Įkraunama...
Įkraunama...

Neįgalumas (invalidumas)

QUOTE(*Širdelė* @ 2009 10 18, 10:16)
Priduoti galima, bet jums invalidumas jeigu bus paskirtas tai ir bus paskirtas mėn ar dviem anksčiau. Žodžiu Jūs tą laiką prarasite, o valstybė sutaupys  4u.gif

aisku,aciu 4u.gif
ir dar klausimas,kokio senumo turi but dokumentai is gydytoju?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo plazma: 18 spalio 2009 - 10:29
Laba diena
Noreciau paklaust, mano mama invalide (da nesulaukus senaties pensijos), netekus 75 proc. darbingumo, dabar jai paskyrta prieziura, SPP-2 forma, 7 punktas, kreipiausi su mamos dokumentasi i spcentra, bet kadangi darbuotojos buvo nenuotaikoj doh.gif tai net nedrisau paklaust kiek mamai priklauso pinigeliu uz prieziura?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2009 10 23, 00:41)
Laba diena 
Noreciau paklaust, mano mama invalide (da nesulaukus senaties pensijos), netekus 75 proc. darbingumo, dabar jai  paskyrta prieziura, SPP-2 forma, 7 punktas, kreipiausi su mamos dokumentasi i spcentra, bet kadangi darbuotojos buvo nenuotaikoj doh.gif  tai net nedrisau paklaust kiek mamai priklauso pinigeliu uz prieziura?
Aciu 4u.gif

0,5 bazines pensijos = 180 Lt
Atsakyti
Labai prašau ptarkit kad užsitikrinti- mano globojamam berniukui nustatytas lengvas protinis atsilikimas. Ar jam priklauso lengva negalia kai yra diagnozė- emocijų ir elgesio sutrikimas ir psichologai aprašė jo sutrikimus.Jau turiu iš GKK pasiimti šią savaitę dokus , nešti į NNT bet psichiatrė jau iš karto priešiškai nusiteikus-vis įrodinėja kad reikia ir kitų ligų kaip astmos ar širdies ydos, o jis pasveikes visai, ir vis murma, kad ji tai sius bet neduos. Esu pasiruošusi skųsti ,bet iš patirties dar kas galit. Beje, psichiatrė man cituoja 1992 m. kažkokį įsakyma kur kriterijai kiti ir tikrai prie protinio atsilikimo dar reikia ir kitų sutrikimų-išsižiojau nes buvau išsiskaičius 2005 kovo 23 įsakymą dėl kriterijų ir tvarkos. g.gif
Atsakyti

abejoju ar ka pesit, mano broliui tokia pat diagnoze, pastoviai vartoja Ritalina, bet is mamos tik pasisaipe
Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2009 10 27, 19:51)
Labai prašau ptarkit kad užsitikrinti- mano globojamam berniukui nustatytas lengvas protinis atsilikimas. Ar jam priklauso lengva negalia kai yra diagnozė- emocijų ir elgesio sutrikimas ir psichologai aprašė jo sutrikimus.Jau turiu iš GKK pasiimti šią savaitę dokus , nešti į NNT bet psichiatrė jau iš karto priešiškai nusiteikus-vis įrodinėja kad reikia ir kitų ligų kaip astmos ar širdies ydos, o jis pasveikes visai, ir vis murma, kad ji tai sius bet neduos. Esu pasiruošusi skųsti ,bet iš patirties dar kas galit. Beje, psichiatrė man cituoja 1992 m. kažkokį įsakyma kur kriterijai kiti ir tikrai prie protinio atsilikimo dar reikia ir kitų sutrikimų-išsižiojau  nes buvau išsiskaičius 2005 kovo 23 įsakymą dėl kriterijų ir tvarkos. g.gif

jei pagal ligos koda F84tai neigalumas nepriklauso.
Papildyta:
QUOTE(plazma @ 2009 10 18, 10:27)
aisku,aciu  4u.gif
ir dar klausimas,kokio senumo turi but dokumentai is gydytoju?

