Laba diena
merginos gal kuri galetumete man patarti ir paaiskinti ar mano mama gali pretenduoti i nuolatine slauga ir transporto isigijimui gauti kompensacija,jei situacija yra tokia:
mano mama yra pencininke,bet pries pencija buvo gavusi invaliduma visam gyvenimui,po to pasiemem senatves pencija nes ji siek tiek didesne ir gaudavo 32lt ten transporto islaidom(ar kaip ten vadinasi tiksliai net nezinau).2009 12 27 mano mamai staiga paralizavo kaire puse,paguldem i ligonine kur surado augli galvoje.31d auglys isoperuotas.diagnoze glioblastoma4(piktybinis smegenu auglys).po operacijos parsivezem i namus,tai seimos gydytoja pasiule kreiptis del laikinosios prieziuros,gavom 1m laiko.ten po 150lt lygtais,tuos 32 lt transporto islaidu nebegaunam,kaip sodroj sake pagal naujus istatymus galima gauti tik viena is ju.paskui mama isvezem i vilniu spinduliniam gydymui,dabar ji vel namuose,bet sveikata prasta.galva svaigsta,skauda.ji nevaiksto nors paralyzius jau siek tiek atsileido.visur vezam su invalido vezimeliu.reikalinga nuolatine prieziura net i tuoleta nuvedus,kadangi nezinia kada gali susisukt galva ir ji is karto krenta,baisu kad nesusizeistu smarkiau.tai va ir noriu pasiteirauti ar yra sansu gauti nuolatine slauga,nes ta laikinaja ir tai vos dave,dar kabinejosi kad tipo pati valgyt gali ir t.t.
beje ji sunkiau juda dar ir del to kad turi problemu su kojomis jau daug metu.buvo luzusi koja,ja blogai sustate gydytojai,tada vel is naujo lauze ir suke varztais.vaiksciojo su tais varztais gan daug laiko,kol vienas is ju suluzo,paskui vel dare operacija ir isiminejo tuos varztus,bet vienas buvo taip iauges kad nebegalejo isimt,tai jis taip ir liko.tai ji nelanksto kojos per gurneli toj vietoj kur varztas.o kitos kojos meniskas susidevejes,stovejo eilej ir gavo proteza,bet gydytojas patare dar bent keliems metams atidet ta operacija,tai jauciu kad jos mes ir nebepadarysim,nes yra rimtesniu ligu.beje del koju jai taip buvo skyre invaliduma,o paskui skyre del sirdies anginos ir auksto kraujospudzio.
ir dar pagalvojau,kad galetum isigyt automobili,jei duotu kompensacija,nes jai pastoviai reikes lankytis pas gydytojus vilniuje,o mes esam is rokiskio,atstumas ne mazas.
ka jus patartumet mano situacijoje?busiu labai dekinga del visokios info