Įkraunama...
Įkraunama...

Turiu tik...

smile.gif+2009 08 22, 14:53-->
QUOTE(BOMBONKE smile.gif @ 2009 08 22, 14:53)
suvalgyt sumustinius biggrin.gif arba su medum wub.gif arba iskept smile.gif arba det ant bebaigianciu kept bulviu smile.gif sutrupint i blynu tesla smile.gif
man rodos ir gerai kad nezinom biggrin.gif
o kaip saltiena,bandei?

ne, sukišau į kamerą, kad visko per daug vienu kartu buvo.Kitą kart išvirsiu mirksiukas.gif
pas mus tai dabar sūris eina su uogienėmis arba obuoliene.
šiaip tai skanu baltą sūrį orkaitėje iškeot. Tiskliai recepto tai nežinau, bet kažkada mama kepdavo, daug prieskonių, majonezo, niam kaip skanu būdavo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 08 19, 11:07)
Jeigu kepsi blynus parašyk,kaip išejo 4u.gif


kepiau mirksiukas.gif
sutarkavau patisona, dar kelis obuolius turejau, grietines pora saukstu, siek tiek kepimo milteliu, vainilinio cukraus (del pastarojo kvapo manau blynukai ir turejo pasisekima lotuliukas.gif ), kiausini (baltyma siek tiek paplakiau atskirai) ir zinoma miltu dejau.
gavosi labai liuks blynukai, vaikai valge kaip ,,obuolinius'', o vyrui irgi patiko ax.gif

dar kepiau cukiniju apkepa is Sonatinos lobyno, tik su patisonu, irgi liuks gavosi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(angi @ 2009 08 25, 10:39)
kepiau  mirksiukas.gif
sutarkavau patisona, dar kelis obuolius turejau, grietines pora saukstu, siek tiek kepimo milteliu, vainilinio cukraus (del pastarojo kvapo manau blynukai ir turejo pasisekima  lotuliukas.gif ), kiausini (baltyma siek tiek paplakiau atskirai) ir zinoma miltu dejau.
gavosi labai liuks blynukai, vaikai valge kaip ,,obuolinius'', o vyrui irgi patiko  ax.gif

dar kepiau cukiniju apkepa is Sonatinos lobyno, tik su patisonu, irgi liuks gavosi  4u.gif


patisonas pamarinuotas labai skanu - prie mesisku patiekaliuku. Taip pat stambiai pjaustytas (arba nepjaustytas,jei galvutes mazutes) troskintas su kt.darzovemis,pvz.pomidorais,cesnaku - tp.prie zuvies,mesos patiekaliuku.


Atsakyti
O gal kas turit patirties su moliugais ,labai daug uzaugo ,nors sodinau tik siaip pabandymui ? g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(delfinarija @ 2009 08 25, 20:55)
O gal kas turit patirties su moliugais ,labai daug uzaugo ,nors sodinau tik siaip pabandymui ? g.gif  smile.gif

Labai skanu marinuoti kartu su svarainiais thumbup.gif Skonis kaip marinuotų ananasų, kur būna parduotuvėse pirkti skardinėse smile.gif Jei domins parašysiu receptą. O svarainių reikia nedaug. 5 svarainiai litrai.
Atsakyti
QUOTE(čikuraku @ 2009 08 22, 01:54)
idaryt paprikas kuom turim, mesyte su ryziais, morkom ir tu paciu sparaginiu truputi idet.

o dar su sparaginem apvirti ir ant sviestuko su bulka tarkuota nu ta prasme dziuvesiais pakepti.


Dekoju 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mickute7 @ 2009 08 22, 08:26)
Man tai šparaginės skaniausiai, kaip apverdi, paskui į keptuvę ir apkepi arba su džiūvesėliais arba su manų kruopomis, dar kokį kiaušinį įmuši. galima fermentinio sūrio patarkuot ant viršaus  mirksiukas.gif
Ir paprikos ir šparaginės labai gerai tinka į kokį troškinį  mirksiukas.gif
Į mišraines visur tinka  mirksiukas.gif


Labai aciu uz patarimus. Reiks ryt isbandyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lemyna @ 2009 08 25, 23:03)
Labai skanu marinuoti kartu su svarainiais  thumbup.gif  Skonis kaip marinuotų ananasų, kur būna parduotuvėse pirkti skardinėse  smile.gif  Jei domins parašysiu receptą. O svarainių reikia nedaug. 5 svarainiai litrai.


