QUOTE(Guvile @ 2010 01 09, 20:45)
Na, mane irgi sudomino receptas
Agniška :4u:Guvile
Pyragassu vištiena ir skaldytomis grikių kruopomis
Tešla:pora kiaušinių,
vienas šaukštas sviesto,
200g. grietines,
400g.miltų,
Įdaras:
viena stiklinę smulkių grikinių kruopųištrinti su kiaušiniu,išdžiovinti orkaitėje..
Užvirinti 1,5stiklinės vandens ir 2 šaukštus sviesto,supilti kruopas,gerai maišyti,kad nesusidarytų gumuliukų,pavirti 5min.,po to įkišti į orkaitę15min.
Kietai išvirti keturis kiausinius,nulupti,sukapoti,sumaišyti su ataušusia koše.
Pasūdyti ,įberti žalių petražolių,ar krapų,ir virtos vištienos gabaliukų.
Vietoj vištienos galimadėti virtos žuvies be kaulų,dž. išvirtų grybų susmiulkintų.neriebios mėsytės.
Tešlą išminkyti.
Iškočioti du apvalius paplotelius :
Vieną šiek tiek didesnįdėti į sviestu išteptą keptuvę,ant jo sukrėsti įdarą,užkloti mažesniu paplotėliu,užspausti kratus,patepti kiaušiniu,kepti karštoje orkaitėje pusę valandos.
Antras receptukas
Viena stiklinė kruopų,nepilna lėkštė tarkuotų ir truputėlį nusunktų bulvių,
pora svogūnų,
pusė stiklinės,tarkuoto padžiuvusio sūrio arba fermentinio,
pora šaukštų grietinės,
vienas a.š.sviesto,
prieskonių,
morka,
vienas geras šaukštas lašinukų spirgučių
Kruopas pakepinti keptuvėje,užpilti verdančiu vandeniu,kad pabrinktų,
Pakepinti svogūnus,dalį jų sumesti į tarkius.dalį- į grikių kruopas
Įberti lauro lapelių,
Naudojamos keramikinės nedidelės kepimo formelės
Kepimui skirtą indą ištepame sviestu
Įjį įpilti tarkuotas bulves,taip kad kraštai būtų iškilę.
Su stikline padaryti duobutę į kurią galima būtų sukresti lašinukus,pagardintų kruopų
Paviršių užbarstyti tarkuotu sūriu.
Iškepus ir atsargiai išėmusiš formelių kepinius,šiek tiek patepti grietine,papuošti pakepinta morka.
Šį patiekalą galima kepti ir viename inde kepimo,tačiau formelėse megsta vaikai,jiems tai ydomu.
Šaltinis:viskas iš grikių.
Skanaus