Įkraunama...
Įkraunama...

Investicijų klubas

QUOTE(whitey @ 2011 04 30, 14:13)
thumbup.gif  drinks_cheers.gif

ash kaip tik i tuos 'lodorius' ir tinku

Nu bet pats savimi ir rūpiniesi, kaupi.
Atsakyti
Gi matosi, kaip kupiuros 'sukas' biggrin.gif nors ir tos pacios lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(whitey @ 2011 04 30, 14:30)
Gi matosi, kaip kupiuros 'sukas' biggrin.gif  nors ir tos pacios lotuliukas.gif

Nu aš jau anksčiau rašiau, kad tu jas vis vartai. Bet žiūriu kelinta diena o jos nesibaigia lotuliukas.gif .
Pasidalink, kaip taupai savo pensijai. Ir kiek žadi(planuoji) sutaupyti? Gal kokią įdėją turi gerą?
Atsakyti
Na, bendrai tik taupymu uzsiimu- investaves i akcijas, atliekamus pinigus vietoj 'suku'. Pazistamiems patariu geriau imti dividendines akcijas, nei laikyt indelius banke. Nors akcijos verte ir kris po divu ishmokejimo, bet per metus gali grizt i ta pacia kaina, o pajamingumas 5-7proc. kaip budavo anksciau-indeli dedi, o palukanos gauni ishkart bigsmile.gif
O shiaip galvoju savo versliuka pradet. kiek gi galima mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(whitey @ 2011 04 30, 14:39)
Na, bendrai tik taupymu uzsiimu- investaves i akcijas, atliekamus pinigus vietoj 'suku'. Pazistamiems patariu geriau imti dividendines akcijas, nei laikyt indelius banke. Nors akcijos verte ir kris po divu ishmokejimo, bet per metus gali grizt i ta pacia kaina, o pajamingumas 5-7proc. kaip budavo anksciau-indeli dedi, o palukanos gauni ishkart bigsmile.gif
O shiaip galvoju savo versliuka pradet. kiek gi galima mirksiukas.gif

Čia aš supratau ,,atliekamus vietoje suku", tai vėl į akcijas? Aš taip pat truputį su akcijom užsiimu. Bet prie to pačio sudariau vieną kaupiamąjį indėlį( tik gaila kad per vėlai) ir nusprendžiau ten dėti tam tikrą sumą per mėn. Šita suma neturi jaustis.
Dalį tai pat norėčiau turėti dividentinių akcijų. Bet kol kas planuoju prieš dividentus jas parduoti.
Jei ne paslaptis: kiek metų? Nes įdomu kokio amžiaus žmogus taip planuoja.
Atsakyti
37m 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Minutėlė @ 2011 04 30, 12:56)
O jūs garantuota kad neužsileks konrečiai jūsų fondas? Ir tada kas?
O jei sodra užsilenks, vistiek valstybė bet kokiu atveju mokės daugiau ar mažiau pensijos. Man nesvarbu ar tai sodra vadinsis ar tai dar koks ,,bobučių ir diedukų fondelis". Nu nežinau nė vienos valstybės kurioje dirbęs žmogus negautu pensijos. Nebent visiškas ,,lodorius''.
  O toliau, kaip ir minėjau , pačiam reikia domėtis ir rūpintis savo pensija. Niekas geriau už jus nepasirūpins.

Pensijiniuose fonduose kaupiamos lesos prie bendroviu turto nesiskaiciuoja, tai faktas, taigi jei bendrove uzsilenks, lesos pereis i kazkuria kita, kuri perims valdyma. Esu visiskai rami del to. Tai ne mano sumastyta, paskaitykite daugiau istatymus ir info apie fondus.
O del sodros...patylesiu. Neveltui net sodros darbuotojai renkasi privacius. Zinau ne viena ir ne eilini sodros darbuotoja.
Atsakyti
QUOTE(whitey @ 2011 04 30, 16:59)