Laukiu moliūgų su svarainiais recepto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2009 08 28, 14:41)
Laukiu moliūgų su svarainiais recepto  4u.gif

Na bandysiu paaiškinti 4u.gif

Reikia padaryti saldų sirupą: vanduo ir cukrus.
Į stiklainį sluoksniuotai dėti supjaustytus moliūgus ir svarainius. (0,5 l — 2 svarainiai; 1 l — 5 svarainiai)

Tada užvirinus tą sirupą greitai supilstyti į stiklainius, kol nepajuodavo moliūgai.

Stiklainius kaitinti iki 80 laips.

Jei kas neaiškus — aiškinsimės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lemyna @ 2009 08 28, 14:53)
Na bandysiu paaiškinti  4u.gif

Reikia padaryti saldų sirupą: vanduo ir cukrus.
Į stiklainį sluoksniuotai dėti supjaustytus moliūgus ir svarainius. (0,5 l — 2 svarainiai; 1 l — 5 svarainiai)

Tada užvirinus tą sirupą greitai supilstyti į stiklainius, kol nepajuodavo moliūgai.

Stiklainius kaitinti iki 80 laips.

Jei kas neaiškus — aiškinsimės  mirksiukas.gif



darydavo mama toki reikala. tikrai geras skonis, o ir konsistencija buna puiki.
net isrankus vaikai kirsdavo, o pabodusias vysnias kompote sveciams palikdavom tongue.gif
dabar galvoju,kad tokie gabalaiciai visai tiktu ivairiems desertams ruosti,ne tik vieni siaip valgyti (tiktu su ledais, su plakta grietinele, su zele, tiktu ir i pyragu/plokstainiu grietineles pertepimus,......uzsivedziau lotuliukas.gif )



Atsakyti
Sveikutes,

Ziuriu cia daug kam kyla "klausimas:ka daryt su "slapke"? Nu zinokit as verdu virtu bulviu cepelinus, laiko nedaug uzima ir seimyna valgo pasigardziuodami.
Dazniausiai is vakaro issiverdu bulviu koses be pieno. Tada "slapke" sutarkuoju burokine tarka, smulkiai ipjaustau svoguno, viena kiausini ir ismaisau. Tada i virtas bulves imusu kiausini, sudedu krakmolo, kad minkytusi ir prie ranku nekibtu. Idarau tuo desros misiniu (tiesa dar pipiriuku iberiu i ja), ir verdu. Su grietines - sonines ir svoguniuku padazu - super.
Atsakyti
QUOTE(Lemyna @ 2009 08 28, 13:53)
Na bandysiu paaiškinti  4u.gif

Reikia padaryti saldų sirupą: vanduo ir cukrus.
Į stiklainį sluoksniuotai dėti supjaustytus moliūgus ir svarainius. (0,5 l — 2 svarainiai; 1 l — 5 svarainiai)

Tada užvirinus tą sirupą greitai supilstyti į stiklainius, kol nepajuodavo moliūgai.

Stiklainius kaitinti iki 80 laips.

Jei kas neaiškus — aiškinsimės  mirksiukas.gif


o saldus sirupas daromas kaip? is akies ar galima tiksliau?
o stiklainius kaitinti kaip?
smile.gif vo kiek klausimu kilo
Atsakyti
QUOTE(astaria @ 2009 09 02, 21:09)
o saldus sirupas daromas kaip? is akies ar galima tiksliau?
o stiklainius kaitinti kaip?
smile.gif  vo kiek klausimu kilo

Na sirupas daromas iš akies smile.gif Kad būtų ne saldintas vanduo, bet sirupas, daug cukraus reikia. O kaitinti, įdedat į puodą su vandeniu jau paruoštus stiklainius (visko pridėtus ir užpiltus tuo sirupu) ir įdėjus specialų termometrą (jo galiuką, toks didelis termometras specialus būna) kaitinat iki 80 laipsnių, tada ištraukiat ir uždarot. mirksiukas.gif
Atsakyti