neskaiciau visos temos. bet ir as sia " dovanele" turiu.
visi baisiausi priepuoliai- su aura- pykinimais nuo kvapu, sviesos ar garso buvo paumeje, kai vartojau KT ir trukdavo kelias dienas.jokie brangus vaistai nepadejo. gelbejo paprastas preparatas, deja, kuriuo jau LT neprekiauja.
sias turiu nemazai pazistamu, su sia problema, tai mums visoms skirtingi vaistai padedavo. ir gydytojai sako, kad reikia atsirinkti.
noreciau parekomenduoti gydyma delemis, nes po keliu kursu viena kolege atsikrate tu kamuojamu skausmu.
siaip dar gerai kaskart magnio pavartoti ir B1 vitamino.
QUOTE(inc @ 2006 02 28, 18:08)
kai užeidavo skausmas, aš išsitepdavau skaudančias vietas "Diclac 5% geliu". Geriausia pradėt teptis vos pajutus skausmus, tada lengviau nustoja. Dėl šitų skausmų aš porą kartų buvau pas masažistę. Net nežinau, kas man labiau padėjo masažistė, dantistas ar tai, kad aš labai galvą per šalčius saugoju. Nusipirkau labai šiltą skrybėlaitę
o tau sirdi skaudedavo nuo uzdegimo ir pulsas kakle ar musdavo?o diclac tabletes gerdavai?nuo ko jos nuo uzdegimo?QUOTE(pandutė @ 2006 03 01, 11:17)
o tau sirdi skaudedavo nuo uzdegimo ir pulsas kakle ar musdavo?o diclac tabletes gerdavai?nuo ko jos nuo uzdegimo?
Diclac tabletes aš gėriau ir kiek žinau jos yra būtent nuo tokių nervų uždegimų.
Šiaip kai yra nervo uždegimas širdelės ir kaklo neskauda, bet kiek pamenu, tai tau irgi kaip man skydliaukės hipofunkcija:) ar aš klystu?
QUOTE(inc @ 2006 03 01, 11:55)
Diclac tabletes aš gėriau ir kiek žinau jos yra būtent nuo tokių nervų uždegimų.
Šiaip kai yra nervo uždegimas širdelės ir kaklo neskauda, bet kiek pamenu, tai tau irgi kaip man skydliaukės hipofunkcija:) ar aš klystu?
joyra kazkokia skydliauke bet as ejau tikrintis tai man sake kad skydliauke nepadidejus ir ne nuo jos sirdi skauda.sako nuo uzdegimo?nu nesuprantu ir pulsas pakiles bet ir ne nuo uzdegimo?tai nuo ko tada?Šiaip kai yra nervo uždegimas širdelės ir kaklo neskauda, bet kiek pamenu, tai tau irgi kaip man skydliaukės hipofunkcija:) ar aš klystu?
QUOTE(pandutė @ 2006 03 01, 12:34)
joyra kazkokia skydliauke bet as ejau tikrintis tai man sake kad skydliauke nepadidejus ir ne nuo jos sirdi skauda.sako nuo uzdegimo?nu nesuprantu ir pulsas pakiles bet ir ne nuo uzdegimo?tai nuo ko tada?
širdelę man nuo skydliaukės nuolat paskauda. kartais permušinėja, kartais spaudžia...
o kai nervo uždegimas būna, tai skauda tose vietose, kur tas nervukas praeina, ten net prisiliest nesinori nuo to kaip ten jautru
o tą nervo uždegimo skausmą, tai aš "žaliu" vadinu, nes toks šlykštus ir pykinantis jis būna, kad brrr
beje, man kartais ta senoji "žvaigždutė" padėdavo.
QUOTE(inc @ 2006 03 01, 13:22)
širdelę man nuo skydliaukės nuolat paskauda. kartais permušinėja, kartais spaudžia...
o kai nervo uždegimas būna, tai skauda tose vietose, kur tas nervukas praeina, ten net prisiliest nesinori nuo to kaip ten jautru
o tą nervo uždegimo skausmą, tai aš "žaliu" vadinu, nes toks šlykštus ir pykinantis jis būna, kad brrr
o gal man ne nervu uzdegimas o gal nervas koks uzspaustas,kaip tau tiksliai ka skaudedavo?man nepadeda jokie tepalai man istisai spaudzia kaire galvos puse,kairi kakla atrodo kaip uspaustas jis.kairi peti visa skauda net ranka aptirpsta sirdi spaudzia kazkaip bloga rytais buna pulsas musa,kairi antaki kazkaip spaudzia skauda smakra kairej pusej nu vienu zodziu invalide.o tau ar taip skauda?o kai nervo uždegimas būna, tai skauda tose vietose, kur tas nervukas praeina, ten net prisiliest nesinori nuo to kaip ten jautru
QUOTE(pandutė @ 2006 03 01, 13:40)
o gal man ne nervu uzdegimas o gal nervas koks uzspaustas,kaip tau tiksliai ka skaudedavo?man nepadeda jokie tepalai man istisai spaudzia kaire galvos puse,kairi kakla atrodo kaip uspaustas jis.kairi peti visa skauda net ranka aptirpsta sirdi spaudzia kazkaip bloga rytais buna pulsas musa,kairi antaki kazkaip spaudzia skauda smakra kairej pusej nu vienu zodziu invalide.o tau ar taip skauda?
