Įkraunama...
Įkraunama...

Neįgalumas (invalidumas)

QUOTE(ivonka @ 2010 01 24, 12:42)
Sveikos
Noriu paklausti tokio dalyko. Mano dukryte gime su defektu ir zinau, kad pagal si defekta duoda invaliduma, tik vat musu pediatre sako, kad jai reikia kazkokio iraso kad ji pradetu ruosti dokumentus komisijai...
bet nesuprantu kokio iraso jai reikia, jei mono gimdyves ir saknelyje kur i poliklinika pristatai yra irasas apie defekta. Tai klausymas nuo ko man pradeti tvarkytis dokumentus?

turit turet israsus is to gydytojo kuris nustate jusu vaikui liga.surenkat visus dokumentus.tik nezinau del Disc ivertinimo,ar jo reikia tik psichine negalia turintiems vaikams ar visiems?del to pasiklauskit savo pediatres.
Atsakyti
Tai o jei mums nustate gimdymo namuose ir kai israse parase toj saknelei, kad gime su defektu ir defekto pavadinimas. Ar to uztenka?
Mes jau turejome ir operacija siam defektui salinti ir dar viena laukia...
Musu pediatre pasake, kad turi buti irasas ir butinai parasyta, kad rekomenduola kreiptis del neigalumo.
Atsakyti
QUOTE(ivonka @ 2010 01 24, 21:34)
Tai o jei mums nustate gimdymo namuose ir kai israse parase toj saknelei, kad gime su defektu ir defekto pavadinimas. Ar to uztenka?
Mes jau turejome ir operacija siam defektui salinti ir dar viena laukia...
Musu pediatre pasake, kad turi buti irasas ir butinai parasyta, kad rekomenduola kreiptis del neigalumo.

turit turet israsa is ligonines kad buvo daryta operacija,ten parasyta ir diagnoze.o del neigalumo nustatymo gali parasyti ir pati pediatre.ji turi knyga kur parasyta ar pagal tokia diagnoze duodamas neigalumas.
Atsakyti
Labas.Noriu paklaust,ar jau galeciau galvot apie koki tai neigalumo %,jei turiu astma,nes vartoju kompensuojamus inchaliatorius,viena stuburo isvarza,kuri neoperuojama-smarlio vadinasi,o kita isvarza tik 0,6,bet jos man stipriai riboja darbinguma,ar verta pradet?Gal su tokiom bedom dar nieks ir neskiria to nedarbingumo %.Aciu
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2010 01 01, 19:51)
prie lengvo neigalumo nera daug lengvatu.
darzelis nemokamai(bet priklauso nuo savivaldybes bei darzelio istatymu)..

laba diena.
nuo rytojaus norim leist vaika i darzeli. todel atejau paklaust, kur suzinot galiu, ar tikrai mano vaikui, serganciam AD ir turinciam lengva neigaluma, darzelis yra nemokamas?
klausiau miestelio seniunijos soc.skyriuj, tai darbuotojos tik peciais patrauke ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2010 02 03, 15:48)
laba diena.
nuo rytojaus norim leist vaika i darzeli. todel atejau paklaust, kur suzinot galiu, ar tikrai mano vaikui, serganciam AD ir turinciam lengva neigaluma, darzelis yra nemokamas?
klausiau miestelio seniunijos soc.skyriuj, tai darbuotojos tik peciais patrauke ir tiek.

as darzelyje rasiau prasyma,kad vaikas turi lengva neigaluma ir prasau kad darzelis butu kompensuojamas 50%.bet kita diena direktore pasake,kad darzelis mums nemokamas,tik reikes moket po lita ugdymo reikmems uz lankytas dienas.klauskit savo miesto savivaldybej,nes jie skiria ir sprendzia ar duot kompensacija ar ne.mums darzelis nemokamai yra tol,kol turim neigalumo pazymejima.kai baigsis neigalumas tuomet reikes moket pilna kaina.tokie istatymai.viska sprendzia miesto savivaldybe,jei turi lesu tuomet skiria ir kompensacijas.
Atsakyti
QUOTE(Mussyte @ 2010 01 25, 10:31)
ar verta pradet?