tai niekas nepasakys g.gif
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2009 10 28, 09:23)
jei pagal ligos koda F84tai neigalumas nepriklauso.
Papildyta:

tai niekas nepasakys  g.gif

g.gif F70 Lengvas protinis atsilikimas (IQ 50-69) jei pagal sita tai turetu priklausyti.tiesiog surinkus visus dokumentus nueikit i NDNT,o gal pavyks gauti neigaluma.nes mums neurologe sake,kad pagal emociju ir elgesio sutrikimus neigalumo neduoda.
o kur cia skaitet : Beje, psichiatrė man cituoja 1992 m. kažkokį įsakyma kur kriterijai kiti ir tikrai prie protinio atsilikimo dar reikia ir kitų sutrikimų-išsižiojau nes buvau išsiskaičius 2005 kovo 23 įsakymą dėl kriterijų ir tvarkos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo plazma: 28 spalio 2009 - 12:20
QUOTE(plazma @ 2009 10 28, 12:19)
g.gif  F70 Lengvas protinis atsilikimas (IQ 50-69) jei pagal sita tai turetu priklausyti.tiesiog surinkus visus dokumentus nueikit i NDNT,o gal pavyks gauti neigaluma.nes mums neurologe sake,kad pagal  emociju ir elgesio sutrikimus neigalumo neduoda.
o kur cia skaitet : Beje, psichiatrė man cituoja 1992 m. kažkokį įsakyma kur kriterijai kiti ir tikrai prie protinio atsilikimo dar reikia ir kitų sutrikimų-išsižiojau  nes buvau išsiskaičius 2005 kovo 23 įsakymą dėl kriterijų ir tvarkos

Taigi gi pati man aiskino-taip jums nustatytas protinis atsilikimas ,taciau neuztenka vien PA neigalumui nustatyti, nes reikalingos kitos indikacijos.klausiu kuo remiantis ji tai kalba, kokiu dokumentu, tai istrauke, atverte ir parode kur tai parasyta, kai paklausiau koks isakymo numeris, atsiverte prieky-, sako 5-as o as pamaciau data 1992 ... Dar tikslinu jam yra protinis atsiulikimas ir vienas is tu punktu-emociju ir elgesio sutrikimas, intelekto koeficientas-61
Atsakyti
Labukas, norejau as irgi sio bei to pasiteirauti ax.gif Jei vaikui nustatytas lengvas neigalumas, ar jam priklauso kokia nors pasalpa ir ar tai priklauso nuo seimos pajamu? Ir dar, jei tokia pasalpa priklauso, kaip suprantu reikia kreiptis i savivaldybes soc.rupybos skyriu? g.gif Is anksto dekoju uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
labukas
QUOTE(Andro @ 2009 10 28, 18:29)
Taigi gi pati man aiskino-taip jums nustatytas protinis atsilikimas ,taciau neuztenka vien PA neigalumui nustatyti, nes reikalingos kitos indikacijos.klausiu kuo remiantis ji tai kalba, kokiu dokumentu, tai istrauke, atverte ir parode kur tai parasyta, kai paklausiau koks isakymo numeris, atsiverte prieky-, sako 5-as o as pamaciau data 1992  ... Dar tikslinu jam yra protinis atsiulikimas  ir vienas is tu punktu-emociju ir elgesio sutrikimas, intelekto  koeficientas-61

jusu vietoj as bandyciau,nes kazkaip primena mano atveji.bet mums kaip tik isbrauke kitas somatines ligas,sako tipo prie spec misraus raidos sutrikimo sios ligos nepriklauso.tai gavfom lengva negalia.na o siemet sako,kad truputi prisideda,tai mums reikes surinkti visas pazymas somatiniu ligu.
bandykit,nenuleiskit ranku.
QUOTE(Galleta @ 2009 10 28, 22:25)
Labukas, norejau as irgi sio bei to pasiteirauti  ax.gif Jei vaikui nustatytas lengvas neigalumas, ar jam priklauso kokia nors pasalpa ir ar tai priklauso nuo seimos pajamu? Ir dar, jei tokia pasalpa priklauso, kaip suprantu reikia kreiptis i savivaldybes soc.rupybos skyriug.gif Is anksto dekoju uz atsakymus  4u.gif

na jus gaunat 360lt vaiko neigaluma.jei,jusu seimos pajamos nevirsija vienam asmeniui 350lt tai galit pretenduot i soc pasalpa.o kreiptis butent ten.
Atsakyti
Gal kuri zinot, zmogus visa gyvenima vartoja vaistus nuo kraujo spaudimo, pripazinta hipertonija. Ar jam priklauso invalidumas?
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2009 10 29, 09:47)
na jus gaunat 360lt vaiko neigaluma.jei,jusu seimos pajamos nevirsija vienam asmeniui 350lt tai galit pretenduot i soc pasalpa.o kreiptis butent ten.

Viskas aisq, aciu labai 4u.gif
Atsakyti