QUOTE(Guvile @ 2010 05 07, 14:51)
Turiu indelį maskarponės. Galiojimo laikas jau vis garsiau tiksi, reik sunaudoti, ką daryti?? Apart saldumynų
Radau Rimo Valeikio recepta.Pati nebandziau,bet skamba skaniai
Maskarpones sriuba su grybais ir krevetemis
5 zmonems
400-500g saldytu smulkesniu lukstentu kreveciu
2l vandens
1 ziupsnis druskos
4 sviezi lauro lapai (dziovintu deti dvigubai daugiau)
600g svieziu baravyku (ne sezono metu tinka ir saldyti)
0.5l is vakaro isvirto stipraus vistienos sultinio arba 2 kubeliai ekologisko vistienos sultinio
500g maskarpones
svieziu raudoneliu lapeliu papuosti
1.Krevetes suberti i kiaurapuodi ir palikti atitirpti.Puode uzvirti pasudyta vandeni,sumesti lauru lapus.Kai pasklis ju aromatas,sudeti nuvalytus baravykus.Jei naudojami saldyti,ju neatitirpinti.Kiek pavirus,supilti vistienos sultini arba atskirame dubenelyje istirpdytus sultinio kubelius.
2.Baravykams baigus virti,sudeti krevetes.Kai sios apverda,isgriebti visus tirscius.
3.I gilu inda sukresti maskarpone ir sukant plaktuvu ipilti mazdaug du samcius karsto skyscio.Maisant saukstu i puode likusi nuovira atsargiai suleisti maskarpones plakini,gerai išsukti.
4.Sriuba ispilstyti i dubenelius,i kiekviena ideti po kaubureli grybu ir kreveciu
Savo kelyje galim sutikti daug neadekvačių žmonių. Labai linkiu nesigadinti nuotaikos dėl to - tiesiog prisiminkit, kad tuos žmones tokiais pavertė aplinkybės, kurių jie nenugalėjo: alkoholis, narkotikai, stresas, nelaiminga santuoka, nekenčiamas darbas trisdešimt metų, ir t.t.