Įkraunama...
Įkraunama...

Auklė serga

kada naglumas auksciau ribu tuomet aisku kyla gincai, bet kartais paskaicius "keistu" postu susidaro ispudis, kad jums reikia robotu.... doh.gif kad nesirgtu, atlyginimo neprasytu ir est nenoretu...idomu jus irgi darbe niekada nereikalaujat didesnio atlyginimo jei manot kad esat jo verta?ligos atveju manau reikia moketi kaip ir bet kuriame darbe 85%...o pasakymas "tipo susirgo" tai isvis keistu keisciausias, man atrodo aukle zmogus ir gali pasigauti bet kokia liga ir visai neapsimetineti....o del to edimo...tai zinot auklytes irgi gali asinesti i darba sau pavalgyti visokiu skanumynu ir tegu jusu vaikai ziuri ir seile varvina....neduociau nei vieno kasnelio.jei man negalima tuomet ir as nesidalinsiu.... doh.gif reikia rinktis gera ir patikima zmogu, kuris neapsimetines serganciu ir visa diena atsidares saldytuva ne es...idomu ar visos mamos tikrai tokios idealios, kokiu nori tureti aukliu?nes susidaro ispudis kad moterys dalinasi i dvi grupes.moteris aukle=mostre(edanti,tv ziurinti ir pinigu uz nieka prasanti) ir moteris mama.ideali sauni neveluojanti, ne edanti, ir darbe pinigu didesniu nenorinti, nes matai dirba juk tik del dideles meiles darbui, bet jau tikrai ne pinigams.......
Atsakyti
QUOTE(geroji @ 2006 11 11, 02:42)
Ma_ja, manau kad jūsų pasiūlytas variantas apmokėti tik 3 dienas yra visiškai padorus, juolab kad su aukle tarėtės už ligos dienas neapmokėt.
Iš tiesų manau, kad auklei už ligos dienas reikėtų mokėt taip kaip mes gauname dirbdami samdomą darbą - tuos 85 procentus.

drinks_cheers.gif Visiskai pritariu issakytai nuomonei, juolab kad buvo sutarta is viso nemoket uz del ligos praleistas dienas.
Jei musus aukle susirgtu, tiesa sakant, moketumem turbut 100 proc., bet esu tikra, kad ji neateitu tik del laaabai rimtu priezasciu g.gif O kai zmogum pasitiki, visai kita kalba.
Nors dabar kai pagalvoju, tai mes nieko is anksto neaptarem- nei del atostogu, nei del ligu blush2.gif Bet kai pasitaike auklyte nebloga- sutarsim mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš auklei moku tiek, kiek ji išdirba - atėjai tą dieną - gavai pinigėlių, neatėjai - nėr už ką ir duot.
Atsakyti
Aukle neseniai buvo susirgusi gripu, tai as emiau savaitei nedarbinguma priziureti vaika (jis tipo sirgo smile.gif ), o auklei sumokejau uz visa men., nes yra tikrai gera aukle ir labai retai per dirbtus 10 men sirgo ar turejo kitokiu priezasciu, kad neateitu i darba mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Klaipeda: 18 gegužės 2008 - 17:43
QUOTE(Klaipeda @ 2008 05 18, 18:40)
Aukle neseniai buvo susirgusi gripu, tai as emiau savaitei nedarbinguma priziureti vaika (jis tipo sirgo smile.gif ), o auklei sumokejau uz visa men., nes yra tikrai gera aukle ir labai retai per dirbtus 10 men sirgo ar turejo kitokiu priezasciu, kad neateitu i darba mirksiukas.gif

Per 10men., suprasciau per 10 metu... Na nebent super super aukle butu rolleyes.gif
Atsakyti
Na, o mes taip pat mokame savo auklei už ligos dienas ( nors per pastaruosius 3 m. tokių gal buvo vos keletas).
Tiesiog mokame ir už atostogas 100% atlygio, nes kiekvienu atveju tai priklauso nuo žmogaus. savo auklę mes labai mylim ir vertinam, nes ji labai patikima, todėl ir elgiamės taip kaip norėtume, kad su mumis elgtųsi 4u.gif .
Atsakyti
aš auklei nemoku nei kada ji serga, nei kada ji/mes atostogose...moku jai už išdirbtas valandas
Atsakyti
as auklei moku ir uz sirgtas dienas, ir uz atostogas, kitaip tariant kiekviena menesi tvarkingai sumoku sutarta suma nepriklausomai nuo to kiek dirbta (patogu ir mums, nes kartais vaikai lieka pas ja nakvot, arba ji atostogu mus isleidzia)

