Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena

QUOTE(Saule100 @ 2006 06 09, 15:02)
O kontaceptikus aš irgi geriu, geriu Yariną-poveikio migrenai kaip ir nepastebėjau. Tik pirmus 2-3 mėn. pradėjus pakuotę ir baigus ją būdavo migrena.
Nors nežinau dėl ko, jau TREČIĄ dieną skauda galvą.  verysad.gif Einu, įkalsiu Ibuprofeno-man visai padeda smile.gif

Po gimdymo baigus maitinti mažiuką nutariau vėl gert KT, daktarė pasakė, kad nekeisčiau ir vartuočiau tuos, kurios vartojau iki gimdymo, bet pamačius, kad Logest ir Harmonet sudėtis tokia pat, o paskutiniųjų kaina mažesnė, pasirinkau juos. Iš pradžių lyg ir tiko, tačiau, po kurio laiko per tą 7 dienų pertrauką paskaudėdavo galvą, bet kai vėl pradėdavau gert nustodavao, per daug nekreipiau dėmesio, bet dabar šį mėnesį, kaip jau minėjau, nevartoju KT jau savaitę, tai žinokit mano galvelė atsigauna.
Poryt pas daktarus, bet šito gal nesakysiu, tegul ieško priežasties, nes pasakys, aha aišku KT šalutinis poveikis, viso gero. Tegu daro tyrimus gal visai ne tame priežastis.
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2006 06 09, 16:34)
zinok as sitom dienom irgi apdujus vaikstau.. taip smilkinius spaudzia kad rodos sprogs galvele mano... gal cia sakau oras sitaip veikia.. jauciuosi kazkokia suspausta..  doh.gif

Žiūriu visom savaitgalis sunkus buvo aš ir šeštadienį priepuolį apturėjau, tai ryte su vaistais dar spėjau pagaut kol neįsiskaudėjo pravaikščiojau visą dieną kaip trenkta, o vakare jau buvo viskas 8 val vakaro miegot ėjau.... doh.gif schmoll.gif gal čia tikrai nuo oro...
Atsakyti
Po triju dienu migrena man pagaliau baigesi biggrin.gif
Ketvirtadieni vaziavau pas mama mikru, tai verkiau tikraja to zodzio prasme, seniai nebuvau apturejusi tokios ziauraus skausmo. Mama is karto sugirde konjako taurele gera ant tuscio skrandzio ir geros kavos - skausma gerokai gerokai palengvino smile.gif Pabandykit i gala priepuolio isgert 50 g konjako - man kartais tai tikrai padeda, tarkim 1 karta is 3.
Nesuprantu, kaip jus pakenciat tuos tyrimus, malimasi per daktarus, ieskant ir nerandant migremos priezasciu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryza_Lape @ 2006 06 12, 10:28)
Nesuprantu, kaip jus pakenciat tuos tyrimus, malimasi per daktarus, ieskant ir nerandant migremos priezasciu g.gif

O ką daryt tenka 4u.gif Bet kai nueini kartą, kai pasako tai ką tu seniai žinai tai pasižadi daugiau neiti verysad.gif Bet, kai atsibosta kentėt, tai eini ir tikiesi, kad na gal šį kartą ką nors gero pasiūlys doh.gif Ir kiekvieną kartą nusivili schmoll.gif
Atsakyti
na va as po dar vieno egzo...ir kraustausi is proto kaip galva skauda.. visi svest..o as lovon verysad.gif ir taip kaskart..
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2006 06 12, 20:50)
na va as po dar vieno egzo...ir kraustausi is proto kaip galva skauda..  visi svest..o as lovon  verysad.gif ir taip kaskart..

Didelė užuojauta. Mano sūnus šiandien taip pat laikė egzaminą, per karščius parėjo 3 km ir nevalgęs iškūrė į treniruotę(treneris užjudino). Garantija, kad grįš įsiskaudėjusia galva, ruošiu iš anksto leidžiamą analginą.
Atsakyti
Gal kuri bandete skambint tuo nemokamu migrenos tel. numeriu? Man mama vis bruka, bet as kazkaip nesiryztu ax.gif Mastau, kad man ten nieko naujo nepasakys g.gif
Atsakyti
QUOTE(Eaglute @ 2006 06 11, 23:24)
Po gimdymo baigus maitinti mažiuką nutariau vėl gert KT, daktarė pasakė, kad nekeisčiau ir vartuočiau tuos, kurios vartojau iki gimdymo, bet pamačius, kad Logest ir Harmonet sudėtis tokia pat, o paskutiniųjų kaina mažesnė, pasirinkau juos. Iš pradžių lyg ir tiko, tačiau, po kurio laiko per tą 7 dienų pertrauką paskaudėdavo galvą, bet kai vėl pradėdavau gert nustodavao, per daug nekreipiau dėmesio, bet dabar šį mėnesį, kaip jau minėjau, nevartoju KT jau savaitę, tai žinokit mano galvelė atsigauna.
Poryt pas daktarus, bet šito gal nesakysiu, tegul ieško priežasties, nes pasakys, aha aišku KT šalutinis poveikis, viso gero. Tegu daro tyrimus gal visai ne tame priežastis.

