Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip ir kada įvedamas "kietas" maistas?

Aš pradėjau maitinti nuo 6 mėnesių. Iš pradžių daviau sutrintos morkyrtės, toliau į morką įmaišiau bulvę ir t.t. O obuolį galima su morka maišyti. Dar vėliau pradėjau maitinti pirktinėmis daržovių tyrelėmis. O nuo 7 mėn, ir ėsytės paragavom, kuri dukrytei labai patiko.
Atsakyti
O sakykite, kuo jūs daržoves (bulves + morkas) namie išvirtas užpilate? Na kitaip tariant praskiedžiate? Mišinuku? Bet tada gaunasi salsvas skonis. Tuo pačiu nuoviru, kur virė daržovės? Bet jame lieka visi nitratai ir visas kitas šlamštas, kurio buvo daržovėse. Virintu vandeniu?
Atsakyti
QUOTE(leputė @ 2006 01 30, 15:53)
O sakykite, kuo jūs daržoves (bulves + morkas) namie išvirtas užpilate? Na kitaip tariant praskiedžiate? Mišinuku? Bet tada gaunasi salsvas skonis. Tuo pačiu nuoviru, kur virė daržovės? Bet jame lieka visi nitratai ir visas kitas šlamštas, kurio buvo daržovėse. Virintu vandeniu?

Aš tai išverdu bulvytę, morką, truputį kopūsto ir skiedžiu virintu vandenuku ir dar savo pieno įlašinu. Bet mano mažė ir be pieno valgo. Pediatrė patarė aliejaus šaukštelį įdėti, o vėliau ir sviesto. Bet dėl sviesto palauksiu. Tik tiksliai nežinua kokio tirštumo daržovienės duoti. Kaskart vis kitaip gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(leputė @ 2006 01 30, 14:53)
Tuo pačiu nuoviru, kur virė daržovės? Bet jame lieka visi nitratai ir visas kitas šlamštas, kurio buvo daržovėse. Virintu vandeniu?

nepasmirsk, kad ir vitaminai i vandeni "isteka"...
kai nustojau i koses pilti savo piena, pildavau tik ta pati nuovira ir laseli aliejaus.
o kad skonis salsvas, tai nieko blogo - vaikams patinka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(silvijyte @ 2004 10 24, 13:08)
Nekankinkit vaiku maitindamos vien savo pienu iki nezinia kiek vaikas nuo triju ar keturiu men. turi gauti daugiau medziagu negu yra motinos piene o nuo sesto menesio motinos nebe toks maistingas.tada ir prasideda rachitai ir kiti dalykai.vaikai mokosi sedeti juda ir jiems reikalinga daugiau energijos.duokit kosiu kuo anksciau

Pasenusi informacija blink.gif Moksliniais tyrimais yra įrodyta, kad MP ptenkina visus kūdikio poreikius iki 4-6 mėn. Ir manau be reikalo nereikia grūsti vaikui košės vien dėl to, kad mums norisi ar iš smalsumo g.gif Aišku būna išimčiu ir kiekviena kartą geriau paistarti su gyd. negu savivaliauti ax.gif
Papildyta:
QUOTE(tvigra @ 2006 01 18, 16:20)
Mamos, o kaip jums toks pediatro patarimas duoti 1 men kudikiui morku (zaliu) sulciu ir nuo 2 men duoti namines varskes.  blink.gif Tipo del to, kad matinamas tik misinukais ir negauna tokiu medziagu, kuriu yra MP.  doh.gif
As tai ryskiai manau, kad per anksti ir dar toks "sunkus" maistas?! Beto gi morku sulciu, kiek zinau is vis iki 1 metu nerekomenduojama ar ne?

