Įkraunama...
Įkraunama...

Investicijų klubas

gaila kad dazniausiai buna "postfactum"...bet kaip ir sakiau-is klaidu mokomes smile.gif Dabar laukiam kada eisim kai kuriu "langu" uzdarinet ax.gif
Atsakyti
QUOTE(whitey @ 2011 04 01, 01:06)
Na, o kaip jums sekas? negi nieks jau taip neinvestuojat????

Invetuojam, investuojam. Tik dabar toks laikas, kad "visciukus rudeni" skaiciuojam. gi balandis ir geguze - dividendu dalinomo laikas. Tai ziurim, ka turim. O turim visai neblogai . Siemet ir Daimleris dosnus, ir WBD (rusu gerimu kompanija, ja dabar perpirko Pepsi), ir t.t. ax.gif

Nepatynk, ka Apple ir Google su kainomis trupcioja vietoje. Cia as komentuoju is savo investicinio laikotarpio poziurio.
QUOTE(*ElGuna @ 2011 04 02, 11:25)
metams negaliu, nes zinau, kad po pusmecio prireiks pinigeliu

Na, kad investuojant, spekuliuojant akcijomis, tau nebutina laikyti metus. Gali kelias dienas, ar menesius. Ta banko donsiai siuloma 2%palukana/metams, gali akcijose per kelias dienas, savaites ar menesius uzdirbti. g.gif
QUOTE(Minutėlė @ 2011 04 04, 11:54)
Jeigu ir nesikoreguos pradedantysis pirks kurią akciją? Ogi kuri labai gražiai žaliuos bent dvi sesijas iš eilės.

Taigi niekas neverecia laikyti trecia sesija. Cia pat, dar I. ar II. sesijoje gali parduoti, tskant, paspekuliuot. Kur prabliemos? mirksiukas.gif
QUOTE(saulyte33 @ 2011 04 28, 15:55)
-Gal žinote kas gali atliktų paskaičiavimus preliminarius sakykim po 30metų kokią pensiją gaučiau iš Sodros , kad galėtų palyginti tą, ką gausiu iš pensijų fondų, įvertinus netektąją dALĮ IŠ sODROS.

-Na bėda kad neįmanoma rasti žmonių aktyviai besidominčių savo pensijų rezultatais. schmoll.gif Mano žiniomis dauguma plaukia pasroviui, kas bus - tas bus.

-Manyciau, kad pati Sodra turetu tureti kazkokia skaiciuokle, kur zmones gali pasiskaiciuoti. Dar buna, kad draudimo kompanijos (gyvybes draudimas, invalidumo draudimas), pensiju fondai turi panasias skaiciuokles, kuomet vilioja zmones i savo pinkles. Tai nueik "ant durniaus" ir jie tau greitai paskaiciuos, kokia tau "nauda" is pensijos fondo ar gyvybes draudimo ir ka tau duos Sodra. Tik apsimesk, kad nori atsidaryti pensijini fonda, ar gyvybes draudima ir paprasyk, kad tau paskaiciuotu abu variantus. Tuomet turesi gal kiek ir iskreipta vaizda, bet sioki toki apie savo ateiti draugaudama su Sodra. smile.gif

-Is mano patirties, tai tie pensiju rezultatai tokie gan stagnuojantys. Ten per daug nepriziuresi. Svarbu tik sekti vvalstybes mokesciu politika ir suziureti, kad keiciantis visokiems potvarkiams, tie pensiju fondo brokeriai taves negasdintu visokiais naujais 'valstybes nutarimais" ir tu a la privalai ateiti ir pasirasyti pakeista sutarties pataisa. Cia ju tirukai, nes kiekviena pataisa, dazniausia buna tu paciu pensiju fondu naudai. O tu kaip pasirasiusi pirmini pensiju fondo ar draudimo polisos varianta neprivalai sutikti su ju naujomis pataisomis, nes tai jau is pagrindu nauja sutartis, daznaii klientui ne i nauda.

