Sveikos,
jungiuosi ir aš prie jūsų kenčiančių nuo migrenos skyrelio Po paskutinio apsilankymo pas neurologą, man paskyrė vaistų, kuriuos reik, kiekvieną vakarą gert, kad priepuolį atitolint, tik kad jie pasirodo KT poveikį mažina Ir apskritai, kai pasiskaičiau, tai sergant migrena, KT vartoti išvis nerekomenduoja, tai kaip tada saugotis Nes jei KT mesiu, tai dar kiekviena mėnesį po dozę skausmo turėčiau
Gal kuriai teko susidurt su tokia situacija?
QUOTE(doska @ 2006 06 08, 12:53)
Sveikos,
jungiuosi ir aš prie jūsų kenčiančių nuo migrenos skyrelio Po paskutinio apsilankymo pas neurologą, man paskyrė vaistų, kuriuos reik, kiekvieną vakarą gert, kad priepuolį atitolint, tik kad jie pasirodo KT poveikį mažina Ir apskritai, kai pasiskaičiau, tai sergant migrena, KT vartoti išvis nerekomenduoja, tai kaip tada saugotis Nes jei KT mesiu, tai dar kiekviena mėnesį po dozę skausmo turėčiau
as eidama konsultuotis del KT gydytojai apie migrena sakiau. uztat israse Yarina. siaip tai ir ji ir kiti daktarai sako kad nebutinai KT provokuoja migreninius skausmus. Buna kad kai kurioms netgi slopina, taciau jie gali atsinaujint darant pertraukas. taigi eilini karta kiekviena individualu.
O as saves tai nesuprantu. Nezinau ar tai sutapimas ar ne bet vos pradejus KT pirmus pora menesiu man beveik neskaudejo galvos ir tai buvo kaip stebuklas. Bet veliau grizo ir gerokai su kaupu Bet nezinau ar cia KT poveikis, nes sie pokyciai sutapo dideliais su gyvenimo, mokslo, darbo aplinkos pasikeitimais...
Tai ir aš niekada skirtumo nejaučiau ar geriu KT ar ne man vienodai tie priepuoliai užeidavo Tik kad , kai išrašo vaistus, kad migrenos priepuolius atitolintų, tai jie visi KT poveikį mažina Tai dabar vėl galvok iki kokio lygio jie tą poveikį numažina
O stresas, tai oi koks migrenos draugas, gydytojos pirmas klausimas buvo ar labai pavargstat, o kai pasakai kad dirbi ir dar studijuoji tai iš karto va viena iš migrenos priežasčių......Tai manau, kad tie priepuoliai daugiau nuo gyvenimo pasikeitimų, nei nuo KT
O stresas, tai oi koks migrenos draugas, gydytojos pirmas klausimas buvo ar labai pavargstat, o kai pasakai kad dirbi ir dar studijuoji tai iš karto va viena iš migrenos priežasčių......Tai manau, kad tie priepuoliai daugiau nuo gyvenimo pasikeitimų, nei nuo KT
QUOTE(doska @ 2006 06 08, 13:33)
Tai ir aš niekada skirtumo nejaučiau ar geriu KT ar ne man vienodai tie priepuoliai užeidavo Tik kad , kai išrašo vaistus, kad migrenos priepuolius atitolintų, tai jie visi KT poveikį mažina Tai dabar vėl galvok iki kokio lygio jie tą poveikį numažina
tai kad nevisi.. pvz as geriau beta blokatorius (nepadejo ) tai jie nemalsina Bent jau man taip sake.. O vat tie kur turi antidepresantiniu savybiu - isties malsina. Bet as tokiu nenoriu, ir ne del KT.
tai matai man jau visus silpnesnius išbandė nepadėjo, tai išrašė veikiančius nervų sistemą, kurie būtent spazminius priepolius malšina, juos ir nuo epilepsijos priepuolių išrašinėja.. Nesu aš tokiu gydytojos parinkimu super patenkinta Bet, kad jau vaistai nuo skausmo nebegelbėja
Dar pas reabilitologą eisu, nes anksčiau, kai laužymus ir masažus buvo paskirę, tai daug didesnis poveikis buvo, nei nuo visų vaistų
Dar pas reabilitologą eisu, nes anksčiau, kai laužymus ir masažus buvo paskirę, tai daug didesnis poveikis buvo, nei nuo visų vaistų
QUOTE(doska @ 2006 06 08, 13:48)
tai matai man jau visus silpnesnius išbandė nepadėjo, tai išrašė veikiančius nervų sistemą, kurie būtent spazminius priepolius malšina, juos ir nuo epilepsijos priepuolių išrašinėja.. Nesu aš tokiu gydytojos parinkimu super patenkinta Bet, kad jau vaistai nuo skausmo nebegelbėja
Parasyk kaip seksis
Būtinai parašysiu tik dabar reikia gerą kineziterapeutą Vilniuj susirast, nes bet kam save patikėt nesinori dar sulaužys iš tikrųjų
QUOTE(Ryza_Lape @ 2006 06 08, 11:19)
Pasiguosiu - sedziu darbe su migrena, vakar negavau citramon forte, o paprastas citramonas nepadejo, tai vat plesia puse galvos, dar virusas plius kazkoks, tai bega asaros is kaires akies, bega nosies kaire puse, nes skauda kaire puse galvos. I sviesa negaliu ziuret, i zmogu net akiu pakelt negaliu
Siaubas, laikykis.
