Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip ir kada įvedamas "kietas" maistas?

Na, kas liečia tuos hipoalerginius mišinius, tai, kai pradėjau duoti savo mažylei, tai ji pasidarė super nerami. Po to ištisai pradėjo verkti, rangytis, o kai pamačiau žalią kakutį, tai tada ir supratau, kas yra(aišku, kad žalias kakutis ne visada yra kokios bėdos priežastis) Pakabinau aš jo į degtukų dėžutę ir padarėm tyrimėlius- taigi, nustatė disbakteriozę sad.gif Ko iki tol nebuvo.Tai mečiau aš tą hipoalerginį į šoną ir maitinu paprastu mišinuku (kuo paprastesnis, tuo geresnis) .Tokia mano patirtis.
Atsakyti
QUOTE (Monet @ 2004 11 03, 17:33)
Na, del rinkos, tai as sunkiai ikertu kruopu koses maziesiems asortimenta g.gif Vieninteles is naturalesniu be cukraus, pieno ir kitu priedu tai - Milupa aviziniai dribsniai, ryziai ir Bebe kukuruzu kose. Tikrai nesuprantu kodel nera grikiu, mieziu ir kt. kruopu susmulkintu, kurias tik uztektu mamos pieneliu uzpilti be cukraus. Tiesiog baisu kai pasiziuriu parduotuvese i lentynas: sausainiu kose, sausainiai kudikiams, koses su cukrum, vaisiais....

Cia as ne visai i tema, bet negi nera jokios pirktines grikiu koses (be kt.kruopu, priedu)? g.gif visur isieskojau...Jei verdat pacios, pakanka tiesiog ilgai pavirt, ar kaip nors pertrinat?
Atsakyti
GRIKIUS PRIEŠ VERDANT SUMALU KAVAMALE -KOŠĖ LABAI GREIT IŠVERDA, TIK VA NAMŲ GAMINTA VIS MANO MAŽOJI NEVALGO ,DUOK JAI NESTLE KOŠIŲ -KAS PER MANDRUMAI ŠIUOLAIKINIŲ VAIKŲ ,VYRESNIOJI VALGĖ MANO RUOŠTAS KOŠES PUIKIAI. AH essen.gif
Atsakyti
QUOTE (marsiukė @ 2004 11 04, 09:03)
Na, kas liečia tuos hipoalerginius mišinius, tai, kai pradėjau duoti savo mažylei, tai ji pasidarė super nerami. Po to ištisai pradėjo verkti, rangytis, o kai pamačiau žalią kakutį, tai tada ir supratau, kas yra(aišku, kad žalias kakutis ne visada yra kokios bėdos priežastis) Pakabinau aš jo į degtukų dėžutę ir padarėm tyrimėlius- taigi, nustatė disbakteriozę sad.gif Ko iki tol nebuvo.Tai mečiau aš tą hipoalerginį į šoną ir maitinu paprastu mišinuku (kuo paprastesnis, tuo geresnis) .Tokia mano patirtis.

bet jeigu vaikas alergiskas tik tada siuloma hipoalergini misini duoti. va mes is peptidi tutteli pakeitem i kita hipoargini misini. ir ka? panai netinka mad.gif is kur ji zino kad tas peptdidi tutteli 40 litu kainuoja, o to uz 15 litu organizmas nepriima - beria. ot tie vaikai.

as tai zadu primaitinti nuo 5 menesio
Atsakyti
As neseniai pradejau duot Bebe grikiu kose. Ji aisku su abrikosais ir su cukrum, bet nemanau kad cia labai blogai. Siaip ir darzoves kai verdu idedu siek tiek (l nedaug) druskos. Mes namie patys valgom viska su druska ir su cukrum tai manau, kad jei dukryte ipratinsim kitaip po to bus problemu.
Siaip tai dabar turiu kita problema, niekaip neismokstam kramtyt. Nors vienas gabaliukas-gumuliukas ar koks kitas -iukas is kart vimdo, o jau 10menesiuku. Aisku dar neturi dantuku. Gal kas gali pasidalint patirtim kaip ismokinti kramtyti.
Atsakyti
na matau kiek mamu tiek ir nuomoniu biggrin.gif Knygoje "Motinos ir vaiko knyga", apie primaitinima ir nujunkyma sitaip rasoma:

4 men. (nurodytas amzius tik gaire!)
1-2 savaite: duoti paragauti ryziu, vaisiu ar darzoviu koses per pietus, vidury maitinimo krutimi ar is buteliuko. Duoti to paties maisto tris dienas.

