QUOTE(georgiana @ 2010 10 22, 08:51)
gal galima butu placiau recepteli
Blėkų sriuba
Šeimos vakarienei reikės:
1 mažo kiaulės skrandžio,
gabaliuko lydyto sūrio,
50g sviesto,
6 bulvių,
česnako,
300g moliūgo,
1 didelio svogūno,
saliero stiebo,
gabaliuko imbiero,
žalių petražolių,
citrinos,
pesto su moliūgų sėklomis,
šiek tiek aitriosios paprikos,
lapelių,
pipirų,
ciberžolės,
baziliko,
druskos.
Gaminimas: kiaulės skrandį išskusti, iš abiejų pusių su šiurkščia kempine ir druska gerai išplauti. Nupjaustyti riebalus. Ištrinti druska, česnakais, pipirais, sugrūsti į stiklainį ir palaikyti šaltai bent parą. Mano mama laikydavo apie savaitę. Nutarus gaminti tirštą sriubą, gerai išplauti ir virti apie 1 - 1,5 val. vandenyje su druska, pipirais ir lapeliais. Apvirtą supjaustyti šiaudeliais ir subertį į puodą su pasūdytu verdančiu vandeniu. Sudėti pjaustytas bulves, įberti pipirų, lauro lapų. Kubeliais supjaustytą moliūgą pakepinti svieste kartu su svogūnais ir supilti į puodą. Sudėti
pjaustytą salierą, šiek tiek bazilikų, žalių petražolių, paprikos, šaukštą ar pusantro pesto su moliūgų sėklomis prieskonių, trupučiuką ciberžolės, gabaliuką imbiero.
Sriuba verda apie pusę valandos.
Supilti į lėkštę, išspausti šlakelį citrinos, užtarkuoti lydytu sūriu, papuošti.
Ši tiršta sriuba tikrai neturi jokio nemalonaus skonio. Priešingai - specifinį, nepakartojamą ir visiems ragavusiems labai patinkantį.
Salieras, imbieras, ciberžolė, citrina, naudojami šiame patiekale, puikiausi ginklai nuo gripo! Pigu sveika ir gurmaniška! Kaip tik tai, ko mums reikia šiai dienai!
Iš www.anonsas.lt
Receptas ir nuotrauka Reginos Račkauskienės