Įkraunama...
Įkraunama...

Neįgalumas (invalidumas)

QUOTE(*Širdelė* @ 2009 11 12, 23:27)
Ar kas nors žinojote kad nuo birželio 1 dienos keitėsi darbingumo nustatymo tvarka? Įdomi situacija gavosi, žmogus su širdies stimuliatoriumi tapo visiškai sveiku, gali dirbti ir sunkų fizinį darbą  bigsmile.gif  doh.gif

Na man tai yra nei naujiena nei nenaujiena.
Kazkokia painiava.
Ejau pakatrotinai prasitesti visus popierius, turejau 3gr.(ja turiu kazkur 10m)
Moteris kuri dokumentus priimineja pasake, kad nuo balandzio 1d pasikeite istatymai, ir as grupes nebegausiu, o tik kazkoks procentas liks. Po kurio laiko atejau atsiimti atsakymo, o lape aiskiai parasyta, kad sprendimas priimtas pagal 2005m istatyma blink.gif. Tai kaip as tada ta grupe 2007m gavau, pagalvojau. Zodziu. Mergaite, kuri atidave sprendima, pasake, kad po menesio galesiu kreiptis is naujo, jei pabloges sveikata. Na isejau su ta mintim kad po men taip ir padarysiu. BET.
Iskilo man dabar kelta klaustuku. Gal man pasiule po meneio ateiti todel, kad bus pasibaiges sprendimo apskundimo terminas? Ir kodel nutarimas priimtas pagal 2005m, o ne siu metu g.gif
Gal kas galit pasakyt, ar verta apskusti, ar yra kokia tikimybe, kad pakeis ta sprendima?
Siaip einu ryt pas savo gydytoja paklabet, bet noreciau nors kokia nuomone dar siandien isgirst 4u.gif
Atsakyti
mano globojamam vaikui išvis norėjo pagal 1992 metų įsakyme nurodytus kriterijus neskirti neįgalumo. O šiaip paieškok 2005 metų dokumentų-įsakymo dėl neigalumo skyrimo tvarkos, kriterijų ir tais pačiais, 2005 m išleista kaip iš invalidumo pereina į nedarbingumą ir kaip ten tie procentai apskaičiuojami. Tiesiog neturiu , nemoku čia tų nuorodų įkelti bet įvesk neįgalumo nustatymas, nedarbingumao lygio nustatymas-išmes krūvas nuorodų, rasi.Žinojimas didelė jėga, aš vaikui neįgalumą gavau, bet buvau pasiruošusi raštą psichikos centro vyr.gydytojui apie daktarės darbo metodus kam 1992-ų metų o kam 2005-ų metų įsakymą taiko. Beje ,kad siekiu gauti neįgalumą-nustebino daugelį, bet iki daktarės daėjo mano paruoštas raštas-poalikau rankraštį kur reikia, diskusijų nekilo.
Atsakyti
labas visoms.
atejau su klausimu.
auginu 2 m.5 men.vaika. jam suteiktas lengvas neigalumas, nes turi AD (atopini dermatita sunkios formos).
kaip suzinot, kokias turi lengvatas mano vaikas, kaip neigalus vaikas?
dekoju is anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2009 12 24, 11:30)

Paskaitinėk šią temą, jau kalbėjom apie tai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2009 11 13, 16:19)
as vel su savo klausimu:
gal kas žinote prieš kiek laiko darytas DISC galioja komisijai? Pvz, prieš 4 mėn darytas - galios ar vėl naują reiks daryti?