As turiu dviejose skirtingose valstybese pensiju fondus. Europines salies pensijini fonda atsidariau "ant durniaus", kai buvau 25metu,ir man dar tu visu pensijiniu fondu uzkaboriu ir politiku nesuprantant, pasirasiau naiviai ta pensiju fonda. 20-ciai metu praejus ir 100x pasikeitus tos valstybes politikams bei ekonominei ir teisinei invesstavimo bazei, reguliavimams, atrodo, kad kip akla vista, islosiau. Mano pensijos ismokejimas pagal mano galiojancia sutarti , bus neapmokestinamas. Yahoo! Nors ir kiek man kartu vis tie pensiju fondo brokeriai skambino ir makaronus kabino, kad privalau pasirasyti naujai sutarti, siunciau jos velniop. Atrodo, isejo i nauda.
Antra pensijini fonda turiu JAV, bet kaip rasiau, ji isigyjau vien del mokesciu privalumo, nes turiu savo "fabrikeli" ir esu savarankiskai dirbanti motera, o ne darbdaviui.

Tai va, prirasiau visa "paklode". Nezinau, ar kam tai pagelbes. Funds ne man, jei mastyti apie pensija. Man patynk valdyti savo finansine situacija paciai.

Tai mano nuomone, be akciju, galima investuoti i NT ar i versla, kuriame nebutina buti aktyviu dalyviu, bet savrbu, kad zinotum a) gauni is tos imones pelno palukanas, cool.gif bet kada savo dali gali parduoti pilnai ar dalimis.

Tokie mano pamastymai apie "aktyvias" investicijas ax.gif

Atsakyti
QUOTE(dainele @ 2011 05 10, 06:06)
Taigi niekas neverecia laikyti trecia sesija. Cia pat, dar I. ar II. sesijoje gali parduoti, tskant, paspekuliuot. Kur prabliemosmirksiukas.gif

čia matai moteriškė nieko nenutuokianti apie akcijas. Todėl nemanau kad ji taip gerai ir naudingai suspekuliuos akcijomis. Netgi tuos du proc. metinių nepataikius į bangą sunku bus uždirbti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dainele @ 2011 05 10, 05:06)
Invetuojam, investuojam. Tik dabar toks laikas, kad "visciukus rudeni" skaiciuojam. gi balandis ir geguze - dividendu dalinomo laikas. Tai ziurim, ka turim. O turim visai neblogai . Siemet ir Daimleris dosnus, ir WBD (rusu gerimu kompanija, ja dabar perpirko Pepsi), ir t.t.  ax.gif

Nepatynk, ka Apple ir Google su kainomis trupcioja vietoje. Cia as komentuoju is savo investicinio laikotarpio poziurio.

Na, kad investuojant, spekuliuojant akcijomis, tau nebutina laikyti metus. Gali kelias dienas, ar menesius. Ta banko donsiai siuloma 2%palukana/metams, gali akcijose per kelias dienas, savaites ar menesius uzdirbti.  g.gif

Taigi niekas neverecia laikyti trecia sesija. Cia pat, dar I. ar II. sesijoje gali parduoti, tskant, paspekuliuot. Kur prabliemosmirksiukas.gif

-Manyciau, kad pati Sodra turetu tureti kazkokia skaiciuokle, kur zmones gali pasiskaiciuoti. Dar buna, kad draudimo kompanijos (gyvybes draudimas, invalidumo draudimas), pensiju fondai turi panasias skaiciuokles, kuomet vilioja zmones i savo pinkles. Tai nueik "ant durniaus" ir jie tau greitai paskaiciuos, kokia tau "nauda" is pensijos fondo ar gyvybes draudimo ir ka tau duos Sodra. Tik apsimesk, kad nori atsidaryti pensijini fonda, ar gyvybes draudima ir paprasyk, kad tau paskaiciuotu abu variantus. Tuomet turesi gal kiek ir iskreipta vaizda, bet sioki toki apie savo ateiti draugaudama su Sodra.  smile.gif

-Is mano patirties, tai tie pensiju rezultatai tokie gan stagnuojantys. Ten per daug nepriziuresi. Svarbu tik sekti vvalstybes mokesciu politika ir suziureti, kad keiciantis visokiems potvarkiams, tie pensiju fondo brokeriai taves negasdintu visokiais naujais 'valstybes nutarimais" ir tu a la privalai ateiti ir pasirasyti pakeista sutarties pataisa. Cia ju tirukai, nes kiekviena pataisa, dazniausia buna tu paciu pensiju fondu naudai. O tu kaip pasirasiusi pirmini pensiju fondo ar draudimo polisos varianta neprivalai sutikti su ju naujomis pataisomis, nes tai jau is pagrindu nauja sutartis, daznaii klientui  ne i nauda.

