O i fondus investuoja kas nors?? KA renkates siuo metu ?? Kodel ??
QUOTE(fasion149 @ 2011 09 15, 12:08)
O i fondus investuoja kas nors?? KA renkates siuo metu ?? Kodel ??
Ruošiuosi. Mąstau apie farmacijos ir Šiaurės šalių rinkas. Vyras parašys įgaliojimą ir iškarto. Bet kas per nesamonė su tais įgaliojimais Dar vyrui aiškintis, kam naudoju SAVO santaupas
Kodėl fondai? Pasižiūrėjau, kad kritimas siekia 2008 metų lygį, vadinasi, laikas naudotis proga. Ar aš klystu?
Esu ne mėgėjas, o studijuoju ekonomiką ir tikrai domiuosi investavimu. Todėl nuoširdžiai patariu jei turit atliekamų pinigų, geriau juos investuokite į save, o kaip, jūs tai žinote geriausiai
Nes visi fondai, paremti jūsų kapitalo ir rizikos veikimo principu, didžiąją dalį pelno jos pasiima sau...
Taigi, jei nežinote kur investuoti šimto tūkstančio litų penkeriems metams, tada mažiausiai rizikinga būtų juos investuoti į akcijas (į kurias, aš nepatarinėsiu), kitu atveju siūlau remtis pirmu variantu ir išvykti atostogų į Tailandą
Nes visi fondai, paremti jūsų kapitalo ir rizikos veikimo principu, didžiąją dalį pelno jos pasiima sau...
Taigi, jei nežinote kur investuoti šimto tūkstančio litų penkeriems metams, tada mažiausiai rizikinga būtų juos investuoti į akcijas (į kurias, aš nepatarinėsiu), kitu atveju siūlau remtis pirmu variantu ir išvykti atostogų į Tailandą
QUOTE(EmilisM @ 2011 09 22, 11:57)
Esu ne mėgėjas, o studijuoju ekonomiką ir tikrai domiuosi investavimu. Todėl nuoširdžiai patariu jei turit atliekamų pinigų, geriau juos investuokite į save, o kaip, jūs tai žinote geriausiai
Investuoti i akcijas reikia ne siek tiek o gerokai ismanyti apie investavima. Akcijos tikrai gali buti daug rizikingesne investicija uz bet koki fonda. O kad pelno dali pasiima fondo valdytojas - tai juk visikai normalu. Susimoki uz tai kad pats nesugebi susiformuoti ir valdyti portfelio.
MAn labai idomu ka siuo metu daro turintys investicini gyvybes draudima - kokius fondus renkates.
Papildyta:
QUOTE(Jurgitak @ 2011 09 22, 09:56)
Ruošiuosi. Mąstau apie farmacijos ir Šiaurės šalių rinkas. Vyras parašys įgaliojimą ir iškarto. Bet kas per nesamonė su tais įgaliojimais Dar vyrui aiškintis, kam naudoju SAVO santaupas
Kodėl fondai? Pasižiūrėjau, kad kritimas siekia 2008 metų lygį, vadinasi, laikas naudotis proga. Ar aš klystu?
ar palankus metas - sunku pasakyti. Jus pabandykite paprognozuoti akip issispres pasauline skolu krize - as tada bandysiu prognozuoti apie progos palankuma.
MAn nesitiki kad jau dugnas visu kritimu. Nors laaaabai noreciau kad jau butu dugnas dugnas dugnas
QUOTE(fasion149 @ 2011 10 04, 18:21)
MAn labai idomu ka siuo metu daro turintys investicini gyvybes draudima - kokius fondus renkates.
Papildyta:
ar palankus metas - sunku pasakyti. Jus pabandykite paprognozuoti akip issispres pasauline skolu krize - as tada bandysiu prognozuoti apie progos palankuma.
MAn nesitiki kad jau dugnas visu kritimu. Nors laaaabai noreciau kad jau butu dugnas dugnas dugnas
Papildyta:
Man irgi įdomu. Norėčiau įdėti papildomą įmoką tiek, kiek duoda pajamų lengvatos metų gale. Bet ar tikrai dugnas ir kur dėti??? Taip ir blaškausi... 2008 buvo tas pats, pamąsčiau, pasvarsčiau ir ... pabijojau.
Pagyvenus, o bent pamoka uz 2008m ishmokai?ka reikejo/nereikejo daryt?jei jau vedi analogijas. Ar cia paskui po kazkiek metu rashysi '2011m blashkiausi ir nieko nedariau'
QUOTE(whitey @ 2011 10 09, 10:15)
Pagyvenus, o bent pamoka uz 2008m ishmokai?ka reikejo/nereikejo daryt?jei jau vedi analogijas. Ar cia paskui po kazkiek metu rashysi '2011m blashkiausi ir nieko nedariau'
Išmokau jau senokai pamoką - skubos darbą velniai gaudo. Analogijų nevedu, nes neturiu laiko rimtai užsiimti ta sritimi rimtai. Nes be bendrų tendencijų rinkoje, ten yra dar rimti ribojimai fondų pasirinkimo, keitimo ir pinigų išėmimo. Bet jei kas surašo savus pastebėjimus - peržiūriu.