3-4 savaite: duoti paragauti kieto maisto per pusrycius, vidury maitinimo pienu (krutimi ar is b.). Per pietus padidinti maisto kieki iki 3-4 a.s.

5 men.

5-6 savaite: duoti paragauti kieto maisto per pavakarius vidury maitinimo pienu.
Pradeti mokinti gerti is puoduko.

7-8 savaite: per pietus duoti kieto maisto is pradziu ir uzbaigti maitinimu krutimi ar is b. Pusryciai ir pavakariai dar vidury maitinimo pienu. Mazylis turi suvalgyti 5-6 a.s. kieto maisto.

6 men.

9-10 savaite: per pietus po kieto maisto pasiulykite misinio is puodelio. Po keleto dienu ir per pavakarius duoti kieto maisto is pradziu ir uzbaigti maitinimu krutimi ar b.. Kaskart duoti atsigerti is puodelio misinio, virinto vandens ar skiestu sulciu.

11-12 savaite: per pietus ir pavakarius jau nemaitinama krutimi ar is buteliuko, bet duodama misinio is puodelio.

7 menesiai:
13 savaiciu ir daugiau: per pusrycius irgi nemaitinti krutimi ar is buteliuko, o duoti atsigerti is puoduko

toliau maitinimas krutimi ar is buteliuko lieka tik pries miega.

Nuo devyniu menesiu galima duoti karves pieno.

Ka manote?
Atsakyti
Labas mamytes, man ir labai aktuali tema, pries kokias 5 dienas pradejau damaitinti nes nebeuztenka mano pieno, duodu milupa aviziniu dripsniu kose.manajai 5 men.pradejom po sauksteli, o dabar i diena po 150g suvalgom.bet mano pieno vistiek nelabai uztenka, o nuo bet kokio misinuko ji vemia, skrandukas nepriima.daktare sake kad dabar duot tik ta kose.tai siandie skambinausi sakiau kad gali but kad jai visteik neuzteks, tai ji sake misinuka dar reiks damaitint, bet kad jai skrandis jo nepriima.tai ziuresim kaip cia bus! sad.gif
Atsakyti
QUOTE (zaza @ 2004 11 09, 10:32)
As neseniai pradejau duot Bebe grikiu kose. Ji aisku su abrikosais ir su cukrum, bet nemanau kad cia labai blogai. Siaip ir darzoves kai verdu idedu siek tiek (l nedaug) druskos. Mes namie patys valgom viska su druska ir su cukrum tai manau, kad jei dukryte ipratinsim kitaip po to bus problemu.
Siaip tai dabar turiu kita problema, niekaip neismokstam kramtyt. Nors vienas gabaliukas-gumuliukas ar koks kitas -iukas is kart vimdo, o jau 10menesiuku. Aisku dar neturi dantuku. Gal kas gali pasidalint patirtim kaip ismokinti kramtyti.

Jei valgo ta kose, tai gerai, bet man ji pasirode smarkiai persaldinta rolleyes.gif Del pratinimo prie druskos ir cukraus, butent lengva prie suriu ir saldziu valgiu pripratinti, uztat sunku atpratinti. Juk druska sustiprina skoni. As, jei gaminu atskirai tik vaikui, vis dar druskos nededu, nes skaiciau, kad labai kenkia mazu vaiku inkstams.
O del kramtymo nesijaudink, maniskis irgi nenorejo kramtyti, net tema forume apie tai buvau uzvedusi. Kai pasidomejau labiau, suzinojau, kad kai kurie vaikai tik nuo 14 men pradeda kramtyti. Maniskis buvo beveik metuku, kai eme kramtyti maista, o dantukus jau kuri laika net 8 turejo. Bandziau, kaip patariama, duoti sausainiu, obuolio pagrauzti, bet nelabai padejo, o paskui kazkaip staiga ismoko clap.gif
Atsakyti
Momo aciu nuraminai mane, nes visi man galutini termina 10men kramtymui duodavo, tai man jau stresas kad neisipaisysim i grafika smile.gif
Siaip isviso valgymas pas mus problema jei kruopu koses apie 100gr suvalgo (cia jei klounas-mama gerai dirba ir pataikau koki idomu daikciuka duot apziuret) tai su darzovem visai prastai apie 50gr. Ir siaip valgo tik jei susidomi kazkuo, o kai nusibosta tai ir viskas. Toks vaizdas, kad jai valgymas tik tarp kitko.
Atsakyti
Tiek daug cia prisiskaiciau apie kieto maisto ivedima, bet man kilo dar klausimu, gal kas pasidalins savo ziniomis.
Mano 2.gif 5 men. 1 sav., jau savaite kaip per pietus ragaujame Milupos ryziu-kukuruzu kose (dabar suvalgo ~ 2 saukstus koses), visus kitus maitinimus maitinu pati. Pediatre patare nelaukti 6 men. ivedant koses, nes 2.gif labai retai tustinasi (kas 3-4 dienas, nors svoris kaip ir normaliai auga). Patare pradeti butent nuo grudu kosiu. Ir dabar po savaites koses ragavimo 2.gif viduriukai visai uzkietejo. Net nezinau ka dabar jai duoti, ar toliau ta pacia kose ir didinti doze, ar pradeti visai nauja?

