Įkraunama...
Įkraunama...

Investicijų klubas

Patikslinsiu:

III pakopoj pensijų fondų reikia mokėtis pačiam, II - mokama iš sodrai sumokamų pinigų mirksiukas.gif

Sutinku : brokeriams ir agentams nerūpi, rinkitės finansų konsultantą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiuardese @ 2012 12 12, 12:27)
Patikslinsiu:

III pakopoj pensijų fondų reikia mokėtis pačiam, II - mokama iš sodrai sumokamų pinigų  mirksiukas.gif

Sutinku : brokeriams ir agentams nerūpi, rinkitės finansų konsultantą  mirksiukas.gif

Pagrįskite; kodėl jau finansų konsultantui turėtų rūpėti kaip išsaugoti svetimus pinigus.
Atsakyti
Kuo labiau patenkintas klientas, tuo daugiau yra rekomenduojamas plius reputacija ir dažniausiai yra skaičiuojamas atlygis nuo kliento pinigų kiekio procentais, kuo žmogui uždarbis didesnis, tuo daugiau turi klientas, tuo didesnis ir komisas ax.gif Tačiau tokių įmonių, kurie turi profesionalius konsultantus, nėra daug. Dažniausiai tai agentai, kuriems iš tikro nerūpi verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiuardese: 12 gruodžio 2012 - 12:06
Sveiki!

Sunku rasti žodžių, kai iš tikrųjų turi ką pasakyti sakė Remarkas smile.gif. Turbūt pirmiausia, tai atsiprašau, kad kuriu atskirą temą. Tiesiog nekilo ranka spaust "atsakyti" temoje uždarbis internete. Manau, kad šis dalykas turi susilaukti didesnio dėmesio.

INTRO

Antra, turbūt būtų kultūringa prisistatyti. Esu Edvinas, studentauju, studijuoju 4 kurse, inžineriją, nekaunietiškas kaunietis. Neatradęs savo vėžių, tačiau išbandęs nemažai dalykų, nuo vaikystės teko lankyti dainavimą, gitarą, aikido, krepšinį, truputį keliaut, vos vos programuot, pokeris, forex.
Nuo 11klasės mane kankina šiurpas dėl ateities. Kaip čia reiks ką veikt. Paprastas darbas - kartais įvardijimas kaip vergija. Verslumas? Neturiu nei savybių, nei mokė mus to universitete. Bet ką aš turiu? savybę taupyti. Ir štai per darbą pas tėvus, senelių pridovanotus ir pan. užkauptus pinigus sukakus 18m. atsirado galimybė investuoti.
Išrašuose radau, kad vos mėnesis po 18 gimtadienio investavau į SEB fondą, kuris gali uždirbti tiek iš kritimo, tiek iš kilimo. Tai buvo 2008 žiema - pati gūdi krizė (jau nebedaaug iki dugno), visi pridėję į kelnes. Kaip po to paaiškėjo, būtų buvę teisinga rinktis pačius rizikingiausius instrumentus. O tą fondą po metų ar pusantrų teko priduot praktiškai ant nulio. Ne ilgai trukus kojas mirkiau jau NASDAQ OMX Baltic biržoj, kurioj esu iki šios dienos.
Mąsčiau jau kelinti metai: būtų idealu, tiesiog investuoti ir gauti dividendus. Būti verslo savininku, bet nesivelti į valdymą, sprendimų priėmimą. Ir rodos 2012 rudenį radau ko ieškojau.

KAS TAS UINVEST?

UINVEST
(Skydelio nepavyko įkelti. Svaigsta supermama kažką apie gif plėtinius, nors skydelis jpg formate...Nuoroda - referalinė, jei nepageidaujate, prašau, google Jūsų paslaugoms)

Tai naujiena investavimo pasaulyje. Angliškai vadinas "crowd funding" platforma. Tai vieta, kur susitinka verslai, kuriems reikia paramos plėtrai ir investuotojai, tokie kaip aš. Kompanija oficialiai registruota nuo 2007m., bet realiai atsivėrė investuotojams nuo 2009m. (jei nesuklydau). Tai legali Ukrainos kompanija registruota JAV. Dauguma pirmųjų projektų (verslų) buvo vietiniai - t.y. iš Ukrainos, tačiau kuo toliau, tuo labiau Uinvest atranda pasaulinės rinkos ir šiandien yra projektų iš Tailando, Malaizijos, Ugandos ir kitų egzotiškų valstybių.

