Įkraunama...
Įkraunama...

Neįgalumas (invalidumas)

QUOTE(JurSan @ 2010 05 20, 22:14)
Labas vakaras.Bandau jieskotis pagalbos cia.
Turiu beda.Man NDNT ateme nuo vaikystes tureta neterminuota III invalidumo grupe ir padare mane 100% darbinga. Situacija kebli.Nes as du kartus nespejau apskusti sprendimu.Kuriuose man buvo nustatyta 85%darbinga ir paskui 80% darbinga.Viskas del to kad mano gyditoja nepasake jog man norint pasikeisti senojo pavizdzio pazymejima nereikia eiti i komisija.Tai buvo 2005m.Ir vat as perejau komisija ir viskas taip praradau savo tureta invaliduma.Dabar apskundziau gyncu komisijai o ji mano dokumentus persiunte i NDNT ir vel man jie nieko gero neatsiunte laiske.Vistiek esu sveika.
Dabar jieskausi advokato.Kuris butu nebrangus,ir geras.Turetu patisrties sioje srytyje.Nes nebezinau kaip susigrazinti invaliduma. verysad.gif

o tai kodel gydytojai nutare, kad esat darbinga?
Atsakyti
Sveiki.
Nustastete sveika nes : Nesilankiusi poliklinikoje, negulejus lygonineja ir NDNT vedejas Sliziauskas mane apziurejo tik pavirsutyniskai, sulenke rankas per alkunes ir pasake kad mano sanariai sveiki. blink.gif Bet mano rankos tikrai neigalios. Liga vadinasi abieju alkuniu kaulu dilbiu sinostoze! Mano delnai i virsu nepasisuka. Kitaip sakant rankos issuktus per alkunes i kita puse. O NDNT vistiek sako kad esu 100% darbinga. verysad.gif Bet jug as tikrai negaliu daug ko dirbti. Operuoti negalima manes nes pavojinga ir nepades. Del NDNT kaltes netekau ir naslaites pasalpos. Kai mire abu mano tevai. Vienu zodziu apsurdas kaszkoks. verysad.gif
Atsakyti
Sveikos mamos, kurios turi vaikučius su negalia...
Susidūriau su biurokratizmu...vaikui nustatė lengvą negalią. Jau man ir taip skauda širdį, kad vaikas atsilieka, o dar pažiūrėjo kreivai, kad nenoriu aš tos negalios...Jau prieš pusantro men darytas DISC testas, o niekas dar nepadaryta...Iš mano pusės viskas yra, krūvą išrašų ir dokumentų pasidariau, o poliklinikoj siuntinėja viena nuo kitos...O aš turiu n kartų varinėti su mažu vaiku, kad pasakytų :"ne man priklauso pildyt dokumentus...Eikit pas tą ir aną." Nesu konfliktiška ir tikrai nebūčiau net pradėjus šito, jei būčiau žinojus, kad taip bus. Tik pasakiau, kad mamas varinėti pirmyn atgal negerai...Žodžiu jaučiuosi tikrai nekaip ir nebežinau kaip toliau elgtis...
Atsakyti
QUOTE((Lelija) @ 2010 06 10, 13:57)
Sveikos mamos, kurios turi vaikučius su negalia...
Susidūriau su biurokratizmu...vaikui nustatė lengvą negalią. Jau man ir taip skauda širdį, kad vaikas atsilieka, o dar pažiūrėjo kreivai, kad nenoriu aš tos negalios...Jau prieš pusantro men darytas DISC testas, o niekas dar nepadaryta...Iš mano pusės viskas yra, krūvą išrašų ir dokumentų pasidariau, o poliklinikoj siuntinėja viena nuo kitos...O aš turiu n kartų varinėti su mažu vaiku, kad pasakytų :"ne man priklauso pildyt dokumentus...Eikit pas tą ir aną." Nesu konfliktiška ir tikrai nebūčiau net pradėjus šito, jei būčiau žinojus, kad taip bus.  Tik pasakiau, kad mamas varinėti pirmyn atgal negerai...Žodžiu jaučiuosi tikrai nekaip ir nebežinau kaip toliau elgtis...