QUOTE(Silvute @ 2006 10 10, 16:35)
o gal jus savo auklei priminkite, kad  dirbant darbdavys apmoka tik pirmas tris ligos dienas, ismokedamas 85% vidutinio 3 men atlyginimo. Visa kita laika 85% vidutinio 3 men atlyginimo moka sodra, kuriai dirbantys pagal darbo sutartis kas menesi sumoka  procentus nuo savo atlyginimo

nu prajuokinai, tokiu atveju reiketu paklausti ar pati moki mokescius valstybei uz aukle kaip darbuotoja? greiciausiai nemoki, kitaip tariant dirba aukle (kaip ir pas dauguma) nelegaliai, tai kokiu budu galima jai taikyti istatyme numatytas aplinkybes, kai darbuotojas serga? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Koste @ 2008 05 29, 14:24)
as auklei moku ir uz sirgtas dienas, ir uz atostogas, kitaip tariant kiekviena menesi tvarkingai sumoku sutarta suma nepriklausomai nuo to kiek dirbta (patogu ir mums, nes kartais vaikai lieka pas ja nakvot, arba ji atostogu mus isleidzia)
nu prajuokinai, tokiu atveju reiketu paklausti ar pati moki mokescius valstybei uz aukle kaip darbuotoja? greiciausiai nemoki, kitaip tariant dirba aukle (kaip ir pas dauguma) [B[B]]nelegalia[/B]i[/B], tai kokiu budu galima jai taikyti istatyme numatytas aplinkybes, kai darbuotojas serga? blink.gif

Tai vat ir visos problemos su aukles darbu del to nelegalumo, nei jom gerai, nei mamom. Na, kad ir pvz. del sveikatos knygeles. Tokiu ligu gali "padovanoti", kad maza neatrodys... Visos su vaikais dirbancios legaliose strukturose, jas privalo tureti, na o aukles ne g.gif ... Kai ieskodama aukles agenturoje, paklausiau, o kaip del sveikatos knygeles. Tai paziurejoi mane, kaip is marso atskridusia bigsmile.gif blink.gif . Na gerai, o pas mane namuose, tuo metu kudikelis poros menesiu "vartaliojosi" soske.gif ....Reiks uzvesti tema rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga-mama @ 2008 05 29, 09:30)
aš auklei nemoku nei kada ji serga, nei kada ji/mes atostogose...moku jai už išdirbtas valandas

Mes irgi taip darom, kiek valandu isdirbai tai tiek ir gausi...
Kazkaip man idomiai skamba sumoket ir uz atostogas ir dar uz sirgimus. Nelabai zinau kaip LT, bet cia pas mus aukle - laisvai samdoma darbuotoja ir jai istatymiskai nei atostogos nei ligos apmokestinimai nepriklauso.
Norint tokiu nesusipratimu isvengt vertetu sutarti kokia pasirasyt pries priimant aukle.
Atsakyti
QUOTE(Koste @ 2008 05 29, 14:24)

nu prajuokinai, tokiu atveju reiketu paklausti ar pati moki mokescius valstybei uz aukle kaip darbuotoja? greiciausiai nemoki, kitaip tariant dirba aukle (kaip ir pas dauguma) nelegaliai, tai kokiu budu galima jai taikyti istatyme numatytas aplinkybes, kai darbuotojas serga? blink.gif

Uz aukle mamytes mokesciu nemoka, aukle tai turi daryti pati isigydama verslo liudijima ir mokedama sodrai privalomajai pensijai kaupti. Auklei kaip ir bet kurios kitos profesijos zmogui dirbanciam pagal verslo liudijima Sodra neapmoka nedarbingumo. Gerai tai ar ne cia jau kitas klausymas.

Atsakyti
Turbut priklauso nuo susitarimo. As manau uz atostogas reikia moketi, o uz liga nereikia. Manau cia aukles problema. Kiek zinau, ji gali pati moketis kas menesi sodrai ir ligos atveju gauti biuleteni. g.gif
Atsakyti