KAIP VISKAS VEIKIA vol.1

Verslai pasirašydami sutartis su Uinvest yra pridedami sutartam laikotarpiui (vadinamam investavimo periodui (paprastai 1-4 metai)). Akcijos yra išplatinamos vadinamo market maker (INCA) - pradine kaina. Ir kiekvienas projektas turi fiksuotus mėnesinius dividendus. Kai akcijos išperkamos investuotojų (Uinvest vartotojų) ji pradeda plaukioti priklausomai nuo pasiūlos ir paklausos. Bet paprastai ji nusistovi ties 10-15% ROI (return over investment) mėnesinės grąžos kaina. Akcijas galima pirkti ir parduoti 24/7.

Uinvest yra tik 2 mokesčiai:
1. dividendams - 10% nuo gaunamų dividendų
2. parduodant akcijas - 1USD + 1%.

KAIP VISKAS VEIKIA vol.2

1. padarote depozitą
2. įsigyjate akcijų
3. nuo kito mėnesio kas mėnesį gaunate fiksuotus dividendus.
4. prasideda strategija:
4.1. galima perpardavinėti akcijas ir uždirbti iš kainos pokyčio.
4.2. kaupti pinigus Uinvest sąskaitoje
4.3. kas mėnesį nusiiminėti dividendus
4.4 reinvestuoti - iš gautų dividendų pirkti naujas akcijas ir auginti mėnesinę grąžą.

DEPOSIT/WITHDRAW (ĮNAŠAI/IŠĖMIMAS)

Tiesiogiai Uinvest dirba tik su LR (LibertyReserve) mokėjimų procesoriumi. Išmokos atliekamos kaip laikrodis - iki 48h, įnašai pasiekia Uinvest sąskaita taip pat per 48h. Nors aš kai dariau tris, pinigai įkrito tą pačią sekundę.

Tačiau yra puiki finansinių partnerių sistema, kuri leidžia tarpininkaujant žmonėms padaryti išėmimą/įnašą per įvairiausius mokėjimo procesorius tokius kaip PayPal, Payza, EgoPay, Neteller, Skrill ir kitus.

ASMENINĖ PATIRTIS

Uinvest investuoju nuo 2012 rudens. Konkrečiau - Spalio. Jokių nusiskundimų, apart keletą kartų buvo serverio perkrovos, kai pasirodė akcijos su dideliu ROI ir visi puolė pardavinėti turimas ir pirkti naujas. Investavau 740USD į naujai pasirodžiusias alaus daryklos akcijas. (išėjo viena). Jos mėnesiniai dividendai - 137 USD. (-10% mokestis, tad faktiškai 123,3 USD kas mėnesį). Po mėnesio tą pačią dieną gavęs dividendus, paprašiau išmokos, norėdamas įsitikinti išmokų sistema. Viskas čiki. O tuomet dariau antrą depozitą, kuris buvo virš tūkstančio USD. Antrą išmoką paėmiau žiemą. Visus kitus dividendus reinvestavau norėdamas pasiekti 500 USD faktinę mėnesinę grąžą.

Šiai dienai - esu nuėmęs 4 išmokas, o po 2-3 mėnesių planuoju pilnai atsiimti investuotus pinigus ir palikti užsuktą ratą (nemenką).

Prieš investuojant, ir Uinvest dalyvavimo metu teko nemažai skaitinėtis ir domėtis. Tad resursais tikrai pasidalinsiu, nepergyvenkite.

IŠ VIDAUS

http://img713.images...tofprojects.jpg
*Teko išimti visus paveiksliukus, kitaip neleido kurti temos.*
Nupaveikslavau Jums dalį projektų esančių Uinvest sąraše. Jau vėlu, bet mano tikslas prieš einant miegoti paleisti šią temą į pasaulį.

Galite pastebėti, vidutinė grąžą mėnesinė sudaro apie 13 procentų. Natūralus klausimas: KAS ČIA PER NESĄMONĖ?!

ĮTARTINAI, KĄ ČIA ĮTARTINAI, NESĄMONINGAI DIDELĖ GRĄŽA. KODĖL?

Oj kiek kartų mes su geru draugu kalbėjome apie tai. Kodėl, o kodėl? Ar čia paprasta piramidė, ir viskas byrės, kai baigsis nauji vartotojai? O gal pinigai gaminami kitaip? Kur paslaptis? Kodėl verslai neina per bankus, juk pas juos gauti paskolą būtų lengviau ir nereiktų Uinvest atiduoti ~200% per metus.

Čia priartėjome prie resursas #1. Ne per seniausiai pačių Uinvest sukurptas puikus straipsnis. Kas tingi, ar sunkiau skaityti angliškai (primenu google translate puikiai verčia anglų-rusų, jei ką) keliais sakiniais perteiksiu pagrindinę mintį.