O kuriam mieste čia taip varinėja? Jei turit discą tai dar reikia nueiti pas neurologą ir okulistą turi nusiūsti pediatras ir jis turi užpildyti dokumentus.
Ir komisijoje nustatys r lengva negalia ar vidutinė. O ko konkrečiai jums trūksta? dar reikia vaikučio nuotraukos, gyv vietos deklaracijos. Viską pristatyti pediatrui.
Atsakyti
Visus dokumentus turiu, pas pediatre buvau, pas neurologa polikllinikoj jau tris kartus buvau, ir pas antrinio lygio neurologa, ir neurochirurga, ir pas okulista. Visus dokumentus jau turiu. Dar pas LOR ir psichologa liko nueiti. Pediatre sako, kad neurologas turi pildyt viska, o ta kratosi nuo saves...
Veiksmas Kaune.Nesutaria kas turi pildyt pagrindinę informaciją...Niu negi taip sunku...Negi aš tokia vienintelė visoj poliklinikoj?
Kaip mano mama sako, reik eiti su kyšiu...
Atsakyti
QUOTE((Lelija) @ 2010 06 11, 10:29)
Visus dokumentus turiu, pas pediatre buvau, pas neurologa polikllinikoj jau tris kartus buvau, ir pas antrinio lygio neurologa, ir neurochirurga, ir pas okulista. Visus dokumentus jau turiu. Dar pas LOR ir psichologa liko nueiti. Pediatre sako, kad neurologas turi pildyt viska, o ta kratosi nuo saves...
Veiksmas Kaune.Nesutaria kas turi pildyt pagrindinę informaciją...Niu negi taip sunku...Negi aš tokia vienintelė visoj poliklinikoj?

Na pas mus, Kauno raj., ir kiek aš žinau turi tvarkyti pediatras. Jis pirminio lygio. Su kyšiais suspėsi, gal ir nori, bet neprivalai duoti, paprasčiausiai tempia laiką.
Atsakyti
Privalo pildyti seimos gydytojas arba neurlogas, pas kuri užvesta speciali kortelė.
Atsakyti
Mano pažystamai nustatė antros grupės invalidumą [ciklinė šizofrenija ],darbingumas tik 35 proc.aiškus reikalas ją atleidžia iš darbo ir liepia rašyti išeiti savo noru.Ar ji gali nerašyti? g.gif
Atsakyti
QUOTE((Lelija) @ 2010 06 11, 10:29)

sveikute smile.gif
mums neigaluma visuomet tvarkydavo musu pediatre. o paskui jau raidos centre. paguledavome pora savaiteliu ir gaudavome visus dokumentus.
tik cia pas mus vilniuje. o kaune juk irgi yra raidos centras.
tiesiog patarciau,labai nenusileisti. jos is tingejimo,tave varineja.
Atsakyti
QUOTE(JurSan @ 2010 05 20, 23:14)
Labas vakaras.Bandau jieskotis pagalbos cia.
Turiu beda.Man NDNT ateme nuo vaikystes tureta neterminuota III invalidumo grupe ir padare mane 100% darbinga. Situacija kebli.Nes as du kartus nespejau apskusti sprendimu.Kuriuose man buvo nustatyta 85%darbinga ir paskui 80% darbinga.Viskas del to kad mano gyditoja nepasake jog man norint pasikeisti senojo pavizdzio pazymejima nereikia eiti i komisija.Tai buvo 2005m.Ir vat as perejau komisija ir viskas taip praradau savo tureta invaliduma.Dabar apskundziau gyncu komisijai o ji mano dokumentus persiunte i NDNT ir vel man jie nieko gero neatsiunte laiske.Vistiek esu sveika.
Dabar jieskausi advokato.Kuris butu nebrangus,ir geras.Turetu patisrties sioje srytyje.Nes nebezinau kaip susigrazinti invaliduma. verysad.gif

QUOTE(baileys @ 2010 05 23, 05:54)
o tai kodel gydytojai nutare, kad esat darbinga?

Situacija labai panasi. Man neigalumo grupes taip pat neduoda keli metai. Ir nepadeda net tai, kad as rasau skundus, kreipiuosi i komisija pakartotinai. Maza to, dar issitycioja, kad neva noriu pasipelnyt is valstybes. Tiesa, man nustate 60 proc. darbinguma. Dabar man truksta 5 proc., kuriu man nesiteikia darasyti, nors jie faktiskai priklauso.

Atsakyti
QUOTE(dzeine01 @ 2010 06 16, 11:32)
Mano pažystamai nustatė antros grupės invalidumą [ciklinė šizofrenija ],darbingumas tik 35 proc.aiškus reikalas ją atleidžia iš darbo ir liepia rašyti išeiti savo noru.Ar ji gali nerašyti? g.gif

Be abejo, gali. Tačiau čia Lietuva, čia lietūs lyja... Neišeis savo noru, suras už ką atleisti doh.gif
Be išankstinio įspėjimo (pagal DK 136 str.) darbo sutartis gali būti nutraukiama, tik tada, kai darbuotojas pagal NDNT išvadą negali dirbti turimo darbo. Jei šiuo atveju spaudžiama išeiti savo noru, ko gero, pagal NDNT išvadas dirbti galima.
Atsakyti
sveiki 4u.gif

help.gif help.gif help.gif help.gif

Mano mamai nustate invaliduma 60 procentų nedarbingumo, ir dokumentuose nurode kad dirbti negali. Imones vadovas pirmadieni liepe ateiti su visais dokumentais ir pasake kad bus atleista. Noriu issiaiskinti, ar jinai bus atleista be jokiu kompensaciju, ar vis del to jai kazkas priklauso g.gif (sioje imoneja atidirbo 5 metus) 4u.gif
Atsakyti