar geriau pagilinti? Kadangi nieko apie veisles nežinojau tai pirkom nelson, spartan (apie jas radau info internete) ir vieną tokią, kurios teprisimenu apibūdinimą: uogos netolygios, vidutinė veislė, labai atspari viskam, o pavadinimo internete neberandu, minėjo kažkokį iš m... raidės, kažin gal žinot kuri nors tokia veislę iš m raidės? jaučiu būsiu užsirovus ir nusipirkus nežinia ką ir net už 20Lt. Ot tundra aš tundra...Gal galite mane paprotinti kuri nors? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ikiuke @ 2010 04 09, 14:36)
Sveikutes 4u.gif Nusipirkau pirmą kartą šilauogių, ekspromtu, žemkės parodoj, pasodinom į durpes, nes pas mus labai jau molis, bet dabar tik pradėjau skaitinėti, kad gal per mažai gylio duobutėse padarėm-tik per kastuvą...kažin, ar prigis ar geriau pagilinti?

ar jau dabar (siuo metu) pasodinote silauoges lauke?
Atsakyti
QUOTE(borjomi @ 2010 04 09, 19:03)
ar jau dabar (siuo metu) pasodinote silauoges lauke?

Šiuo metu kaip tik vyras sodina šilauoges. Pirkom žemės ūkio parodoje: 1vnt. Patriot ir 2vnt. Bluecrop. Pas mus molis, tai darom duobes maždaug 0,8m ant 0,8m ir maždaug 0,5m gylio. Dabar galvoju, kad gal gilesnes reikėjo kasti... Ant dugno pilam 3 kibirus žvyro ir pirktinių durpių 3,2-4,5Ph. Nors skaičiau, kad reiktų joms 4,3-4,8Ph, bet tokių neradom didelėse pakuotėse. Kitą kartą (gal vasarą, o gal rudenį) sodinsim kitaip, bandysiu maišyti ir durpes, ir smėlį, ir pjuvenas, dar gal pušų spyglių. Tiesa, dar duobių šonus stora politileno plėvelė išklojom. Žiūrėsim.
Atsakyti
QUOTE(Zavioji @ 2010 04 10, 16:12)
Šiuo metu kaip tik vyras sodina šilauoges. Pirkom žemės ūkio parodoje: 1vnt. Patriot ir 2vnt. Bluecrop. Pas mus molis, tai darom duobes maždaug 0,8m ant 0,8m ir maždaug 0,5m gylio. Dabar galvoju, kad gal gilesnes reikėjo kasti... Ant dugno pilam 3 kibirus žvyro ir pirktinių durpių 3,2-4,5Ph. Nors skaičiau, kad reiktų joms 4,3-4,8Ph, bet tokių neradom didelėse pakuotėse. Kitą kartą (gal vasarą, o gal rudenį) sodinsim kitaip, bandysiu maišyti ir durpes, ir smėlį, ir pjuvenas, dar gal pušų spyglių. Tiesa, dar duobių šonus stora politileno plėvelė išklojom. Žiūrėsim.

Aš irgi šnd žemkėj pirkau. Bet dar nesodinu, gal kitą savaitgalį. O sakykit kada reik pradet genet krumus? blush2.gif
Atsakyti
Pas mane atrodo rudeni pasodintos silauoges prigijo thumbup.gif Tik dar nedrisau egles saku nuimti - kazi jau galima ar dar palikti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2010 04 10, 18:39)
Pas mane atrodo rudeni pasodintos silauoges prigijo  thumbup.gif  Tik dar nedrisau egles saku nuimti - kazi jau galima ar dar palikti? g.gif

Aš net nebuvau uždėjusi ax.gif Žinoma, kad galima nuimti.
Atsakyti
Mano rudenį sodintos sveikos ir gyvos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 04 10, 16:41)
Aš net nebuvau uždėjusi  ax.gif  Žinoma, kad galima nuimti.

Aciu 4u.gif Rytoj nuimsiu....
As bijojau, kad nusals ar kiskiai nugraus doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 10 balandžio 2010 - 17:10
QUOTE(Zavioji @ 2010 04 10, 16:12)
Tiesa, dar duobių šonus stora politileno plėvelė išklojom.

O kam? Šaknys negalės plėstis.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 04 11, 08:41)
O kam? Šaknys negalės plėstis.

mes irgi duobės kraštus jokiom plėvelėm neklojom ax.gif

beje, šiandien nusipirkau 2010 metų balandžio mėn žurnalą "Mano ūkis". Jis ten kaip tik su priedu apie šilauoges be kitus retesnius augalus (spanguoles, bruknes, putinus, aktinidijas, sausmedžius, sedulas, katuoges...). Yra apie šilauogyno įrengimą, sodinukus, patį sodinimą, priežiūros darbus, genėjimą, tręšimą, ligas, bei įvairias šilauogių veislių ypatybes, pliusus ir minusus. Jei kuri norit pasiskaitinėt apie tai, galit pasieškot nusipirkt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilauogė* @ 2010 04 08, 16:16)
Kaip silauoges forumieciu laikosi po tokios saltos ziemos? bigsmile.gif
Musu daigiukai perziemojo vazoneliuose sauniai . Dabar planuojam patys gal dar pora pasisodint, o kitus parduosim. Gal domina ka nors 3 metu silauogiu sodinukai? Vazinejam pro autostrada is Klaipedos raj i Vilniu.Arba galit ir i namus atvaziuot, paziuresit kaip musu silauogiu krumai auga. blush2.gif
Jei ka tai per a.z. 4u.gif

Rytoj kaip tik vaziuojam pro autostrada Klaipeda-Vilnius, busim prie Kauno, Elektrenu arba bet kur pakelej. Jeigu ka sudomintu, galetumem paimti sodinuku. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*saulašarė* @ 2010 04 11, 12:21)
beje, šiandien nusipirkau 2010 metų balandžio mėn žurnalą "Mano ūkis".

Kazi kaip jis atrodo...reiks paieskoti bigsmile.gif

QUOTE(Šilauogė* @ 2010 04 11, 13:33)
Rytoj kaip tik vaziuojam pro autostrada Klaipeda-Vilnius, busim prie Kauno, Elektrenu arba bet kur pakelej. Jeigu ka sudomintu, galetumem paimti sodinuku. 4u.gif

Berods is Jusu rudeni pirkau 3 silauogiu sodinukus blush2.gif g.gif Galeciau pagirti, kad tikrai puikus thumbup.gif Ir prigijo, ir nemazi tokie biggrin.gif Viena kuri man padovanojo kitur pirkta - tai toks skurdokas, o Jusu tikrai geri... noreciau dar pora isigyti - kazi iki kada jas geriau sodinti? g.gif
Atsakyti