Įkraunama...
Įkraunama...

Neįgalumas (invalidumas)

QUOTE(saulyte2 @ 2010 01 01, 19:45)
tik zinau kad tavo mama gali tvarkytis dokumentus del transporto pirkimo  ismokos (4160 lt.)

Kažin g.gif Turi būti judėjimo negalia.
QUOTE(_.Lina. @ 2010 01 02, 18:09)
Kokie įstatymai mane gina?

Darbuotojui nustatytas neįgalumas nėra pagrindas su juo nutraukti darbo sutartį, jeigu darbuotojas tik iš dalies darbingas ir sugeba tinkamai atlikti savo darbo pareigas. Tik NDNT nustačius, jog neįgalus darbuotojas yra visiškai nedarbingas, su juo darbo sutartis nutraukiama pagal DK 136 straipsnio 1 dalies 4 punktą. Medicinos arba NDNT išvadoje turi būti aiškiai nurodyta, kad darbuotojas negali eiti šių pareigų ar dirbti šio darbo arba tai, kad jis yra visiškai nedarbingas.
Darbo kodekso 135 str. numato, kad kai dėl ekonominių ar technologinių priežasčių, ar darbovietės struktūrinių pertvarkymų mažinama darbuotojų, pirmenybės teisę būti paliktiems dirbti turi darbuotojai, kurie vieni augina vaikus iki 16 metų.
QUOTE(shimmer @ 2010 01 06, 11:11)
ar kam buvo taip

Dabar taip ir yra. Atsakymą turėtumėt gauti per 2- 3 savaites. Jei kils neaiškumų, būsite iškviesta į NDNT.
Atsakyti
QUOTE(shimmer @ 2010 01 06, 11:11)
Norejau paklausti-kas buvote del neigalumo nustatymo-ar kam buvo taip, kad komisijoje nieko nepasake, tik pasake, kad atsiusime pastu-tai yra atsakyma ar priklauso neigalumas ar ne atsius pastu?ir kiek laiko reikia laukti atsakymo?
dekui

labas,o tai pries kiek laiko reikia priduoti dokumentus i NDNT,(jeigu ji reikia prasitesti?)

ir dar,ar butinai reikia is darzelio gaut aukletoju israsa kaip vaikui sekas darzeliui?vaikas turi protine negalia.
Atsakyti
[quote=Ciocia Polia,2010 01 06, 21:32]
Kažin g.gif Turi būti judėjimo negalia.

Mano vyras gavo smile.gif
Atsakyti
Mergaites,

gal kuri galite pasakyti, ar III gr invalidui (50 proc darbinga) yra lengvatos transportui, t.y. visuomeniniam turi teise su 50 proc nuolaida vaziuoti ar ne?

ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vonios Fane @ 2010 01 08, 15:37)
Mergaites,

gal kuri galite pasakyti, ar III gr invalidui (50 proc darbinga) yra lengvatos transportui, t.y. visuomeniniam turi teise su 50 proc nuolaida vaziuoti ar ne?

ax.gif

taip, nuolaida priklauso ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Barbutė @ 2010 01 08, 16:01)
taip, nuolaida priklauso ax.gif

Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga83 @ 2010 01 06, 20:12)
pries pora metu man i namus atsiunte per 3sav, siemet pati turejau ateiti atskymo irgi po 3sav. Nezinau ar visiems ta pati tvarka 4u.gif

QUOTE(Ciocia Polia @ 2010 01 06, 20:32)

Dabar taip ir yra. Atsakymą turėtumėt gauti per 2- 3 savaites. Jei kils neaiškumų, būsite iškviesta į NDNT.

Dėkui už atsakymus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Jau gavau po savaitės laiko.

Tik pirmą kartą aš gavau popierius, pažyma dėl neįgalumo vaikui-kur dabar man reikia kreiptis, kad pervestų pinigėlius ir pan.ar niekur nereikia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(shimmer @ 2010 01 09, 22:00)
Dėkui už atsakymus 4u.gif  4u.gif  4u.gif
Jau gavau po savaitės laiko.
Tik pirmą kartą aš gavau popierius, pažyma dėl neįgalumo vaikui-kur dabar man reikia kreiptis, kad pervestų pinigėlius ir pan.ar niekur nereikia? g.gif

reikia pristatyti i socialines paramos skyriu.ten duosit saskaitos numeriuka
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2010 01 10, 11:18)
reikia pristatyti i socialines paramos skyriu.ten duosit saskaitos numeriuka

dekui uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
labutis. noreciau paklausti kiek nuo atlyginimo dabar atskaiciuoja 2 grupes invalidams? aciu uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virmeda: 15 sausio 2010 - 00:06
QUOTE(Virmeda @ 2010 01 15, 01:05)
labutis. noreciau paklausti kiek nuo atlyginimo dabar atskaiciuoja 2 grupes invalidams? aciu uz atsakyma smile.gif

Atskaičiuoja visiems vienodai, 15 proc. nuo priskaičiuotos sumos. Tik neapmokestinamas minimumas gali būti taikomas didesnis. Bet čia labai individualu, reikia žiūrėti į NDP lenteles.
Atsakyti
QUOTE(uoga83 @ 2009 11 18, 12:01)
Na man tai yra nei naujiena nei nenaujiena.
Kazkokia painiava.
Ejau pakatrotinai prasitesti visus popierius, turejau 3gr.(ja turiu kazkur 10m)
Moteris kuri dokumentus priimineja pasake, kad nuo balandzio 1d pasikeite istatymai, ir as grupes nebegausiu, o tik kazkoks procentas liks. Po kurio laiko atejau atsiimti atsakymo, o lape aiskiai parasyta, kad sprendimas priimtas pagal 2005m istatyma blink.gif. Tai kaip as tada ta grupe 2007m gavau, pagalvojau. Zodziu. Mergaite, kuri atidave sprendima, pasake, kad po menesio galesiu kreiptis is naujo, jei pabloges sveikata.  Na isejau su ta mintim kad po men taip ir padarysiu. BET.
Iskilo man dabar kelta klaustuku. Gal man pasiule po meneio ateiti todel, kad bus pasibaiges sprendimo apskundimo terminas? Ir kodel nutarimas priimtas pagal 2005m, o ne siu metu g.gif
Gal kas galit pasakyt, ar verta apskusti, ar yra kokia tikimybe, kad pakeis ta sprendima?
Siaip einu ryt pas savo gydytoja paklabet, bet noreciau nors kokia nuomone dar siandien isgirst 4u.gif

Mano tokia pati istorija buvo, nieko nelaukdama kreipiausi i vilniu ir apskundziau kauno skyriaus sprendima. Man irgi pasirode keista kad sprendimas priimtas pagal 2005 m. istatyma, o as grupe turiu tik nuo 2006, tai kodel as isvis ja gavau. Patariu nelaukti nieko, siusti i Vilniu registruota laiska, jei esat kitam mieste ir prasyti svarstyti is naujo. Jeigu reikes adreso galesiu parasyt i AZ. Kazkur namie dar like laiskai. 4u.gif
Atsakyti