
Dar galit padaryt pomidorine sriuba
, bus puiki proga pomidoru likucius pribaigt

QUOTE(RamuteS @ 2012 10 12, 14:31)
Oi kaip jus suprantu, tik as turiu 3 talikininkus beveik 2 menesiams. Atrodo toki kalna pagaminu, o kai po visko pamatau tik tuscius puodus, tai neviltis apima.Kaip merginos jau patare kelis kartus viriau karka, sotu, skanu ir po to dar sriubos puodas, plovas, troskiniai orkaiteje, kugelis su farsu ar vistiena, troskintos desreles su raugintais kopustais, plovas, paprikos idarytos farsu, tirstos sriubos (buvo labai patenkiti), dar gaminau piemenu pyraga.


Dabar galvoju rytdienai apie barščius su ausytėmis (koldūnai išvirt barščiuose). O koldūnams buvo maxėj nuolaida

O kas tas piemenų pyragas?
Papildyta:

QUOTE(Bridz
@ 2012 10 12, 18:29)

Oi, kad nėr pas mus tų pomidorų likučių. O pirkt ir dar tokiais kiekiais... Na, nebent konservuoti kažkokie buvo nebrangūs...
Piemenu pyragas tai farsdas uzkeptas bulviu kose


QUOTE(Bridz
@ 2012 10 12, 18:41)

O, tai liux

O gal dar kas žino apie šiupininę košę?
Kažką girdėjau kad iš visokių kruopų, bet kaip ten kas, tiksliai nežinau...
Jus gal apie silkine kose?

QUOTE(Bridz
@ 2012 10 12, 18:47)

Jus gal apie silkine kose?
Na, šiupinys ir šilkinė košė turėtų skirtis (bent jau kiek aš įsivaizduoju). Kiek žinau, tai šilkinė kažkaip su bulvėm, o šiupinys turėtų būt iš įvairių kruopų, žirnių, mėsos ir dar kažko, žodžiu, daug ingredientų.
QUOTE(RamuteS @ 2012 10 12, 15:31)
Oi kaip jus suprantu, tik as turiu 3 talikininkus beveik 2 menesiams. Atrodo toki kalna pagaminu, o kai po visko pamatau tik tuscius puodus, tai neviltis apima.Kaip merginos jau patare kelis kartus viriau karka, sotu, skanu ir po to dar sriubos puodas, plovas, troskiniai orkaiteje, kugelis su farsu ar vistiena, troskintos desreles su raugintais kopustais, plovas, paprikos idarytos farsu, tirstos sriubos (buvo labai patenkiti), dar gaminau piemenu pyraga.
As talkai kepciau kugeli be mesos


Manyciau, kad nereikia pamirsti ir keptu kiausiniu, sumustiniu prie arbatos. Galite prikepti kalna paprastu blynu ir patiekt su turima uogiene, pienu ar arbata

QUOTE(Dinamitas @ 2012 10 13, 10:09)
Turiu tik morka. Man ja panaudoti pagal paskirti ar nuskusti ir suvalgyti?
Jei tau ir dar kazkur ja tinka panaud, tai panaudok ir suvalgyk, o kam ja skusti?! Uzteks nuplaut (tikiuosi vandens turi), tai ir vitaminu daugiau gausi, nes atrodo, kad ju trukumas pas tave



QUOTE(huga @ 2012 10 12, 23:50)
As talkai kepciau kugeli be mesos
. Kai alkani labai skanu ir paprastas
. Jusu talka gali uzsibut ir ilgiau nuo tokio gero maitinimo.
Manyciau, kad nereikia pamirsti ir keptu kiausiniu, sumustiniu prie arbatos. Galite prikepti kalna paprastu blynu ir patiekt su turima uogiene, pienu ar arbata
.


Manyciau, kad nereikia pamirsti ir keptu kiausiniu, sumustiniu prie arbatos. Galite prikepti kalna paprastu blynu ir patiekt su turima uogiene, pienu ar arbata

Ataskaita:
jau dariau troškinį a'la balandėliai, tirštą kopūstų sriubą su frikadelėmis, barščius su "ausytėmis" (koldūnai). Kadangi buvo tiršta, tai kitą dieną likusius kelis koldūnus išgriebiau ir padariau nebetirštus barščius ir kugelį. Šiandien vyrai pasišildė kugelio likučius ir barščius. Dabar vėl privalau kažką sukurpti rytdienai



O kalną blynų negaliu prikept, nes ryte anksti dingstu į darbą, turiu priruošt iš vakaro visko. Bet idėją gerą pametėjot - darysiu blynus su faršo įdaru


QUOTE(gerda23 @ 2012 10 17, 15:52)
Sveikos turiu ?iuo metu tik r?kytos zuvies ( tik nepamenu pavadinimo) gal patarsit ka su ja b?t? galima padaryt, lyg galvojau gal apkepo kept kokio kad ?uvis, dar?ov? kokiair bulvi? ko??s ir ? orkait? kaip manot skanu but?? 

As pvz su rukyta suvim darau sumustinukus, sutarkuoju morka, truputi cesnako, sumaisau su majonezu, o ant virsaus uzdedu rukytos zuvies (dazniausiai skumbre )