Įkraunama...
Įkraunama...

Neįgalumas (invalidumas)

QUOTE(Tepaluota @ 2010 07 25, 21:59)
Tikrai ne 2005m.  schmoll.gif Juk prieš dvejus ar trejus metus keitėsi viskas, kai masiškai keitė iš I, II, III gr. į procentus. Apie tuos metus ir dokumentų reikia ieškoti.

tai kodel NDNT puslapyje pagrindinis istatymas nurodytas butent 2005 metu? O puslapy www3.lrs.lt prie sio istatymo jokiu galiojanciu redakciju ar pakeitimu nera? beje, siame istatyme jau procentais viskas perversta - matyt greitai jums tie keli metai prabego biggrin.gif .
Atsakyti
Neįgaliųjų soc. integracijos įstatymas buvo priimtas 2005, bet po to tikrai buvo pataisymų ir pakeitimų. Paskutiniuosius, beje, randu 2010-05-25.
Atsakyti
Sveiki, greitu metu man sukaks 18 metų ir tada reikės eit į komisiją dėl invalidumo pašalpos. Man yra sutrikusi klausa, žemiausias garsas kokį galiu girdėt yra apie 38 dB taip pat turiu nusipirkęs klausos aparatą. Tai va, mane domina ar man vis dar mokės pašalpą, kai būsiu pilnametis? Žiūri dar į kokius kriterijus ar mokėti pašalpą ar ne? Dabar man vis dar moka.

Dėkui.
Atsakyti
apie invalidumo įvairius klausimus tema jau yra,reikia geriau ieškoti,o neužvedinėti naują. nono.gif
Atsakyti
Tėvai emigruoja. Neįgalus vaikas, Lietuvos pilietis, atsiduria užsienyje. Vienintelis dalykas kurį pavyko sužinoti - teisė į pilną, nemokamą sveikatos priežiūrą pasirinktoje ES valstybėje. O toliau, deja, neaišku...
1. Kuri valstybė nustato (pratęsia) neįgalumą ir moka išmokas?
2. Kokia įstaiga (ir kokiu įstatymu remdamasi) privalo išaiškinti neįgalaus vaiko teises užsienyje? Nejau tik išvažiavus pavyks viską sužinoti blush2.gif , per mėnesį laiko pavyko gauti tik vieną atsakymą iš užsienio verysad.gif Negi neturim Lietuvėlėje įstaigos kuri viską paaiškintų verysad.gif
3. Kaip sužinoti kokios sąlygos neįgalaus vaikučio (neturinčio tos šalies pilietybės) laukia kitoje šalyje: kompensacijos, pašalpos, reabilitacija, mankštos... (peršasi išvada, kad gaudami "pilną" sveikatos priežiūrą, pretenduojame ir į toje valstybėje įprastą vaiko raidos skatinimą...papildomos mankštos, logopedas, psichologas ir t.t.)
o kaip yra iš tikrųjų g.gif gal atsiras tėvelių kurie su tuo susidūrę...
dėkui...
Atsakyti
QUOTE(Leticija @ 2010 07 16, 12:51)
Ar galima paduoti prasyma del invalidumo, kol dar zmogus turi nedarbingumo pazymejima po traumos? Ar reikia laukti, kol baigsis nedarbingumo pazymejimas?

nereikia laukti kol pasibaigs, galima paduoti dabar. NDNT net diena yra paskirta Kaune, tik penktadieniais priima vien tik su nedarbingumo pažymėjimais.
Atsakyti
QUOTE(Oticon @ 2010 07 28, 10:35)
Tai va, mane domina ar man vis dar mokės pašalpą, kai būsiu pilnametis? Žiūri dar į kokius kriterijus ar mokėti pašalpą ar ne?

Jei pratęs invalidumą, mokės.
Atsakyti
labutis,
kur keicia sena invalidimo pazymejima (negalia neribotam laikui nustatyta) i nauja? gal kas placiau apie sia tvarka papasakos? kur registruotis? reikalinga 1 nuotraukyte?
Atsakyti
labas visoms.
atejau paklaust, kaip cia su tais % pagal neigalumo istatyma?
kokius % cia turima omeny? ligos?
Atsakyti
QUOTE(Edita K. @ 2010 09 20, 15:38)
labutis,
kur keicia sena invalidimo pazymejima (negalia neribotam laikui nustatyta) i nauja? gal kas placiau apie sia tvarka papasakos? kur registruotis? reikalinga 1 nuotraukyte?

http://www.ndnt.lt/t...mp;puslapis=101
čia radau kažkokią info,gal tiks 4u.gif
Atsakyti
sveiki,l.susidomejus permeciau visa tema-pati turiu 2 gr. nuo vaikystes 35%darbinga.stai kas mane sudomino-man grupe pratesineja kas 2 metai nuo 1996m-tai jau daugiau nei 8m-kai cia skaiciau :ax:pirma kart isgirdau kad priklausytu neterminuotai jau ... 2kart operuotas smegenu auglys,liekamieji reiskiniai-epilepsija,lengvas desines kuno puses paralyzius.sveikatos bukle stabili-nei blogyn ,nei geryn
Atsakyti
QUOTE(Utiuitiutė @ 2006 03 04, 09:10)
Netiesa, invalidumo terminas priklauso nuo ligos- jis būna suteikiamas ir 2 metams, ir neterminuotam laikotarpiui. Trumpesniam laikotarpiui suteikiamas po įvairių ligų, traumų, kai numatoma, kad sveikata ateity pagerės. Gal tavo mamai irgi toks atvejis? g.gif
Dėl žmonių, neturinčių rankos ar kojos- taip, yra tokių atvejų. Taip, ranka ar koja tikrai neataugs. Tačiau čia irgi daug kas priklauso nuo paties žmogaus. Gi pažiūrėkim, vienas, sėdėdamas rateliuose, neišlenda iš namų ir tik dejuoja, kaip jam sunku, kitas gi- pilnaverčiai dalyvauja visuomenės gyvenime, dirba, bendrauja. Toji II grupė jam netgi trukdytų, nes II grupė- reiškia, nedarbingas. Ir darbdavys (neišprusęs ir nežinantis visų įstatymų vingrybių) tokio žmogaus tiesiog nepriima į darbą. Taip kad yra daug įvairiausių niuansų...
Beje, Lietuva neturtinga šalis, o žmonės labai sukti- daugeliui geriau sėdėt namie, gaut invalidumą ir nieko neveikt, nei ieškotis darbelio. Arba gauna invalidumo pašalpą+ dirba nelegaliai ir nemoka mokesčių. Todėl taip laisvai nedalijant į kairę ir dešinę I ir II grupės invalidumo, žmogus skatinamas būti ne išlaikytiniu, o išsilaikyti pats.
Netaikau šito modelio jums- kiekviena situacija yra individuali ir tikrai neretai pasitaiko, kad sunkus ligonis negauna pagal sveikatos būklę priklausančios grupės. Bet- deja, yra kaip yra

man labai idomu, is kur tas darbdavys suzinos apie ta 2 gr, kad galetu tokio zmogaus nepriimti i darba. jei sveikatos bukles pazymos darbe nereikalingos, tas darbdavys apie tai suzinos nebent veliau, jau priemes. arba visai nesuzinos. dabrbadaviui priemusiam zmogu su invalidumu taip pat priklauso kazkokiu lengvatu del mokesciu. o taip opat ir tam zmogui kuri priima is valstybes puses
Atsakyti