Įkraunama...
Įkraunama...

Neįgalumas (invalidumas)

QUOTE(Iri @ 2010 01 15, 09:51)
Mano tokia pati istorija buvo, nieko nelaukdama kreipiausi i vilniu ir apskundziau kauno skyriaus sprendima. Man irgi pasirode keista kad sprendimas priimtas pagal 2005 m. istatyma, o as grupe turiu tik nuo 2006, tai kodel as isvis ja gavau. Patariu nelaukti nieko, siusti i Vilniu registruota laiska, jei esat kitam mieste ir prasyti svarstyti is naujo. Jeigu reikes adreso galesiu parasyt i AZ. Kazkur namie dar like laiskai.  4u.gif

o sakykit, ar pasikeite sprendimas Jusu naudai?
As apskundziau, gavau atsakyma, deja toki pati. Niekas nepasikeite g.gif Siaip ketinu dar kreiptis i Gincu komisija. Tenoriu tik vieno paaiskinimo- kuo skirias 2007 ir 2009m sprendimai pagal 200m. istatyma..
Atsakyti
QUOTE(shimmer @ 2010 01 06, 11:11)
Norejau paklausti-kas buvote del neigalumo nustatymo-ar kam buvo taip, kad komisijoje nieko nepasake, tik pasake, kad atsiusime pastu-tai yra atsakyma ar priklauso neigalumas ar ne atsius pastu?ir kiek laiko reikia laukti atsakymo?
dekui

tai dazniausiai komisija nieko ir nepasako is kart, nebent preliminariai gali atsakyt, juk jie turi ivertinti jusu atsinestus medicininius ir kitus dokumentus bei jusu dabartine sveikata ir tik tada jie nustato kas kaip ir kada wink.gif o sprendima turi jie priimti per 15 dienu. sprendima galite pasiimti patys, arba jis gali but atsiustas jums registruotu pastu

QUOTE(Iri @ 2010 01 15, 08:51)
Mano tokia pati istorija buvo, nieko nelaukdama kreipiausi i vilniu ir apskundziau kauno skyriaus sprendima. Man irgi pasirode keista kad sprendimas priimtas pagal 2005 m. istatyma, o as grupe turiu tik nuo 2006, tai kodel as isvis ja gavau. Patariu nelaukti nieko, siusti i Vilniu registruota laiska, jei esat kitam mieste ir prasyti svarstyti is naujo. Jeigu reikes adreso galesiu parasyt i AZ. Kazkur namie dar like laiskai.  4u.gif

nu atsiprasau moteros, bet jus labai keistai cia rasote, taigi teises aktas priimtas 2005 metais, o punktai gali but keiciami ir konkretus punktas gali but priimta ir 2006 ir 2007 ir 2010 metais, o pats isakymas ar istatymas kaip visuma yra patvirtintas 2005 metais. ir jus tikrai cia 'NESIRAUKIT' bet kada galite pasiskambinti i NDNT ir jumd viska paaiskins, arba galite ten tinklapi parasyt klausima ir jie jums atsius atsakyma per savaite mazdaug
tikrai paklauskit wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ninkasi: 15 sausio 2010 - 12:59
QUOTE(uoga83 @ 2010 01 15, 12:11)
o sakykit, ar pasikeite sprendimas Jusu naudai?
As apskundziau, gavau atsakyma, deja toki pati. Niekas nepasikeite g.gif Siaip ketinu dar kreiptis i Gincu komisija. Tenoriu tik vieno paaiskinimo- kuo skirias 2007 ir 2009m sprendimai pagal 200m. istatyma..

Atsakymas pasikeite mano naudai.
Papildyta:
nu atsiprasau moteros, bet jus labai keistai cia rasote, taigi teises aktas priimtas 2005 metais, o punktai gali but keiciami ir konkretus punktas gali but priimta ir 2006 ir 2007 ir 2010 metais, o pats isakymas ar istatymas kaip visuma yra patvirtintas 2005 metais. ir jus tikrai cia 'NESIRAUKIT' bet kada galite pasiskambinti i NDNT ir jumd viska paaiskins, arba galite ten tinklapi parasyt klausima ir jie jums atsius atsakyma per savaite mazdaug tikrai paklauskit wink.gif

Nieks "nesirauko". ax.gif NDNT man viska isaiskino apie ivestas naujas pataisas ir kazkokius naujus koeficientus, pagal kurios dabar skaiciuoja neigalumo procenta, tiesiog atsakyme irgi galetu parasyti jog pagal toki ir toki punkta priimta pvz. 2009 metais, kad zmonem nekiltu piktumu.
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2010 01 01, 19:51)
o jums prieziura vaikui skyre?

nesupratau klausimo?
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2010 01 17, 01:07)
nesupratau klausimo?

labas,na pagal neigalumo lygi yra skiriama prieziuros-pagalbos pinigeliai.tai va,mano sunus turi lengva lygi,bet neskyre prieziuros -paglbos.tai noriu suzinot,ar ja skiria tik vidutine negalia turintiems vaikams.nors kazkuri mama rase,kad jos vaikas turi lengva negalia ir gauna prieziuros pinigelius.
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2010 01 17, 10:56)
labas,na pagal neigalumo lygi yra skiriama prieziuros-pagalbos pinigeliai.tai va,mano sunus turi lengva lygi,bet neskyre prieziuros -paglbos.tai noriu suzinot,ar ja skiria tik vidutine negalia turintiems vaikams.nors kazkuri mama rase,kad jos vaikas turi lengva negalia ir gauna prieziuros pinigelius.

sveika. na, mano vaikas turi lengva neigaluma del AD. Ir kas men.is valstybes (tiksliau is soc.skyriaus) gauna po 360 lt. ir viskas. O kas tie "prieziuros pinigeliai"? pagal ka jie skiriami?
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2010 01 17, 11:51)
sveika. na, mano vaikas turi lengva neigaluma del AD. Ir kas men.is valstybes (tiksliau is soc.skyriaus) gauna po 360 lt. ir viskas. O kas tie "prieziuros pinigeliai"? pagal ka jie skiriami?

Kiek aš žinau, tai priežiūros pinigai skiriami tik turint vidutinę ir sunkią negalią.
Atsakyti
QUOTE(Manguste @ 2010 01 17, 18:28)
Kiek aš žinau, tai priežiūros pinigai skiriami tik turint vidutinę ir sunkią negalią.

dekuij uz info 4u.gif
Atsakyti
Sakykit o neturint stazo jei gauciau trecia neigalumo grupe, kiek kas menesi neigalumo pasalpos gauciau, gal zinot kas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2010 01 19, 00:20)
Sakykit o neturint stazo jei gauciau trecia neigalumo grupe, kiek kas menesi neigalumo pasalpos gauciau, gal zinot kas  4u.gif

na gal pades orentuotis:mano tevelis turi trecia neigalumo grupe,tai gauna jau sumazinta 358lt buvo 375lt.bet jis staza turi,o invalidumas jau iki pensijos duotas.
Atsakyti
Mano stazas nebent uz vaikus 6 metai, gal uzsiskaitys.. O kur galeciau tiksliau suzinoti patarkit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2010 01 19, 08:40)
Mano stazas nebent uz vaikus 6 metai, gal uzsiskaitys.. O kur galeciau tiksliau suzinoti patarkit  4u.gif

nebent cia uzdama klausima
http://www.ndnt.lt/subcat.php?id=24
Atsakyti