Galioja nuo tos datos kur israsyta metus,bent taip man sake.
Atsakyti
Laba diena, labai atsiprasau, jei toks klausimas jau buvo, tiesiog noriu pasiteirauti. Mano mama gavo 1gr. (visiskai nefunkcionuoja inkstai, kas antra diena daromos dializes, laukiam donoro sad.gif ) As pati jau 2menesius stoviu BD, ar galiu tvarkytis dokumentus del slaugos? Mano tetis dirbantis, tai kaip suprantu jis negali tvarkytis slaugos dokumentu. Mano brolis siuo metu 5`oje klaseje. Gal galite kazkas suteikti informacijos apie tai? Aciu
Atsakyti
QUOTE(Ciocia Polia @ 2009 12 29, 21:53)
Paskaitinėk šią temą, jau kalbėjom apie tai  mirksiukas.gif

dekuij 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2009 12 24, 11:30)
labas visoms.
atejau su klausimu.
auginu 2 m.5 men.vaika. jam suteiktas lengvas neigalumas, nes turi AD (atopini dermatita sunkios formos).
dekoju is anksto 4u.gif

prie lengvo neigalumo nera daug lengvatu.pinigeliai 360lt,kelione autobusu vaikui iki 7m,nemokamai,o lydinciam asmeniui 80%nuolaida.darzelis nemokamai(bet priklauso nuo savivaldybes bei darzelio istatymu),vaistus kompensuoja.daugiau nezinau ,mes patys turim lengva negalia,tai tiek ir tezinau.
o jums prieziura vaikui skyre?

QUOTE(kristrem @ 2009 12 31, 11:56)
Galioja nuo tos datos kur israsyta metus,bent taip man sake.

aciu.
Atsakyti
QUOTE(zilile.c @ 2009 12 31, 16:02)
Laba diena, labai atsiprasau, jei toks klausimas jau buvo, tiesiog noriu pasiteirauti. Mano mama gavo 1gr. (visiskai nefunkcionuoja inkstai, kas antra diena daromos dializes, laukiam donoro sad.gif ) As pati jau 2menesius stoviu BD, ar galiu tvarkytis dokumentus del slaugos? Mano tetis dirbantis, tai kaip suprantu jis negali tvarkytis slaugos dokumentu. Mano brolis siuo metu 5`oje klaseje. Gal galite kazkas suteikti informacijos apie tai? Aciu

Jei mama jauciasi gerai, pati vaiksto, tai nemanau kad jai priklauso slauga, slauga skyriama kai zmogus negali saves apsitarnauti, mano vyras jau 14m. turi beda sia ir jisnera slaugos gaves, tik zinau kad tavo mama gali tvarkytis dokumentus del transporto pirkimo ismokos (4160 lt.)
Atsakyti
Labas vakaras.
Dirbu darželyje auklėtoja,mano darbo stažas 18 metų vienoje įstaigoje.Esu įsituokusi,auginu vieną vaiką,vaikui bus 14 metų (1996-01-04).Turiu nustatyta darbingumo lygį 40 procentų.Įstaigoje yra mažinami auklėtojų etatai,darbdavys nori mane atleisti iš darbo ,todėl ,kad turiu nustatyta nedarbingumo lygį ir gaunu pašalpą.
Kokios mano teisės likti darbe? Kaip aš galiu save apsiginti? Kokie įstatymai mane gina?

Ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Norejau paklausti-kas buvote del neigalumo nustatymo-ar kam buvo taip, kad komisijoje nieko nepasake, tik pasake, kad atsiusime pastu-tai yra atsakyma ar priklauso neigalumas ar ne atsius pastu?ir kiek laiko reikia laukti atsakymo?
dekui
Atsakyti
QUOTE(shimmer @ 2010 01 06, 12:11)
Norejau paklausti-kas buvote del neigalumo nustatymo-ar kam buvo taip, kad komisijoje nieko nepasake, tik pasake, kad atsiusime pastu-tai yra atsakyma ar priklauso neigalumas ar ne atsius pastu?ir kiek laiko reikia laukti atsakymo?
dekui

pries pora metu man i namus atsiunte per 3sav, siemet pati turejau ateiti atskymo irgi po 3sav. Nezinau ar visiems ta pati tvarka 4u.gif
Atsakyti