Manau ta pediatre yra morališkai pasenusi, matyt jau pensijinio amžiaus
Atsakyti
QUOTE(tvigra @ 2006 01 18, 16:20)
Mamos, o kaip jums toks pediatro patarimas duoti 1 men kudikiui morku (zaliu) sulciu ir nuo 2 men duoti namines varskes.  blink.gif Tipo del to, kad matinamas tik misinukais ir negauna tokiu medziagu, kuriu yra MP.  doh.gif
As tai ryskiai manau, kad per anksti ir dar toks "sunkus" maistas?! Beto gi morku sulciu, kiek zinau is vis iki 1 metu nerekomenduojama ar ne?

blink.gif blink.gif kas kad mišinuką valgo, vis tiek varškė ir morkos taip anksti blink.gif
varškė yra gan riebi, kiti net vyresni vaikai ją sunkiai virškina blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2004 10 16, 16:33)
O nuo kada galima jau 2 ir daugiau maitinimu pakeisti kosemis?

Aš tai jau duodu nuo šešiu mėnesiu košeliu ir visa dieną taip tongue.gif ir tikrai nesiskundžiam mes bigsmile.gif ir tik vakare kaip einam miegoti gauna mano vaikučiai mišinuka

Papildyta:
QUOTE(jolančiukas @ 2006 02 24, 11:22)
blink.gif  blink.gif kas kad mišinuką valgo, vis tiek varškė ir morkos taip anksti blink.gif
varškė yra gan riebi, kiti net vyresni vaikai ją sunkiai virškina blink.gif

morku sulčiu maniškiai jau gėrė nuo 6 mėn po truputi ir tikrai nieko gaudavo ir varškinio jogurto nuo 6.5 mėn ir tikrai nieko blogo tik žiodavosi duok dar bigsmile.gif juk vaikučiu nevisi organizmai vienodi kam tinka kam ne.mano sunelis tai žiauriai grikiu košės nevalgo schmoll.gif net žiaugčioja o kitiem visai nieko
Papildyta:
mano vaikučiai gauna viska visa diena košės o kaip einam miegoti tik mišinuką .Dar gauna jogurtuko varškinio vaisiu sulčiu žuvitės tik bėda kad dukrytė žuvitės ne o sūnelis tai grikiu košės ne schmoll.gif o taip viska valgo ir niekuom nesiskundžiam augam kaip ant mielių.
Atsakyti
As taip pat manau,kad nuo 5men.neuztenka vien MP.Mano pupa jau 6men.ir mes jau valgom darzoves,tyreles,koses.tik vat kokia beda,nemoka gert is buteliuko sad.gif
Atsakyti
..mes pradejom nuo 6men,.darzoviu tyre,vaisiu grudu koses paskui po menesio mesytes 4u.gif
Atsakyti
Mes 5.5mėn. pradėjom nuo obuolio, vėliau banano. Palaipsniui po kelis šaukštus virtos pertrintos morkos su MP, vėliau bulvių, brokolio, žiedinio kopūsto. Nuo šešių mėnesių bandėm kruopų košę, kol kas spjaudo, o vaikišką košę iš pakelio mielai valgo. Nuo septynių mėnesių bandysim mėsytės ragauti:bye1:
Atsakyti
o mums daktare sake,kad vaikams nemaitinamiems MP ir turintiem pilvuko problemu,galima pradeti damaitinti nuo 4men. bet mums dar 10 dienu liko:)bat jau neiskenciau ir daviau puse saukstelio obuoliuko trinto:).Spjaude,ziaugciojo ir kas tik nesidare:(.Ar visi vaikai taip pradeda ragauti kitoki maista?Ar tai reiskia kad jai nepatiko?
Atsakyti
QUOTE(Alinute:) @ 2006 03 17, 16:52)
o mums daktare sake,kad vaikams nemaitinamiems MP ir turintiem pilvuko problemu,galima pradeti damaitinti nuo 4men. bet mums dar 10 dienu liko:)bat jau neiskenciau ir daviau puse saukstelio obuoliuko trinto:).Spjaude,ziaugciojo ir kas tik nesidare:(.Ar visi vaikai taip pradeda ragauti kitoki maista?Ar tai reiskia kad jai nepatiko?

Na, as kai pirma karta daviau paragauti obuoliuko, tai susirauke, bet eme. Ir nei ziaugciojo, nei ka. o taviskei matyt skonis nepatiko. Bandyk ka kita duoti. g.gif
Atsakyti