Įkraunama...
Įkraunama...

Turiu tik...

QUOTE(pašnekutė @ 2012 10 23, 19:03)
Tai va, kad visko primarmulinau - obuolienių, marmalienių, sulčių, o obuoliai nesibaigia. Na, jie tuoj naturaliai pasibaigs - supus. O rūsy neišsilaikys krituoliai. Laikom skintus dėžėse. Ir pardavėm nemažai. Nuuuu žooooodžiu...  doh.gif  O pūdyt - gaila  doh.gif

MB su mano tėvais šiemet sumąstė obuolių vyną daryt, nes irgi jau nesugalvojom kur dar juos iškišt. Ką tik išgėriau pirmąją taurę dar jauno vyno - skanu, tik svaigina gerokai biggrin.gif Nusprendėm, kad iš likusių obuolių reikės dar padaryt thumbup.gif
Atsakyti
Mano mociute irgo taip "marinuodavo" obuolius, prie keptos paukstienos thumbup.gif
Atsakyti
Džiovinti nenorite? Tada pasiduodu bigsmile.gif o gal dalį obuolių į vaikų, senelių namus ar socialiai remtinoms šeimoms padovanojus? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sveikatele*: 23 spalio 2012 - 19:33
Super ideja 4u.gif
Atsakyti
Turiu gan nemaza moliuga, ka butu galima pagaminti ir dali galbut kazkaip uzmarinuot/uzsaldyt ?
Atsakyti
QUOTE(HFT @ 2012 10 24, 08:27)
Turiu gan nemaza moliuga, ka butu galima pagaminti ir dali galbut kazkaip uzmarinuot/uzsaldyt ?

Dziovinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sveikatele* @ 2012 10 23, 20:31)
Džiovinti nenorite? Tada pasiduodu  bigsmile.gif  o gal dalį obuolių į vaikų, senelių namus ar socialiai remtinoms šeimoms padovanojus? g.gif

Džiovinau jau biggrin.gif bet kai pagalvojau, kiek kainuoja dujos, daugiau taip nedarysiu - per brangūs gaunas tie obuoliukai rolleyes.gif
O vaikų ar senelių namų arti nėra, socialiai remtini, kuriuos pažįstu, patys nesugeba savo sodų apsirnkt, tai dar betrūktų jiems papildomus kelis maišus nuvežt doh.gif lotuliukas.gif Jaučiu, mane pačią tais obuoliais aplaidytų pomidorai2.gif
Papildyta:
QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2012 10 23, 19:36)
MB su mano tėvais šiemet sumąstė obuolių vyną daryt, nes ...

O čia tai jau mintis thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(HFT @ 2012 10 24, 08:27)

Mums puse padovanot blush2.gif rolleyes.gif
Laaaaaaaaabai skani trinta moliūgų sriuba išeina. Irgi turėjau didžiulį, viriau marmeladą su apelsinais, su obuoliais. Galvojau - neįveiksim ir suges. Bet susivalgė ir vėl noriu ax.gif Reiks šeštadienį prasieit pro turgelį ar gal kokia kolegė išsiduos, kad per daug turi ax.gif
Marinavau pagal šį recepta:
http://lieknas.com/2...i/#comment-3908
Man šis marinatas tinka visiems marinavimo atvejams blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 24 spalio 2012 - 09:24
Moliūgas - pati skaniausia rudens gėrybė bigsmile.gif Iš jo verdu sriubą, dedu į troškinius, į bulvių košę. Kažkada kepiau moliūginį kugelį. Labai skanu. Jeigu moliūgas didelis - supjaustau mažesniais gabalais ir dedu į kamerą.
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2012 10 23, 13:44)

O sūris - valgyt skanu, bet virt...  doh.gif  rolleyes.gif
Nežinau, ar pasiryšiu tiek laiko makaluoti jį. Gaila laiko  unsure.gif  blush2.gif
Pagalvojau, kokia aš bjauri...  blush2.gif  ax.gif

Skonis atperka visus vargus ax.gif
Atsakyti
Dėkui visoms už patarimus 4u.gif sriubytė jau ruošiama ir iš likusios cukinijos dar reiks kažką gamint iš jūsų duotų idėjų mirksiukas.gif
Atsakyti
Reikalinga pagalba smile.gif
Draugas užsimanė troškintos mėsos su bulvėmis. Kaip sutroškinti vištieną, su bulvėmis, sviestuku, grietine tai žinau, bet kaip su kiauliena?
Turiu sprandinės gabaliuką, ar išeitų su ja, ar reikia kažkokios kitokios mėsos?
Gal kuri nors pasidalinsite receptuku? Beje, ieškau ne kažkokio guliašo recepto, o troškintos mėsos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Maze199 @ 2012 10 25, 10:51)
Reikalinga pagalba smile.gif
Draugas užsimanė troškintos mėsos su bulvėmis. Kaip sutroškinti vištieną, su bulvėmis, sviestuku, grietine tai žinau, bet kaip su kiauliena?
Turiu sprandinės gabaliuką, ar išeitų su ja, ar reikia kažkokios kitokios mėsos?
Gal kuri nors pasidalinsite receptuku? Beje, ieškau ne kažkokio guliašo recepto, o troškintos mėsos  blush2.gif

Aš puode kuriame gaminsiu ant sviesto truputį pakepinu mėsos gabaliukus, beriu prieskonius, morkas, svogūnus, dar truputį pakepinu, suberiu paustytas bulves, užpilu vandeniu ir patroškinu. Baigiant įmaišau grietinės, miltų vandens mišinį ir dar patroškinu kelias minutes.
Atsakyti