Į Uinvest kreipiasi verslininkai iš besivystančių šalių (Emerging Markets), kuriose biurokraitinis aparatas yra labai sudėtingas ir gauti paskolą yra beveik neįmanoma. Pigi darbo jėga, eksporto į vakarus (vakarietiškomis kainomis) galimybė sudaro sąlygas gauti atominį pelną, tačiau viskas ko trūksta yra investuotojas. Tokiems verslams, kurių ekonominė aplinka yra itin atšiauri vienintelė išeitis - sutikti su milžiniškomis palūkanomis.

(Vistiek rekomenduoju perskaityti orginalą, pasakojau savais žodžiais, užmesdamas akį į straipsnį.)

KAIP PRADĖTI?

REGISTRACIJA. Kaip jau minėjau - tai referalinė nuoroda. Jei nepageidaujate mano pagalbos, galite Uinvest rasti ir google.

Rekomenduoju užsiregistruoti, o tuomet pažiūrėti kaip viskas veikia iš vidaus. Galėsite matyti akcijų sąrašą. Visą meniu. Vos užsukus į puslapį apačioje Jus pasitiks pokalbių langai. Dauguma - sukurti vartotojų ir mums neaktualūs, tačiau visuomet yra ADMIN HELP ir UINVEST CHAT pokalbių langai, kuriuose praktiškai visada sulauksite pagalbos. O tuomet domėtis. Skaityti čia. Skaityti mano pateiktus gale resursus, bendrą google. Nėra faktinių blogų atsiliepimų. Tiek galiu pasakyti dabar 2013.04.12.

Oj dar daug ką galima pasakyti... Bandysiu glaudžiau, akys merkias.

KODĖL JUMS TAI RAŠAU?

1. pinigai (simbolinis komisinis nuo investuotos sumos)
2. altruizmas (jei jis įmanoma, kad sektų po pirmojo..??) - turime skype chatą, kuriame yra 16 Lietuvos investotojų. Seniausias jų - jau apie 2 metus Uinvest. Man tiesiog graudu žiūrėt, kad toks resursas lieka neišnaudotas.
3. Skatinti bendrą lietuvių ekonominį išprusimą, netgi per tokias alternatyvias priemones.

RIZIKA

Buvo mąstyta tiek prieš, tiek jau įdėjus pinigus ilgai ir nuobodžiai apie rizikos faktorių.

Pirma rizika, yra tai, kad visa tai yra piaras ir tiesiog pastatyta ant oro. Uinvest nupiešia paveikslus, parašo kainas iš oro ir neaišku kokiais būdais, bet vis dar moka pinigus. Kai viskas baigsis tiesiog nebeatsidarys tinklapis ir labanakt.

Ši rizika mano viduj jau pakankamai nuraminta. JAV šią vasarą bus tarptautinė Uinvest konferencija, Uinvest dalyvavo parodose, veikia operatyviai, o ne per seniausiai paaiškino žmoniškai, kodėl moka tokius pinigus.

Antra rizika yra reali, bet nukenksminama Uinvest. Visi projektai prieš pasirašant sutartis yra itin analizuojami, tačiau yra tokių rizikų, kurios gali atsirasti netgi dėl netikėčiausių priežasčių (žr. resursas #1). Tokiu atveju naujienose paskelbiama, kad vyks akcijų supirkimas ir investuotojai turi tiek ir tiek laiko parduoti savo akcijas, o projektas bus šalinamas iš sąrašo. Tai yra realu ir vyksta. Tame pačiame straipsnyje minima, kad tokių atvejų būna apie 5%.

RESURSAI

Resursas #2 - tai mano paties blogas. Uinvest, bei kitų projektų tema. Svarbi pastaba: blogas apleistas nuo 2013 vasario.

Resursas #3 - puiki analizė ir bandymas įrodyti, kad Uinvest - oras. Apačioje - nuoroda į oficialų Uinvest atsakyma.

Resursas #4 - Ydingas bandymas skaičiuoti, kad Uinvest realus.

Resursas #5 - google. Jūsų galutinis įrankis.