Tai tada panašus amžius. Tik įdomu kaip pats tikiesi sukaupti ir paskui gyventi iš tų pinigų.Ar gyventi iš iš to ką uždirbs pensijoje jūsų pinigai. Šiaip įdomu. Nes manau kad reikėtų kad tie pinigai stabilius procentus (ar dividendus) uždirbtu. Nes kitaip jie maau oi kaip greit ištirptų lotuliukas.gif
QUOTE(Dominyyka @ 2011 04 30, 17:45)
Pensijiniuose fonduose kaupiamos lesos prie bendroviu turto nesiskaiciuoja, tai faktas, taigi jei bendrove uzsilenks, lesos pereis i kazkuria kita, kuri perims valdyma. Esu visiskai rami del to. Tai ne mano sumastyta, paskaitykite daugiau istatymus ir info apie fondus.
O del sodros...patylesiu. Neveltui net sodros darbuotojai renkasi privacius. Zinau ne viena ir ne eilini sodros darbuotoja.

Įstatymus aš žinau. Tik perims tą ką uždirbo su jūsų pinigais. O kuris punktas įstatymo ar fondo juos įpareigoja nepraganyti(neprainvestuoti) jūsų pinigų. Parodykite. Gal tada ir aš susigundysiu rinktis dar ir privatų fondą.
O dėl sodros darbuotojų. Nemanau kad eilinis ar kiek aukštesnis darbuotojas žino tą ko nežinome ir nenumanome mes. O kad jie eina į kitus fondus, tai čia jau buvo pasidarbavę fondų agentai. Ir pudrinę žmonėms smegenis. Todėl kvailesni ir patikėjo. O kas iš to išėjo. Pažiūrėkite, kodėl tada žmonės nori įstatymo kad leistų laisvai išeiti iš fondo. Ir kodėl fondai taip nenori paleisti žmonių schmoll.gif .
O jūs kokiam fondui atstovaujat?
Atsakyti
Butent. ketinu ish investuotu pinigu ir gyventi. gal dar busimas verslas papildomai generuos. Taip sakant, akcininkas sau, verslas sau, o pelnas-man bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dominyyka @ 2011 04 30, 09:20)
Beje, as tik uz privacius. Sodra uzsilenks iki musu pensiju, jaunimas masiskai bega kitur, kas cia dirbs uz tokias algas.

Tik duokdie kad būtų, ką dirbti. O jau dirbančių atvažiuos iš kur nors.

Kadangi mes gyvenam "pereinamu laikorapiu" ir turim išlaikyti ir esamus pensininkus, niekas mūsų nuo sodrinių mokesčių neatleis. O iš tų "ašarėlių", kurias tai duoda į pensijų fondus, tai nuima nieko neprikaupsi.

Tai jei pradedantys dirbti nori kaupti privačiai, gal jiems ir verta surizikuoti. Kai jau trečdalis ar daugiau darbinio kelio nueita, manau dalinti sodrai ir privačiam fondui beviltiškas reikalas. Kad sodra žlugs rizika labai nedidelė. Bet nereikia tikėtis iš jos tokio lygio pajamų, kad užtektų normaliams pragyvenimui. Skaičiuoji, kad iš sodros gausi "socialinę pašalpą", o jau viskam papaildomai rūpiniesi ir kaupi pats, kad ir tuose pačiuose fonduose ar tiesiogiai akcijose.

Beja, asmeninis kaupimas turi ir kitą didelį pliusą prieš visokius pensijų fondus - sukaupi ne tik lėšas, bet ir patirtį. Kadangi gyvenam labai nepastoviam pasaulyje, nėra garantijų kad viskas neims ir neapsivers aukštyn kojom jau į pensiją išėjus. O tada įgyta patirtis labai pravers.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2011 04 30, 20:15)
Tik duokdie kad būtų, ką dirbti. O jau dirbančių atvažiuos iš kur nors.

Tai jei pradedantys dirbti nori kaupti privačiai, gal jiems ir verta surizikuoti. Kai jau trečdalis ar daugiau darbinio kelio nueita, manau dalinti sodrai ir privačiam fondui beviltiškas reikalas. Kad sodra žlugs rizika labai nedidelė. Bet nereikia tikėtis iš jos tokio lygio pajamų, kad užtektų normaliams pragyvenimui. Skaičiuoji, kad iš sodros gausi "socialinę pašalpą", o jau viskam papaildomai rūpiniesi ir kaupi pats, kad ir tuose pačiuose fonduose ar tiesiogiai akcijose.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
pagyvenus, net nera ka ir bepridurt
Atsakyti