QUOTE(Nasty Fairy @ 2009 09 25, 12:34)
As apdengiu egliu sakom. Nepraeina tada zuikiai.
Dabar noreciau patarimo Kia pernai sodinau krumelius, tai irgi buvo tokie rausvoki lapeliai. Pavasari graziai suzaliavo, o kai pradejo krauto uogytes, tai spalva pasidare stai tokia
Dabar rudieni visai raudoni lapeliai. Ar tai reiskia, kad reikia tresti kuom nors? As dar nei karto netresiau. Zeme priemolis pagrinde, bet kur kasiau duobutes krumeliams, tai ten beveik juodzemis.
Dabar noreciau patarimo Kia pernai sodinau krumelius, tai irgi buvo tokie rausvoki lapeliai. Pavasari graziai suzaliavo, o kai pradejo krauto uogytes, tai spalva pasidare stai tokia
Dabar rudieni visai raudoni lapeliai. Ar tai reiskia, kad reikia tresti kuom nors? As dar nei karto netresiau. Zeme priemolis pagrinde, bet kur kasiau duobutes krumeliams, tai ten beveik juodzemis.
galima eglišakėm, jei jų neturit, padėtų paprasčiausia tvorelė, kuri neleistų arti prie krūmo prieit
Jei lapai tokie raudoni vasarą, vadinasi kažko gali trūkt, pvz per mažai ar perdaug laistoma, arba naktys per vėsios: į vėsą kai kurių rūšių šilauogės labai reaguoja. Bet jei tie lapai nėra apvytę, linkę džiūt, tai nieko blogo atsigauna, kai tik pasinaikina ta priežastis, nuo ko taip atsitiko O rudenį kad lapai raudoni, tai nesigąsdink: kai kurių veislių šilauogės tokios ir būna pvz mano Patriotas taip atrodo O va taip šilauogės atrodo Vilniaus botanikos sode
Tręšt tokiu metu, aš netręščiau, tik pamulčiuočiau rūgščiom durpėm prieš žiemą, jei patręši su trąšom dabar ir jei pradės augt nauji ūgliai, tai jau nebespėtų iki žiemos sumedėt, sunkiau bus peržiemot.. Tręšt patariama balandį-gegužę, bet nepertręšti. Tas lapų raudonumas tikrai ne nuo to, nes kažkada skaičiau straipsnį, kaip Kauno botanikos sodo pomologai bandė pasodint šilauogę pamiškėje, kur ji augo visiškai netręšta, naturaliomis sąlygomis ir užaugo labai didelė - virš 2 m, nesirgo, puikiai derėjo. Buvo padaryta išvada, kad jei šilauogė auga jai patinkančioje rūgščioje dirvoje, tai ji ir auga ir dera
O kokio dydžio duobutes tu kasei? Nes susidarė įspūdis, kad nedideles ir kad šilauogė auga priemolyje ar "beveik juodžemyje", bet gal tik aš blogai supratau