QUOTE(doska @ 2006 06 08, 11:53)
Sveikos,
Nežinau kokio pobūdžio mano galvos skausmas, bet šį mėnesį padariau pertrauką ir nebegersiu KT, bet irgi nežinau kokia kitą apsaugos priemonę pasirinkt. Galvą aišku, kaip skaudėjo, taip ir skauda, jokių pokyčių
QUOTE(doska @ 2006 06 08, 13:48)
Išrašinėja tokius vaistus dėl to, kad kartais migreniniais skausmais pasireiškia epileptoidinio židinio aktyvumas smegenyse. Reiktų pasidaryti encefalogramą ir pažiūrėti ar nėra tokio židinio. kad neišsigąstum iš kart pasakau, kad epileptoidinio židinio buvimas tai dar nebūtinai reiškia epilepsiją.
O kontaceptikus aš irgi geriu, geriu Yariną-poveikio migrenai kaip ir nepastebėjau. Tik pirmus 2-3 mėn. pradėjus pakuotę ir baigus ją būdavo migrena.
Nors nežinau dėl ko, jau TREČIĄ dieną skauda galvą. Einu, įkalsiu Ibuprofeno-man visai padeda
Sveikos, norėjau pasidalinti patirtimi. Mano mama ,nuo pat mano gimimo dienos, 29 metus kenčia nuo žvėriškų galvos skausmų; kiek tyrėsi nieko nesimato, taigi....Prisižiūrėjau tuo metu visko, ir saujom geriamo citramono, sedalgino, analgino ir dar dievai žino ko, kad ir tų nuo epilepsijos. Priepuoliai tęsdavosi savaitėm, greitąją kviesdavom, po to numojom ranka, nes ji niekuo nepadėdavo. Ir tik prieš kokius penketą - šešetą metų, kažkas, visai atsitiktinis, pasakė apie Imigrano tabletes... Kaina buvo žiauroka, tabletė - 50 litų, bet po šitiek metų kančių mamai galų gale skausmas praėjo...Iki šiol negaliu atleisti visiems tiems gydytojams, kad nepasakė jog tokių vaistų esama..
O dabar yra ir Zomig tabletes, dar kazkokios purskiamos į nosį, nepamenu pavadinimo . Kainuoja, bet kartais juk esame pasiryžę sumokėti bet kiek:)
Aš tik kartais bijau, kad jeigu mamai iškart po mano gimimo prasidėjo tie priepuoliai, ar tik nebus taip ir man pagimdžius
O dabar yra ir Zomig tabletes, dar kazkokios purskiamos į nosį, nepamenu pavadinimo . Kainuoja, bet kartais juk esame pasiryžę sumokėti bet kiek:)
Aš tik kartais bijau, kad jeigu mamai iškart po mano gimimo prasidėjo tie priepuoliai, ar tik nebus taip ir man pagimdžius
QUOTE(Saule100 @ 2006 06 09, 16:02)
O kontaceptikus aš irgi geriu, geriu Yariną-poveikio migrenai kaip ir nepastebėjau. Tik pirmus 2-3 mėn. pradėjus pakuotę ir baigus ją būdavo migrena.
Nors nežinau dėl ko, jau TREČIĄ dieną skauda galvą. Einu, įkalsiu Ibuprofeno-man visai padeda
zinok as sitom dienom irgi apdujus vaikstau.. taip smilkinius spaudzia kad rodos sprogs galvele mano... gal cia sakau oras sitaip veikia.. jauciuosi kazkokia suspausta..
QUOTE(garbane @ 2006 06 09, 16:34)
zinok as sitom dienom irgi apdujus vaikstau.. taip smilkinius spaudzia kad rodos sprogs galvele mano... gal cia sakau oras sitaip veikia.. jauciuosi kazkokia suspausta..
Ko gero oras veikia ar kokie magnetiniai laukai netinkami migrenininkėms
laikykimės