Cia jau priklauso kiek ta pamoka kainavo,jei 50-75% portfelio vertes,tada jau galima gana neblogai isisavinti tokia pamoka
Na, del nuostolio, tai tik pats kaltas gali but. Juk tokiais atvejais yra nemazai ivairiu strategiju
QUOTE(Lacoste2 @ 2011 10 09, 11:50)
Cia jau priklauso kiek ta pamoka kainavo,jei 50-75% portfelio vertes,tada jau galima gana neblogai isisavinti tokia pamoka
Kaip jau minėjau, investicinis gyvybės draudimas be investavimo specifikos turi dar papildomai ribojimus įvairius. O patirties šioje srityje gana mažai (kiek bandžiau forumuose užklausti, neatsako niekas netgi į elementariausius klausimus). Kur apsidraudus telefonu nekonsultuoja normaliai, atsako tik į elementarius klausimus, o dėl viso kito siūlo registruotis konsultacijai pas savo vadybininką. Todėl kol neturiu normaliai laiko išsiaiškinti rūpimus klausimus, įmoku minimumą". Nuo to minimumo galėčiau sau leisti "sumokėti" 50-75 proc. Bet net ir tiek nemoku, kažkaip pasirinkti fondai vidurkyje yra "ant nulio". Gal todėl taip prastai mokausi
QUOTE(whitey @ 2011 10 09, 18:54)
Na, del nuostolio, tai tik pats kaltas gali but. Juk tokiais atvejais yra nemazai ivairiu strategiju
Aha, galite paskaitinėti investicinio gyvybės draudimo temas - pagrindinė siūloma "strategija" yra nutraukti sutartį
O kaip del krypciu keitimo? Del mokestiniu lengvatu, ineshus pinigus metu pabaigoj, ishsiemus po keliu dienu kitais metais?
Bendrai ziurint, teisingu 'kur investuot?' atsakymu niekas neturi. Gali nebent tendencijas nuspet. Bet cia vel loterija, nes kryptys megsta kaitaliotis, gali nesuspet, ir pora geru investiciju virsunese, gali stambiai sumazinti kapitala. Tada tik belieka ishlaukt kitos kilimo bangos, nefiksuosi gi nuostolio
Bendrai ziurint, teisingu 'kur investuot?' atsakymu niekas neturi. Gali nebent tendencijas nuspet. Bet cia vel loterija, nes kryptys megsta kaitaliotis, gali nesuspet, ir pora geru investiciju virsunese, gali stambiai sumazinti kapitala. Tada tik belieka ishlaukt kitos kilimo bangos, nefiksuosi gi nuostolio
QUOTE(whitey @ 2011 10 10, 09:45)
O kaip del krypciu keitimo? Del mokestiniu lengvatu, ineshus pinigus metu pabaigoj, ishsiemus po keliu dienu kitais metais?
Krypčių keitimas galimas, bet yra ribojimų priklausomai nuo sutarties. Pas mane kartą per metus galima keisit nemokamai, po to yra mokestis. nemokamas keitimas galioja tik ateities įmokoms. Viskas, kas sumokėta anskčiau, lieka senajam fonde.
Leidžiamas keitimas, parduodant esamo fondo vienetus ir perkant kito fondo vienetus. Šitas visada mokamas. Informacija apie fondo vienteų kaimą pateikiama ar tik ne poros dienų senumo. Bankas priima tik "prašymą" pardavimu ir pirkimui, įgyvendina per 5 d.d. (o tiksliau, artimiausiu galimu laiku, jei nepavyks - neįgyvendins).
Papildomų įmokų išėmimas galimas parašius prašymą (elektroniniu būdu tokių prašymų nepriima, reikia vežti į banką). Per kiek laiko įgyvendins - neaišku. Kaip bus elgiamasi, jei esi pasinaudojusi pajamų lengvata - neaišku. Klausimą dėl to esu uždavusi poroje forumų ir draudimui elektroniniu būdu. Forumuose atsakymo negavau, iš draudimo gavau atsakymą "registruotis konsultacijai".
Be visų kitų bent jau mano draudime didžioji dalis fondų yra JAV doleriais, tai prie visko prisideda dar ir valiutos rizika. Žodžiu, prieš dedant ten didesnes sumas dar yra ką nuveikti.