Viskas priklauso nuo turimos specialybės ar dirbamo darbo. Dabar neįgalumas nustatomas remiantis daugiau ne sveikatos būkle, tačiau gebėjimu prisitaikyti socialiai.
Bet bandyk, be abejo.
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2010 02 03, 19:54)
as darzelyje rasiau prasyma,kad vaikas turi lengva neigaluma ir prasau kad darzelis butu kompensuojamas 50%.bet kita diena direktore pasake,kad darzelis mums nemokamas,tik reikes moket po lita ugdymo reikmems uz lankytas dienas.klauskit savo miesto savivaldybej,nes jie skiria ir sprendzia ar duot kompensacija ar ne.mums darzelis nemokamai yra tol,kol turim neigalumo pazymejima.kai baigsis neigalumas tuomet reikes moket pilna kaina.tokie istatymai.viska sprendzia miesto savivaldybe,jei turi lesu tuomet skiria ir kompensacijas.

dekuij uz suteikta info. teks keliaut i darzeli man paciai 4u.gif
Atsakyti
Iskilo man klausimas del apmokejimo uz darzeli. Kadangi mano vaikas turi vidutine neigalumo grupe, manau, kad uz darzeli moket neturetume. Tuo labiau , kad raseme prasyma atleisti nuo mokescio. Po nauju metu aukletoja pasake, kad darzelio direktore nusprende, kad turime moketi 50%. Tai pagal kokia tvarka jie cia nusprendzia moket ar nemoket, vieni su lengva grupe nemoka, o kiti su vidutine moka, nieko nebesuprantu. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Iri @ 2010 02 04, 11:07)
Iskilo man klausimas del apmokejimo uz darzeli. Kadangi mano vaikas turi vidutine neigalumo grupe, manau, kad uz darzeli moket neturetume. Tuo labiau , kad raseme prasyma atleisti nuo mokescio. Po nauju metu aukletoja pasake, kad darzelio direktore nusprende, kad turime moketi 50%. Tai pagal kokia tvarka jie cia nusprendzia moket ar nemoket, vieni su lengva grupe nemoka, o kiti su vidutine moka, nieko nebesuprantu.  doh.gif

viskas priklauso nuo to miesto savivaldybes.jei turi lesu,tuomet duoda kompensacijas.jei ne ,reikia moket puse arba pilna kaina.kituose miestuose ,jei esi vienisa mama,augini vaikus viena,buna kompensacija 50% darzeliui.pasmus tokiu kompensaciju nera,nes savivaldybe neskiria.dar kitas reikalas,koki darzeli vaikas lanko,man irgi kompensacijos duot nelabai norejo,nes vaikas lanko paprasta darzeli nors ir turi negalia,nors turetu lankyt specialu.bet spec darzelyje nera vietu.bet tuomet darzelis yra nemokamas.
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2010 02 04, 18:36)
viskas priklauso nuo to miesto  savivaldybes.jei turi lesu,tuomet duoda kompensacijas.jei ne ,reikia moket puse arba pilna kaina.kituose miestuose ,jei esi vienisa mama,augini vaikus viena,buna kompensacija 50% darzeliui.pasmus tokiu kompensaciju nera,nes savivaldybe neskiria.dar kitas reikalas,koki darzeli vaikas lanko,man irgi kompensacijos duot nelabai norejo,nes vaikas lanko paprasta darzeli nors ir turi negalia,nors turetu lankyt specialu.bet spec darzelyje nera vietu.bet tuomet darzelis yra nemokamas.

Mes lankom Kaune paprasta darzeli, nes spec. darzelio, su tokia negalia kaip mano vaiko, nera. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Iri @ 2010 02 05, 08:38)
Mes lankom Kaune paprasta darzeli, nes spec. darzelio, su tokia negalia kaip mano vaiko, nera.  ax.gif

dar darzelis yra kompensuojamas 100%,kurie gauna socialine pasalpa.
Atsakyti