As tik del galvos skausmo nutraukiau KT gerti, nes skausmai buvo nepakeliami doh.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Ryza_Lape @ 2006 06 19, 09:50)
Gal kuri bandete skambint tuo nemokamu migrenos tel. numeriu? Man mama vis bruka, bet as kazkaip nesiryztu ax.gif Mastau, kad man ten nieko naujo nepasakys g.gif

As buvau nuejus i ju puslapi, ten uzpildziau anketa, ir ten buvo parasyta, kad su manim susisieks, bet nesulaukiau jokio mailo schmoll.gif schmoll.gif migrena.lt
Atsakyti
g.gif Man migrena gyde akupunktura, ir man padejo jos nejauciau 12 metu, o budavo kad su greitaja isvezdavo... Bet po 12 metu ji vel sugryzo taip ir sake kad tai tik laikina, reikia is naujo ja daryt, nebera ji tokia stipri kaip buvo, bet bajauri, paskutiby syk is darbo parveze, nes nzn ar namus buciau pasiekusi. O ji pas mane su aura, fuii.
Beda kad as Uk ir nzn kur rasti koki gera akupunkturista, va yra kinieciai, gal pas juos nueiti g.gif
O tabletes man padedavo , bet tik jei laiku isgerti spedavau, o jei pavelavai tai psio, viskas atgal verysad.gif
TAIP KAD VEL KIEKVIENA SYK BIJAU PAUOSTYT KAZKA verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lijyte @ 2006 06 19, 21:05)
As tik del galvos skausmo nutraukiau KT gerti, nes skausmai buvo nepakeliami  doh.gif  doh.gif

Praėjo mano galvos skausmas, tikiuosi visam laikui. Jau mėnesį nebegeriu KT, tai kokią savaitę, kaip naujai gimusi, nes jaučiausi, kaip invalidė kokia.
"Juokingiausia", kad lankiausi pas dvi neurologes ir kiekviena nustatė skirtingą diagnozę, bet ne migreną, jau manėm, kad teks ieškot trečio gydytojo, kad patvirtintų bent vieną diagnozę, tačiau galvos nebeskauda, tai kol kas apsiraminsiu ir nepanikuosiu.

Sėkmės visoms kovojant su galvos skausmu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agotas @ 2006 05 15, 11:45)
As tai pastebejau, kad man visada skauda nuo raudono vyno, viena karta isgeriau puse taures, tai po pusvalandziau jau miriua. Dabar niekas man jo neikistu smile.gif

Žinau, kad yra atlikti tyrimai - raudonas vynas ( nebrandintas, jaunas, pigusis, beje ir šampanas taip pat), daugeliui išprovokuoja galvos skausmą.
Atsakyti
Hm... o kaip žinoti, kad tikrai migrena g.gif Aš pas gydytojus nesilankau, bet va galvos skausmas kai užeina sad.gif sad.gif neįmanoma ir ištverti kartais... geriu "Nimesil" arba "Ketanovą" bet ketanovo, kartais prireikia dviejų tablečių verysad.gif Man seniau buvo galvos sutrenkimas, gulėjau ligoninėj, gydytojas nustatė galvos nervo uždegimą ir suleido 2 ampules į galvos kaukolę, suradęs tą nervą unsure.gif Viena tarp plaukų galvos apačioj po pakaušiu, o kitą prie antakio - jausmas tai siaubingas, nes jauti kaip čiurkšlė bėga aplink tavo galvą, o dar jauti ir švirkštą sad.gif

Tai va, net nežinau - negi ir man migrena g.gif unsure.gif Gal galėtumėt labiau apibūdinti? Mane kartais papykina, bet retai, labiau jau kankinuosi su tuo beprotišku skausmu, pabandau atsigulti, o kai atrodo, kad jau praėjo tai toks skausmas keliantis užeina sad.gif ir šiaip, vos staigesnis judesys ir atrodo rėk, šauk, nes vos įmanoma skausmą pakelti. Dar, tiesa, kai gulėjau ligononėj, tai prieš tai jau buvo užėjusi fazė, kad nepadėjo tabletės ir leisdavausi vaistus į raumenį... Tam kartui nuimdavo, o po to ir vėl verysad.gif verysad.gif Dar būna, kad iš skausmo skauda akis, negaliu į šviesą žiūrėt unsure.gif

Būčiau dėkinga jei papasakotumėte išsamiau 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ScarleTa: 21 birželio 2006 - 21:41