Įkraunama...
Įkraunama...

Auklė serga

QUOTE(Geikutux @ 2008 06 01, 07:57)
Tai vat ir visos problemos su aukles darbu del to nelegalumo, nei jom gerai, nei mamom. Na, kad ir pvz. del sveikatos knygeles. Tokiu ligu gali "padovanoti", kad maza neatrodys... Visos su vaikais dirbancios legaliose strukturose, jas privalo tureti, na o aukles ne g.gif ... Kai ieskodama aukles agenturoje, paklausiau, o kaip del sveikatos knygeles. Tai paziurejoi mane, kaip is marso atskridusia bigsmile.gif  blink.gif . Na gerai, o pas mane namuose, tuo metu kudikelis poros menesiu "vartaliojosi" soske.gif ....Reiks uzvesti tema  rolleyes.gif

tai va butent del to as ir esu uz aukles -mamas, salia auginancias savo vaikeli. nes tikrai matai, kokia aplinka, tvarka, namai, nes kai tik ateina zmogus pas tave i namus, tai nezinai, gal pas ja namuose tarakonai puotas kelia. as tik uz aukles -mamas.
Atsakyti
Kai aukle serga ir neateina priziureti vaiko - nemoku jai uz ta diena, nes man tada reikia ieskoti kita zmogu, kuris pabutu su vaiku. Ir atsilyginti uz tai.
Atsakyti
QUOTE(spirgis_keptuveje @ 2008 10 08, 15:19)
Kai aukle serga ir neateina priziureti vaiko - nemoku jai uz ta diena, nes man tada reikia ieskoti kita zmogu, kuris pabutu su vaiku. Ir atsilyginti uz tai.

mes taip pat nemokame
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mangustas: 17 sausio 2012 - 13:51
Tikrai nemoku, o uz ka moket ?
Atsakyti
Mes mokam valandinį atlyginimą, tai kaip ir išsisprendžia šitas klausimas.
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2012 01 17, 12:52)
Tikrai nemoku, o uz ka moket ?

O už ką moka visi kiti darbdaviai?
Atsakyti
Man atrodo kad sita klausima reikia is anksto aptarti,kad nebutu paskui kokiu nesusipratimu, nes liga ligai nelygu - viena sirgs diena dvi, kita gal menesi - ar uz tai reikia moketi? Nzn... Tikriausiai geriausia kai aukle dirba legaliai, nelieka jokiu neaiskumu, o ir atsakomybes klausimas aiskesnis.

O va mama-aukle irgi sudetingas variantas, nes kaip tuomet elktis jei serga aukles vaikelis, arba savas? O kai vaikai nedideli ligu tikimybe labai didele, tai nezinau koki darba turi dirbti, kad galetum ir savo vaiko atveju imti nedarbinguma ir dar susirgus aukles vaikui surasti kazkokia iseiti.
Atsakyti
Pati dabar aukliauju ir manau, jog tikrai neverta. O del aukles vaiko ligos atvejo, zinoma labai sudetinga. Bet pasiseka toms auklems kuriu vyrai gali imti nedarbingumo pazyma.
Atsakyti
Ne,nemokam,nebent pliusuojam val
Atsakyti
Kazkaip nelogiska. Juk cia uz paslauga mokama, o ne atlyginimas - nedirbi - tai ir negauni. Ir jokio draudimo! Sodra turi moketi atlyginima kai sergi, ir tai tik dali. Jei ji to nori - tai tegul viska legalizuoja ir moka mokescius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nikita4ever: 07 lapkričio 2012 - 12:45
QUOTE(nikita4ever @ 2012 11 07, 12:44)
Sodra turi moketi atlyginima kai sergi, ir tai tik dali. Jei ji to nori - tai tegul viska legalizuoja ir moka mokescius.

man regis sodra auklei nemokėtų, net jei ta ir sirgtų. Už tai, ką ji sumoka, tai gali pas gyd.nueit ar ligoninė gulėt, bet tik ne kažkokius pinigus dar gaut schmoll.gif Nebent kažkas pasikeitę.
Atsakyti
Gal reikėtų atskirti, kaip interpretuojamas auklės darbas. Šeima joks ne darbdavys, jei ką. 4u.gif Tai ne UAB'as. Šeima perka paslaugas. Tai tokia pati paslauga, kaip korepetitorius, namų tvarkytoja, sodo tvarkytojai, augintinių priežiūra atostogų metu ir pan.. Mokama už gautą paslaugą. Nėra paslaugos - nėra ir už ką mokėti. Net atostoginių niekas neprivalo mokėti.

Viskas tėra abipusio susitarimo reikalas. Premijos, dovanos, paskata, auklės maitinimas ir pan.. Viskas savanoriškai, bet niekas nieko neprivalo. rolleyes.gif
Atsakyti