Įkraunama...
Įkraunama...

Investicijų klubas

o tai cia jau buvo ne turgaus shneka?! tas pats. esme ta,kad nieko I ateiti nenuprognozuosi. gal fondas uzsilenks, gal sodra. tad kiekvienas galvoja savo galva
Atsakyti
QUOTE(whitey @ 2011 04 29, 11:43)
o tai cia jau buvo ne turgaus shneka?! tas pats. esme ta,kad nieko I ateiti nenuprognozuosi. gal fondas uzsilenks, gal sodra. tad kiekvienas galvoja savo galva

Dabartinės Sodros prognozės tikrai nieko gera nežada. schmoll.gif Taigi bet būtų įdomu sužinot, kokiu procentu atims pensijos dalį iš Sodros, jei esame pasirašę sutartį su pensijų fondu... g.gif Visgi kažkur turėtų būti tokia informacija. Sakykime statistiniam lietuviui, pastoviai uždirbančiam tuos 1500 lt į rankas ir taip iki pensijos. Tai įdomu g.gif kokio dydžio ta pensija prisikaups fonduose, lyginant su prarastąja dalimi iš Sodros g.gif
O dėl Vakarų, tai mus dar toli iki jų. Vokietijoje yra tokių seniukų pensininkų, kurių pensija sieka 10000 eurų, deja dabartiniai Vokietijos pensininkai tikisi sulaukti tik 1000 eurų pensijos. Taigi, kas išsivysčiusiose šalyse yra normalu- tai ten ir gali kažkiek pasitikėti. O Lietuvoje visada turi bet kokia reforma- šnipštu pasibaigti. Nes korupcija, neskaidrumas ir pan. Ech ką ir kalbėt. doh.gif
Atsakyti
reiketu pabandyt pakalbint sodra, bet ir ji atsakys pagal esama padeti, be garantiju
Atsakyti
QUOTE(whitey @ 2011 04 29, 12:41)
reiketu pabandyt pakalbint sodra, bet ir ji atsakys pagal esama padeti, be garantiju

Ko gero jūs esate visiškai teisus (-i) mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte33: 29 balandžio 2011 - 10:53
Prognozuojama pensija galima pasiziureti prisijungus prie elektrines sodros sistemos - cia kiekvienam individualiai. Bet kas idomiausia, kad ta pensija man, jau dabar yra mazesne negu, kad as sumoku mokesciu sodrai nuo savo darbo vietos ( imu sodros mokecius kuriuos isskaiciuoja is mano atlyginimo ant popieriaus+tuos mokescius kuriuos sumoka darbdavys). Mano nuomone pensiju fondas geras vien delto, kad sukauptus pinigelius galima paveldeti. Kuri pensiju fonda pasirinkti - jums spresti, bet blogiausia tuose fonduose yra tai, kad jie gauna savo dali nepriklausomai nuo rezultatu.
O siaip tiketis geros pensijos is Sodros senatveje - beviltiska. Geriau jau dabar pasikliauti savimi ir kazkiek atsideti.
Atsakyti
visishkai sutinku mirksiukas.gif
Atsakyti
Bet man įdomu, kurį laiką tas pensijų fondas yra įsipareigojas mokėti pensiją.
Kiek aš žinau, tai yra tam tikra suma(priauginta + surinkta), kurią gali atiduoti iš karto sulaukus pensijinio amžiaus arba mokėti dalimis.
O jei žmogus gyvena 90 ir daugiau metų. Tai ką tada ,,atsiprašom mes nesitikėjome kad jūs tiek ilgai gyvensit ir jūsų pinigus jums anksčiau baigėme mokėti g.gif ''
Todėl man atrodo dabar geriausias variantas yra kauptis (investuoti) pačiam ir dalį gauti iš sodros. Nu niekada valstybė nepaliko be pensijos dirbusio žmogaus. O dasidurti pačiam reikės.
Nu užmėtykit mane akmenimis fondų atstovai lotuliukas.gif .
Atsakyti
reiktu skaityt sutartis, tada butu aishkiau. ash nei sodroj, nei pensiju fonduos nedalyvauju
Atsakyti
QUOTE(whitey @ 2011 04 29, 13:33)
reiktu skaityt sutartis, tada butu aishkiau. ash nei sodroj, nei pensiju fonduos nedalyvauju

Aš sodroj šiuo metu taip pat nedalyvauju. Labai supykau kai mokėjau sodrai penkioliką metų ir negalėjau pasinaudoti nei dekretu nei VPA. Todė pasitikiu dabar tik savim.
Atsakyti
QUOTE(Minutėlė @ 2011 04 29, 13:22)
Bet man ÄÆdomu, kurÄÆ laiką tas pensijų fondas yra ÄÆsipareigojas mokėti pensiją.
  Kiek aÅ” žinau, tai yra tam tikra suma(priauginta + surinkta), kurią gali atiduoti iÅ” karto sulaukus pensijinio amžiaus arba mokėti dalimis.
  O jei žmogus gyvena 90 ir daugiau metų. Tai ką tada ,,atsipraÅ”om mes nesitikėjome kad jÅ«s tiek ilgai gyvensit ir jÅ«sų pinigus jums anksčiau baigėme mokėti g.gif ''
  Todėl man atrodo dabar geriausias variantas yra kauptis (investuoti) pačiam ir dalÄÆ gauti iÅ” sodros. Nu niekada valstybė nepaliko be pensijos dirbusio žmogaus. O dasidurti pačiam reikės.
  Nu užmėtykit mane akmenimis fondų atstovai lotuliukas.gif .

Atsakysiu i si klausima. Jei pasirinksite mokejima iki gyvos galvos, taip vadinama anuiteta, tai jusu sukaupta suma bendrove isdalins i tiek metu, kiek siai dienai lietuvoj yra vidutinis amzius vyro ir moters lyg skaiciuoja skirtingai. Jei gyvent ilgiau, jums ir moka. Tai jau skaitytusi bendrovei nuostolis, bet juk bus kas pasirinks ta buda, o nesulauks ir statistinio vidurkio. tai bendrovem taip ir bus- pliusu ir minusu. Manaų, kad daugiau pliusu su taip plintanciomis ligomis ir ilginamu pensijiniu amziumi.
Beje, as tik uz privacius. Sodra uzsilenks iki musu pensiju, jaunimas masiskai bega kitur, kas cia dirbs uz tokias algas.
Atsakyti
QUOTE(Dominyyka @ 2011 04 30, 09:20)
Beje, as tik uz privacius. Sodra uzsilenks iki musu pensiju, jaunimas masiskai bega kitur, kas cia dirbs uz tokias algas.

O jūs garantuota kad neužsileks konrečiai jūsų fondas? Ir tada kas?
O jei sodra užsilenks, vistiek valstybė bet kokiu atveju mokės daugiau ar mažiau pensijos. Man nesvarbu ar tai sodra vadinsis ar tai dar koks ,,bobučių ir diedukų fondelis". Nu nežinau nė vienos valstybės kurioje dirbęs žmogus negautu pensijos. Nebent visiškas ,,lodorius''.
O toliau, kaip ir minėjau , pačiam reikia domėtis ir rūpintis savo pensija. Niekas geriau už jus nepasirūpins.
Atsakyti
thumbup.gif drinks_cheers.gif

ash kaip tik i tuos 'lodorius' ir tinku
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo whitey: 30 balandžio 2011 - 13:14