As turiu dviejose skirtingose valstybese pensiju fondus. Europines salies pensijini fonda atsidariau "ant durniaus", kai buvau 25metu,ir man dar tu visu pensijiniu fondu uzkaboriu ir politiku nesuprantant, pasirasiau naiviai ta pensiju fonda. 20-ciai metu praejus ir 100x pasikeitus tos valstybes politikams bei ekonominei ir teisinei invesstavimo bazei, reguliavimams, atrodo, kad kip akla vista, islosiau. Mano pensijos ismokejimas pagal mano galiojancia sutarti , bus neapmokestinamas. Yahoo! Nors ir kiek man kartu vis tie pensiju fondo brokeriai skambino ir makaronus kabino, kad privalau pasirasyti naujai sutarti, siunciau jos velniop. Atrodo, isejo i nauda.
Antra pensijini fonda turiu JAV, bet kaip rasiau, ji isigyjau vien del mokesciu privalumo, nes turiu savo "fabrikeli" ir esu savarankiskai dirbanti motera, o ne darbdaviui.

Tai va, prirasiau visa "paklode". Nezinau, ar kam tai pagelbes. Funds ne man, jei mastyti apie pensija. Man patynk valdyti savo finansine situacija paciai.

Tai mano nuomone, be akciju, galima investuoti i NT ar i versla, kuriame nebutina buti aktyviu dalyviu, bet  savrbu, kad zinotum a) gauni is tos imones pelno palukanas, cool.gif bet kada savo dali gali parduoti pilnai ar dalimis.

Tokie mano pamastymai apie "aktyvias" investicijas  ax.gif

Daug kas tiesa,deja visa si "paklode" tinka diskusijai tarp jau patyrusiu,ar bent tapr jau "kojas apsilusiu" investuotoju-shpykuliu",pradedanciajam cia ne i tema smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lacoste2: 10 gegužės 2011 - 16:34
QUOTE(Minutėlė @ 2011 05 10, 13:14)
čia matai moteriškė nieko nenutuokianti apie akcijas. Todėl nemanau kad ji taip gerai ir naudingai suspekuliuos akcijomis. Netgi tuos du proc. metinių nepataikius į bangą sunku bus uždirbti. mirksiukas.gif

kazkada juk vis tiek galima/norisi/ reikia pradeti. Manyciau, pagal esama akciju birzos nuotaika, kada meskos valdo, o buliukai tokie neapsisprende, pats laikas akciju birzos praktiniam pradziamoksliui, kadani P/L marza labaijau maza. wink.gif
QUOTE(Lacoste2 @ 2011 05 10, 16:33)
Daug kas tiesa,deja visa si "paklode" tinka diskusijai tarp jau patyrusiu,ar bent tapr jau "kojas apsilusiu" investuotoju-shpykuliu",pradedanciajam cia ne i tema smile.gif

kazkada visi buvome, ar busime pradedantys. As irgi ne nuo pat gimimo akciju birzoje zongliravau schmoll.gif Tad manau, pasidalinimas patirtimi tinka tiek pradedanciajam, tiek pazengusiam. wink.gif

Dabar jauciuosi labai svarbi. Laiskai su kvietimais i metinius akcininku susirinkimus visame pasauly, plusta i mano pasto dezute. biggrin.gif

Tai vakar gavau toki laiska, kuris mane isvis "ant sakiu" pakylejo new_russian.gif Atrodo, kad nedaug musu akcininku beliko, kurie turime WBD akcijas ir Pepsi Cola issiuntinejo laiskus, prasydami apsispresti su ju akciju kainos pasiulymu. Tai jauciuosi visa labai svarbi ir jau apsisprendusi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dainele: 10 gegužės 2011 - 17:58
QUOTE(dainele @ 2011 05 10, 17:54)
kazkada juk vis tiek galima/norisi/ reikia pradeti. Manyciau, pagal esama akciju birzos nuotaika, kada meskos valdo, o buliukai tokie neapsisprende, pats laikas akciju birzos praktiniam pradziamoksliui, kadani P/L marza labaijau maza. wink.gif

kazkada visi buvome, ar busime pradedantys. As irgi ne nuo pat gimimo akciju birzoje zongliravau  schmoll.gif  Tad manau, pasidalinimas patirtimi tinka tiek pradedanciajam, tiek pazengusiam. wink.gif
Dabar jauciuosi labai svarbi. Laiskai su kvietimais i metinius akcininku susirinkimus visame pasauly, plusta i mano pasto dezute.  biggrin.gif