UŽDARYMO ŽODIS

+/- pasakiau viską ką norėjau, dėkou už dėmesį.
1. Tikiuosi tema niekur nedings, kai kitą kartą prisijungsiu.
2. Tikiuos ji susilauks dėmesio, kritikos, atsiliepimų. Gal jau dabar kažkas šiame forume investuoja čia?
3. Dar aibė dalykų turėtų būti paklausta prieš priimant sprendimą investuoti, tad mielai lauksiu klausimų tiek temoje, tiek asmenine žinute, tiek el. paštu: secondaryforyomajo@gmail.com
4. (added) Vos ne pamiršau. Gal ką domina išmokų įrodymai... smile.gif http://imageshack.us...estismokos.jpg/
*Teko išimti visus paveiksliukus, kitaip neleido kurti temos.*

P.S. niekad neinvestuok pinigų, kuriuos bijai prarasti. Labanakt.
Atsakyti
Uinvest yra HYIP ir tai ilgiausiai veikiantis iš visų kažkada egzistavusių HYIP tinklapių. Deja, pelno norma abejonių nepalieka - nėra legalaus verslo net ir besivystančiose rinkose, kuris dividendus mokėtų kas mėnesį. Vien dėl teisinių ypatumų - sprendimas mokėti ar nemokėti dividendus priimamas, kai įvertinami įmonės finansinių metų rezultatai. Taigi jūsų atveju dividendai mokami iš naujai pritrauktų referalų įnašų. Kiek tai tęsis, nežinia, bet linkiu sėkmingai atsiimti visus investuotus pinigus, kuriuos sąžiningai sutaupėte 4u.gif
Atsakyti
Labas mamos ir planuojančios jomis būti,

nežinau, ar beveikia šita tema, bet nenorėjau naujos kurti (esu visiška naujokė čia), tai jei ne čia atsiradau, perkelkit kur nors kitur, ar numeskit kokią nuorodą, - nueisiu kalbėtis ten, kur reikia.

Dalykas toks, kad yra "atliekamų" pinigėliu, ir galvoje vis sukasi mintis investuoti. Bandžiau traders.lt forumą, bet jie man ten labai sudėtingai viską aiškina (nesupykit, jei kas irgi ten būnat), o man reikia paprasto pradžiamokslio ir normalių patarimų smile.gif

Kaip investuojat? Nuo ko pradėjot? Kaip manot, kiek proc. yra normalu uždirbti pradedančiajam ivestuotojui?

Atsakyti
QUOTE(fantosmama @ 2014 07 16, 10:17)
Labas mamos ir planuojančios jomis būti,

nežinau, ar beveikia šita tema, bet nenorėjau naujos kurti (esu visiška naujokė čia), tai jei ne čia atsiradau, perkelkit kur nors kitur, ar numeskit kokią nuorodą, - nueisiu kalbėtis ten, kur reikia.

Dalykas toks, kad yra "atliekamų" pinigėliu, ir galvoje vis sukasi mintis investuoti. Bandžiau traders.lt forumą, bet jie man ten labai sudėtingai viską aiškina (nesupykit, jei kas irgi ten būnat), o man reikia paprasto pradžiamokslio ir normalių patarimų smile.gif

Kaip investuojat? Nuo ko pradėjot? Kaip manot, kiek proc. yra normalu uždirbti pradedančiajam ivestuotojui?

Sveika.
Užsiregistravusi ir aš ten. Tačiau daugiau gal skaitau tenais ir atsirenku kas man reikalinga, priimtina ir apie ką aš suprantu. Ten daugiau vyriškas kolektyvas ir jie ignoruoja moteris, o ypač naujokes.
Visų pirma jums reikia truputį pačiai žinoti kokią riziką jūs galite prisiimti. Kiek procentų tikitės uždirbti ir kiek laiko pati galite tam skirti laiko.
Atsakyti
QUOTE(Minutėlė @ 2014 07 16, 10:26)
Sveika.
  Užsiregistravusi ir aš ten. Tačiau daugiau gal skaitau tenais ir atsirenku kas man reikalinga, priimtina ir apie ką aš suprantu. Ten daugiau vyriškas kolektyvas ir jie ignoruoja moteris, o ypač naujokes.
  Visų pirma jums reikia truputį pačiai žinoti kokią riziką jūs galite prisiimti. Kiek procentų tikitės uždirbti ir kiek laiko pati galite tam skirti laiko.

Aha, paignoruoja kiek: kalba tik tai, kas jiems įdomu, ne į visus klausimus atsako.

Gal labai naiviai noriu, bet, bent kol įsivažiuosiu ir pradėsiu gerai suvokti viską, norėčiau kaip įmanoma mažesnės rizikos, ta prasme, kad jei tarkim investuoju 20.000 Lt, tai išskaidyti investicijas taip, kad tarkime po metų vis tiek būtų pelnas, bent šioks toks, tik ar čia tokiu atveju nereikės po 100 Lt skaidyt... Pelno bent 10 proc. norėčiau, bet čia tikriausiai irgi svajuko dramblionės...