Taigi noreciau jusu nuomones:
* Ar galima pradejus ivedineti kose ir pamacius, kad si netinka 2.gif pereiti prie kitos koses?
* Ar galiu dabar jai bandyti duoti darzoviu koseles ir ar tai reiskia, kad kukuruzu koses visai nebeduoti ir pradeti vel pratinti prie naujo skonio?
* Pripratus prie vienos koses kada galima ja paiivairinti kita kose, na pvz. valgo visa porcija ryziu-kukuruzu kose tai kada galiu vietoj jos pradeti duoti avizinius dribsnius?

Na tas maisto ivedinejimas man tai "tamsus miskas" net nezinau nuo ko pradeti ir kaip testi sad.gif nors ir daug cia prirasyta...
Atsakyti
QUOTE (VilmaM @ 2004 12 07, 21:03)
Ir dabar po savaites koses ragavimo 2.gif viduriukai visai uzkietejo. Net nezinau ka dabar jai duoti, ar toliau ta pacia kose ir didinti doze, ar pradeti visai nauja?

Taigi noreciau jusu nuomones:
* Ar galima pradejus ivedineti kose ir pamacius, kad si netinka 2.gif pereiti prie kitos koses?
* Ar galiu dabar jai bandyti duoti darzoviu koseles ir ar tai reiskia, kad kukuruzu koses visai nebeduoti ir pradeti vel pratinti prie naujo skonio?
* Pripratus prie vienos koses kada galima ja paiivairinti kita kose, na pvz. valgo visa porcija ryziu-kukuruzu kose tai kada galiu vietoj jos pradeti duoti avizinius dribsnius?

Na tas maisto ivedinejimas man tai "tamsus miskas" net nezinau nuo ko pradeti ir kaip testi sad.gif nors ir daug cia prirasyta...

Labas,
As saviskei irgi buvau davus sios koses, tai viduriukai uzkietejo. Dabar neduodu jokiu grudu koses, manau duosiu nuo 6 men. Maitinu tyrelemis - obuoliu-bulviu, arba abrikosu-obuoliu po pora sauksteliu i diena. Tustinasi dabar normaliai ir keliasi nakti tik 1 karta, ne taip kaip anksciau kas 2 val. Dabar bandysiu darzoviu koseles. O primaitinti pradejau todel, kad noriu po mazu primpratint prie naujo maisto, kad sesiu men jau normaliai valgytu.
Na cia tik mano patirtis.
Siaip geriau ivedineti darzoviu kosele- pirma bulve, po savaites prideti morka, dar po savaites koki kalafijora... sumaisyti su savo pienu arba misiniu.
Kiek skaiciau ir kalbejau su pediatre, tai:
Pratinti galima prie naujos koses, pirma karta duoti 1 a.s., po to padidinti iki 3-4 a.s. Daugiau a.s. iki 6 men geriau negrusti wink.gif
sekmes
p.s. : a.s. - arbatiniai sauksteliai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gabi: 07 gruodžio 2004 - 23:54
na man aisku, kad pratinti reikia po truputi, bet ar valgant jau savaite galima ta kose keisti kita, ar tai reiskia kad ryziu-kukuruzu nebeduoti ir pradeti po sauksteli nuo darzoviu???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilmaM: 08 gruodžio 2004 - 11:08