Tai vakar gavau toki laiska, kuris mane isvis "ant sakiu" pakylejo ;rusas:  Atrodo, kad nedaug musu akcininku beliko, kurie turime WBD akcijas ir Pepsi Cola issiuntinejo laiskus, prasydami apsispresti su ju akciju kainos pasiulymu. Tai jauciuosi visa labai svarbi ir jau apsisprendusi  biggrin.gif

Sutinku,tik kad pradedanciajam nesusidarytu ispudis,kad jei akcija dvi sesijas 'zaliuoja",ja jau galima "jamt",o po 1-2dienu stumt su 5% pelnu(ypac dabar,kai baltikas neria zemyn).Beje,baltike prekiauji?
Atsakyti
QUOTE(Lacoste2 @ 2011 05 10, 17:57)
Beje,baltike prekiauji?

Matai, as irgi ne viska zinau. Nezinau, kas yra "baltikas",tik galiu numanyt biggrin.gif

As prekiauju NYSE, SIX Exchange
Atsakyti
QUOTE(dainele @ 2011 05 10, 19:04)
Matai, as irgi ne viska zinau. Nezinau, kas yra "baltikas",tik galiu numanyt biggrin.gif

As prekiauju NYSE, SIX Exchange

Kadangi nežinai kas ,yra ,,baltikas", tai nežinai kokia ten prekyba. ten tikrai dabar sunku ir tuos du procentėlius uždirbti lotuliukas.gif
Su kokiu brokeriu ,,draugauji"?
Atsakyti
"baltike" dabar "peiliu gaudymas" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Minutėlė @ 2011 05 10, 20:05)
Kadangi nežinai kas ,yra ,,baltikas", tai nežinai kokia ten prekyba. ten tikrai dabar sunku ir tuos du procentėlius uždirbti lotuliukas.gif
  Su kokiu brokeriu ,,draugauji"?

QUOTE(Lacoste2 @ 2011 05 10, 21:21)
"baltike" dabar "peiliu gaudymas"

Na štai tau boba ir Devintinės doh.gif Aš vis rašydama akcijų biržą, automatiškai prieš akis matau neaprėriamus vandenis NYSE rinkoje ax.gif Čia tuos 2% per gera darbo diena, yra kaip "odin ras pliunut". Na, jei rinka nekokia, tai palauki savaite ar menesiuka ir tuos procentus, net ir budamas neprofesionalas ar pradedantysis - susigraibysi. Ypač jei yra resusrų užsipirkti kokia 10 Apple. GOOG, GS, BIDU ar kt. akicijas, kurios per viena sesija lengvai apverčia tuos du procentus. Dažnai būna, kad ir daugiau.
Va su tokiais McDonaldais ar Walmartais, KO, a la klasika, jau reiketu ilgiau palaukti Bet jie istoriskai garantuoja stabilų kilimą ar bent jau per kritimus - stagnuoja rolleyes.gif

Tai tada man "baltike" būtų nuobodybė: nėra kur savo mElEjuonais pasišvaistyti bigsmile.gif

Dirbu su IB platforma TWS. Kelis puslapius atgal buvau davus ju nuoroda. Taip pat rasiau, kad pradejau su www.Scottrade.com Man sitie labai patiko: lengva ir suprantama platforma ir brokeriai labai malonus pagelbeti, jei nezinai ko nors arba nesusigaudai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dainele: 10 gegužės 2011 - 22:41
matant toki optimizma,nori nenori persasi isvada,kad arteja ir ten "kryptis-pietus"... biggrin.gif
Atsakyti
Jei ten bus pietus, pas mus bus tas pats x2 doh.gif
Atsakyti