Man savaitgalį besimaudant duše toks irgi skausmas užėjo, lyg mėnesinių, toks tempimas ir panašiai, net teko atsisėsti dušo kabinoj, nei vanduo nepadėjo, niekas. tęsėsi gal 15-20 min ir praėjo. tai turbūt prasideda tie paruošiamieji sąrėmiai?
na va, vakar vėl tas skausmas pasikartojo, matyt tikrai čia jau paruošiamieji sąrėmiai...
man taip pat paskutiniu metu uzeina tokie kaip menesiniu skausmai, kurie trunka keleta minuciu.
na kaip man aiskino tikrieji buna reguliarus gali reguliariai trumpeti o paruosiamuju intervalai sokineja. be to saremiu daznuma ir reguliaruma reikia stebeti apie 2 val. nes ir paruosiamieji gali trukti apie valanda ir ilgiau o po to nustoti.....

Per kursus apie gimdymą daug pasakojo kaip atskirti tikrus ir tariamus sąrėmius. Tariami: nereguliarūs, nestiprėjantys, nedažnėjantys, gali praeiti pakeitus padėtį, pagulėjus šiltoje vonioje.
Tikrieji: tarpai tarp sąrėmių trumpėja, skausmas intensyvėja, nepraeina.
Tikrieji: tarpai tarp sąrėmių trumpėja, skausmas intensyvėja, nepraeina.
Man paruošiamieji sąrėmiai tęsėsi apie 3 savaites iki gimdymo
Per tą laiką buvau kelis kartus nuvažiavusi apžiūrai, nes jau jaudintis buvau pradėjusi, taip pačiai, kaip ir daugelis čia rašiusių, bijojau supainioti su tikruoju gimdymu. Kiekvieną vakarą eidama miegoti galvodavau, kad "šiąnakt tai jau tikrai važiuosiu gimdyt...". O ryte atsikeldavau kaip niekur nieko, ir vėl dainelė nuo pradžių...
\Man nepadėjo nei šilta vonia, nei konajako stiklelis, nei vaistukai
Niekas. Tiesiog viskam atėjo savas laikas.
O viskas baigėsi tuo, kad vandenys nubėgo ...

\Man nepadėjo nei šilta vonia, nei konajako stiklelis, nei vaistukai

O viskas baigėsi tuo, kad vandenys nubėgo ...

Didziausias skirtumas tas, kad jie nereguliarus ir nestiprejantys

labukas as db su tais paruosiamaisiais ir kankiniuosi nakti neimanoma miegoti gimfda susitraukineja kas 10- 8 min. ir tas laikas trumpeja o kaklelis neatsidarineja kosmaras kazkosk man su pirmu tikrai taip nebuvo jokiu paruosiamuju iskart staigiai vandenys nubego ir per 7 val pagimdziau
o db su antru jau du kartus gulejau ligonineje ir tik su tais paruosiamaisiais saremiais kancia kosmaras ir tiek

sveikos visos. gal galit pasidalinti patirti apie netikruosius saremius??? jau kelinta diena pilvo apacioje jauciu skausmingus "diegliukus", bet jie atsiranda tik tada kai einu. Tie "diegliukai" yra dazni ir kai uzeina tiesiog norisi susiriesti i kamuoliuka. Ar tai yra saremiai ar kas kita????
Man dvi savaitės iki gimdymo buvo netikrieji sąrėmiai. Jie buvo nereguliarūs, į patį nėštumo galą būdavo momentų kai kartodavosi kas 10 - 5 min, o po valandos vėl kuriam laikui išnykdavo.
Apibūdinti juos sunku, manau kiekviena juos suvokia ir jaučia skirtingai. Man irgi būdavo kažkas panašaus į tavo minėtuosius "diegliukus". Kai užeidavo tas "diegliukas", geriausiu atveju norėdavosi atsisėsti, o blogiausiu (kai "diegliukas" būdavo ypač skaudus) - atsigulti ir susiriesti. Jų metu - visada glostydavau savo pilvuką ir jausdavau, kaip susitraukinėja gimda
Kai tie netikrieji, arba gydytojų dar vadinami - paruošiamieji - sąrėmiai man prasidėjo, aš iš karto nuvykau pas gydytoją, kuri apžiūrėjo ir patvirtino, kad tai kaip sakant "ložnaja trivoga"
Apibūdinti juos sunku, manau kiekviena juos suvokia ir jaučia skirtingai. Man irgi būdavo kažkas panašaus į tavo minėtuosius "diegliukus". Kai užeidavo tas "diegliukas", geriausiu atveju norėdavosi atsisėsti, o blogiausiu (kai "diegliukas" būdavo ypač skaudus) - atsigulti ir susiriesti. Jų metu - visada glostydavau savo pilvuką ir jausdavau, kaip susitraukinėja gimda

Kai tie netikrieji, arba gydytojų dar vadinami - paruošiamieji - sąrėmiai man prasidėjo, aš iš karto nuvykau pas gydytoją, kuri apžiūrėjo ir patvirtino, kad tai kaip sakant "ložnaja trivoga"

QUOTE(trixi @ 2007 09 11, 18:41)
sveikos visos. gal galit pasidalinti patirti apie netikruosius saremius??? jau kelinta diena pilvo apacioje jauciu skausmingus "diegliukus", bet jie atsiranda tik tada kai einu. Tie "diegliukai" yra dazni ir kai uzeina tiesiog norisi susiriesti i kamuoliuka. Ar tai yra saremiai ar kas kita????
Va va ir man tokie jau senokai yra.Tikri diegliai vaikšto per kaklelį,ypač,kai persidirbu arba pavargstu,čia ruošiasi kaklelis gimdymui,o ir kaulus skauda apatinius

Netikrieji saremiai - kitaip paruosiamieji -tai nereguliarus gimdos susitraukimai..
Jie dazniausiai atsiranda likus kelioms savaitems iki gimdymo bet tai ne visoms - ju gali ir nebuti.. Jie gali buti duriancio ar maudziancio pobudzio ir daznai lydimi gimdos sukietejimo (bent jau pas mane). Mano atveju jie nera kazkokie labai skausmingi - o dabar tai jau turbut pripratau ir net neissigastu kai jie prasideda..
svarbiausia teisykle - jie nereguliarus, savaime ar pvz po siltos vonios praeina..
Tikrieji saremiai - jie reguliarus ( kas kazkiek minuciu reguliariais tarpais) ir stiprejantys bei lydimi skausmo..Tada jau reik vaziuoti i ligonine
Jie dazniausiai atsiranda likus kelioms savaitems iki gimdymo bet tai ne visoms - ju gali ir nebuti.. Jie gali buti duriancio ar maudziancio pobudzio ir daznai lydimi gimdos sukietejimo (bent jau pas mane). Mano atveju jie nera kazkokie labai skausmingi - o dabar tai jau turbut pripratau ir net neissigastu kai jie prasideda..
svarbiausia teisykle - jie nereguliarus, savaime ar pvz po siltos vonios praeina..
Tikrieji saremiai - jie reguliarus ( kas kazkiek minuciu reguliariais tarpais) ir stiprejantys bei lydimi skausmo..Tada jau reik vaziuoti i ligonine