kai nervo uždegimas skauda tas vietas kur nervas eina. man visada kartodavosi kairėj galvos pusėj esantys trišakio ir dvišakio nervo uždegimai. pagrindinis skiriamasis požymis nuo tarkim migrenos, kad kai pasidaro uždegimas, tai skausamas trunka apie pora savaičių intensyviai, o kai uždegimo nėra, tai būtinai išgėrus alkoholio ar sušalus galvą pradedi jausti skausmą tose nervo vietose. dar vienas požymis pagal ką gali atskirti, tai kad kai jau užeina stiprus uždegimas, tas skausmas nei stiprėja nei silpnėja-skauda žvėriškai ir basta. neturi įtakos nei galvos sukiojimas, nei šviesa, nei garsas, nei kvapai kaip kad užėjus migrenos skausmui.
dėl širdies ir pulso...gal tau nuo to baisinio skausmo taip, ar nuo vaistų, o gal nuo nervinimosi, kad vis dar skauda ir nepraeina?
aš kažkur turėjau savo masažistės duotą masažiuką ir šitam negalavimui, bet reiktų gerai paieškot
QUOTE(pandutė @ 2006 03 01, 13:40)
o gal man ne nervu uzdegimas o gal nervas koks uzspaustas,kaip tau tiksliai ka skaudedavo?man nepadeda jokie tepalai man istisai spaudzia kaire galvos puse,kairi kakla atrodo kaip uspaustas jis.kairi peti visa skauda net ranka aptirpsta sirdi spaudzia kazkaip bloga rytais buna pulsas musa,kairi antaki kazkaip spaudzia skauda smakra kairej pusej nu vienu zodziu invalide.o tau ar taip skauda?
radau rusišką paaiškinimą...
Заболевание может возникнуть в результате простуды, различных инфекционных заболеваний, гайморита, синусита, болезней зубов и т. д. Оно характеризуется приступообразными острыми болями, которые появляются при чихании, движениях шеи и головы, жевании. Боли могут распространяться от одной ветви тройничного нерва к двум другим ветвям, могут выходить за границы зоны иннервации.
studentavimo laikais ir mane kankino migrena.Sako,kad ji neisgydoma,bet as radau kazkokioj senoj knygoj liaudiska recepta,pabandziau ir ja atsikraciau.Aisku, tam reikia kantrybes ir valios. Du menesius rytais,pusvalandi pries valgi,isgerti po puse stiklines kraujazoliu nuoviro. Jis ziauriai neskanus,bet gerti verta. Be to,zinokit,kad kaklo osteochondroze sukelia lygiai tokius pat simptomus kaip ir migrena.Tad pirmiausia reiketu pasidaryti kaklo srities rentgeno nuotrauka,ypac,jei dirbat su kompiuteriu. Gal uzteks masazo ir galvos skausmai pasitrauks.
QUOTE, ar darei kaklo rentgeno nuotrauka kada nors? Tavo simptomai tai 1:1,kokie buvo man pries 10 metu,kai pradejau dirbti kompu. Visi tepalai,vaistai suveikia labai trumpam. Kai padare rentgeno nuotrauka,tai nustate I laipsnio kaklo osteochondroze. Gydytis reikia masazu,manualine terapija ir sportu.
QUOTE(inc @ 2006 03 01, 17:24)
radau rusišką paaiškinimą...
Заболевание может возникнуть в результате простуды, различных инфекционных заболеваний, гайморита, синусита, болезней зубов и т. д. Оно характеризуется приступообразными острыми болями, которые появляются при чихании, движениях шеи и головы, жевании. Боли могут распространяться от одной ветви тройничного нерва к двум другим ветвям, могут выходить за границы зоны иннервации.
vertimas:)...
susirgimas gali pasireikšti peršalus, užpuolus infekcijai, kažkokiam geimoritui(nežinau kas tai), sinusitui, eant dantų ligoms. Pasireiškia priepuolinais aštriais skausmais, kurie labiausiai jaučiasi čiaudėjant, sukiojant galvą ir kaklą, kramtant. Skausmai gali plisti nuo trišakio iki dvišakio nervo...
akupresūros knygutėje radau dar šį tą...
"Trišakio nervo neuralgija(skausmas dėl nervo pakenkimo). Tai pjaunantis ar į elektros srovės poveikį panašus skausmas, dėl kurio parausta oda(man lyg nerausdavo), juntamas kaštis, teka ašaros ar stipriai prakaituojama. Nervą gali pakenkti ir medžiagų apykaitos sutrikimai, infekcijos, prie nervo esantis tumoras (auglys), sinusitas, dantų ligos. skausmai atsiranda kalbant, kramtant, liečiant veidą ar veikiant šalčiui.