O kokia Jūsų investavimo patirtis?
Atsakyti
QUOTE(fantosmama @ 2014 07 16, 14:05)
Aha, paignoruoja kiek: kalba tik tai, kas jiems įdomu, ne į visus klausimus atsako.

Gal labai naiviai noriu, bet, bent kol įsivažiuosiu ir pradėsiu gerai suvokti viską, norėčiau kaip įmanoma mažesnės rizikos, ta prasme, kad jei tarkim investuoju 20.000 Lt, tai išskaidyti investicijas taip, kad tarkime po metų vis tiek būtų pelnas, bent šioks toks, tik ar čia tokiu atveju nereikės po 100 Lt skaidyt... Pelno bent 10 proc. norėčiau, bet čia tikriausiai irgi svajuko dramblionės...

O kokia Jūsų investavimo patirtis?

Na be rizikos tokį pelną gauti ir aš norėčiau. Nors manau kad daugelis norėtų. O šiaip rizika visada yra kai kalbama apie investavimą.
Galite bandyti pirkti dividendines akcijas. Vidutinis pelningumas gali būti apie 6-7 proc. ( pvz. TEO).
Galite pirkti obligacijas. Bet ten juokingas pelnas gaunasi. Tačiau rizika mažesnė.
Galite užsiimti prekyba Forex rinkoje. Tačiau čia jau rizika didelė. Bet pelno galima gauti tikrai daugiau nei dabartinė jūsų drambliuko svajonė smile.gif . Pasirinkus tinkamą valiutų porą galima iš swap'o uždirbti.
Taip kad jums pačiai spresti. Tik nepradėkite su visa šita suma savo investavimo. Galite pradėti nuo mažos sumos ir mokintis. Kai jau suprasite kad išmanote apie investavimą, tada jau galima pagalvoti ir apie didesnės sumos investavimą.
Mano patirtis yra apie 7 metus. mirksiukas.gif
Atsakyti
o gal jūs kažką girdėjot apie investavimą į paskolas (savy.lt)? Niekas apie tai nekalba, o aš ir pati visai netyčiom išgooglinau. Bandžiau skaityti pas juos forumą, bet ten niekas nesako, kad investavo ir kad viskas gerai. Labai noriu rasti informacijos daugiau apie juos. Nes ten skamba labai paprastai viskas, toks jausmas, kad nereikia nieko daryt ir gauni normalias palūkanas. Gal ką žinot?
Atsakyti
QUOTE(fantosmama @ 2014 07 17, 09:19)
o gal jūs kažką girdėjot apie investavimą į paskolas (savy.lt)? Niekas apie tai nekalba, o aš ir pati visai netyčiom išgooglinau. Bandžiau skaityti pas juos forumą, bet ten niekas nesako, kad investavo ir kad viskas gerai. Labai noriu rasti informacijos daugiau apie juos. Nes ten skamba labai paprastai viskas, toks jausmas, kad nereikia nieko daryt ir gauni normalias palūkanas. Gal ką žinot?

Truputį pažiūrėjau tą puslapį, bet su tokiu investavimo būdu nesusidūriau. Yra panašaus ,,investavimo'' puslapių užsienio šalyse ir rusijoje. Tačiau jie išmoka geriausiu atveju pirmą išmoką ir viskas.
O ir įkurta jinai nesenai. Neįsivaizduoju kaip galima nešti tokiems pinigus.
Atsakyti
QUOTE(Minutėlė @ 2014 07 17, 08:43)
Truputį pažiūrėjau tą puslapį, bet su tokiu investavimo būdu nesusidūriau. Yra panašaus ,,investavimo'' puslapių užsienio šalyse ir rusijoje. Tačiau jie išmoka geriausiu atveju pirmą išmoką ir viskas.
  O ir įkurta jinai nesenai. Neįsivaizduoju kaip galima nešti tokiems pinigus.

Bet čia, kiek suprantu, yra tos greitosios paskolos. Tai jų poreikis gi yra, gal net didelis, tai turėtų jie pelningai veikti. Nelabai susidūriau su paskolomis, bet, kiek teko girdėti, dabar įstatymai liepia tikrinti visus, kurie nori gauti paskolą, tai gal grąžina.. Reikia pasiskaitinėt daugiau apie grąžinimo procentą, nes turėtų pagal tai ir rizika matytis ir koks ten tas procentas pelno iš tikrųjų gali gautis... Dar ten forume pakamantinėsiu smile.gif
Atsakyti